Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, malému je šest měsíců a zatím převařuju kojeneckou vodu (baští umělé mléko a čajíčky). Budu mu jí ale převařovat i na jídlo, asi tak do jednoho roku. Pak uvidíme.
Jo a sestřička na dětském říkala, že nejlepší je prý Dobrá voda (dopadla nejlépe v nějakých testech). Pak prý nemusí mimina baštit fluoridové tablety na zuby. Takže mi jí teď taky začnem používat, převařenou samozřejmě. ![]()
Ahoj, možná jsem zaostalá
ale můžu se zeptat, kde se dá „objednat“ ten rozbor vody z vodovodu?? Máme 8-měsíční kukačku a fakt mě už nebaví pořád vláčet ze supermarketu ty kojenecké vody a skladovat je v komoře.
díky!
pitris
Ahoj Sonko,já jsem také používala pítka od Aventu (zelené) a s tou rodinkou divných bílých teček,které zmiňuješ,jsem se také setkala. Má zkušenost je ale taková,že se tam vytvoří až asi po 3 měsících-a v AJ návodu(do českého to nepřeložili
)je uvedeno,že je třeba po třech měsících pítko vyměnit za nové a dále se tam píše,že se má vyvařit pouze před prvním použití. Na druhou stranu ale musím říct,že naše dětská sestra mi více než doporučila vyvářet savičky po celou dobu jejich používání
ale to jsou klasické savičky.Petra