kdy skoncit s prevarovanou vodou?

474
21.7.05 17:52

kdy skoncit s prevarovanou vodou?

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, jak dlouho jste prevarovaly vodu pro vase ditka :?: A jak dlouho pouzivaly vodu kojeneckou :?:

Diky predem za Vase odpovedi :P ,

Simona&Kristy(rok a kousek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
342
21.7.05 17:59

Ahoj, my jsme převařovali do 8 měsíce, teď baští už jen 3× denně mlíčko, tak vodu ohřeju v mikrovlnce. Akorát ráno převařím vodu na čajík, přeci jen je to celý den v zavřeném hrníčku a v těch vedrech to taháme sebou.
A lahvičky jsem taky přestala sterilizovat v těch 8 měs.

Ája a Davča 10,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.7.05 17:59

Ahoj, ja kojila jen 1m a pak sem prevarovala kojeneckou vodu taky jen 1m takze do 2m veku, od te doby neprevaruju a kojeneckou bude pit do 1 roku. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
21.7.05 18:02

Ještě jsem zapoměla, že mu míchám půl kojenecké vody a půl z kohoutku,aby si zvykl postupně na chlór. My si nechali udělat rozbor a máme téměř kojeneckou i z vodovodu, naštěstí. Vřele doporučuji!
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.7.05 18:10

Ahoj,
tak nám říkala naše dr., že vodu z vodovodu nemáme používat do 1roku,(asi záleží na místních podmínkách, takže se zeptat doktorky), a kojeneckou vodu uvést vždy do varu do 1roku. To 1. jsem dodržela, ale kojeneckou vodu jsem přestala převařovat někdy v 9 nebo 10měsících, to samé se sterilizací láhví.

Iriss + 2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.7.05 18:12

A proc se ma kojenecka voda vubec prevarovat? Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.7.05 18:39

Do půl roku jsem kojeneckou vodu vždy převařila. Od půl roku vodu rovnou buď naliju do flašky (v případě jen vody na pití zastudena), nebo jen ohřeju. Tento týden jsem už, protože mi došla kojenecká voda, použila i vodu z kohoutku, ovšem tu jsem převařila. DO toho roka bych to takhle asi praktikovala a pak uvidim. Plus mínus autobus. Převařuji v rychlovarce. Do půl roku jsem v rychlovarce dělala pouze vodu kojeneckou a od toho půl roku už pro nás dělám obyč vodu a pro B kojeneckou, ale neřešim, že to je v jedný rychlovarce.
Chci se zeptat na ty rozbory, kde se to dá zažádat, kolik cca to stojí a jestli musí někdo přijet k nám, nebo stačí když vodu někam vezmu? Ale vzhledem k tomu, že nám bude rok, asi to už řešit nebudu. Pak na studený pití asi ještě možná nějaký čas kojeneckou vodu necham, ale na čaje a jídlo budu používat vodu z kohoutku. Už neni malá…
GaB, téměř 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.7.05 18:46

Já jsem převařovala vodu pouze do doby dokud jsem mohla dítko udržet relativně „sterilní“. V okamžiku kdy se malá začala plazit po baráku a ochutnávat polahu, našeho psa, kočky a jiné nepřevařené „dobroty“ tak mi to přišlo jako nesmysl převařovat vodu :oops: , když ostatní věci dává do pusinky nepřevařené s bídou v nejlepším případě omyté pitnou vodou :roll: . Múj názor: bez ohledu na věk převařovat jen do doby, kdy lze uhlídat aby dítě ochutnávalo jen převařené, výjímku bych dělala jen u vody která není úplně čerstvá, např. z kanystru na chatě převařuju doteď :wink: . Jinak pokud vím, tak v Praze a v Brně by měl mít vodovod kojeneckou kvalitu.
Bludička + Kamča 25 měs + Škvrček 20+0tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.7.05 18:52

Ještě chci dodat že do 6 měs. jsme plně kojily a kdyby bývalo bylo potřeba dělat často UM z vody tak bych asi používala balenou kojeneckou (jistota je jistota a asi se hlídá víc než kvalita vody v řádu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.05 19:23

Bludičko, to jsi napsala dobře. To je taky dobrej přístup.
Jinak kojenecká voda (voda vhodná pro přípravu kojenecké stravy - a´t balená či z vodovodu) se dává kvůli obsahu dusičnanů. V pokynech, které jsem po návratu z porodnice dostala od dr se píše: kojenecká voda: nutné dávat alespoň do 4měsíce věku, nejlépe do 6měsíce, kojenecká voda nesmí obsahovat více jak 15mg/l dusičnanů. Z toho usuzuji, že v rozmezí 4 a 6měsíce věku už se může přejít na „nekojeneckou“ = nekupovanou vodu.
Jinak samozřejmě selskym rozumem si řeknu, že to dítě balenou nebude věčně, takže zvyknout si musí, že…
 GaB

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.7.05 20:12

My si nechali dělat rozbor studně v Praze v Holešovicích (www.vodnizdroje.cz), stál nás tuším 1400,– Kč, protože jsme chtěli i bakteriologický rozbor. Vyzvedli jsme si tam „butelky“, naplnili je a zase tam odevzdali. Do 14 dnů nám přišel rozbor poštou.

• Citovat
  • Upravit
456
21.7.05 22:23

Ahojky, mojí malé je 19 měsíců a převařuji do teď Aquilu, Avent hrníčky také sterilizuji. Můj otec prováděl nějaké testy a říkal, že voda z kohoutku = mrtvá voda po které by pošel i pes. :)
Díky převaření se stává voda daleko lépe stravitelnější i pro dospěláka. Mění se její tvrdost.
Ty Aventíky převařím kvůli mikroorganismům, které se drží v pitítku :!
Vodu z kohoutku nedoporučuji ikdyž je v kojenecké kvalitě. Přidává se do ní chlór, který z ní tu mrtvou dělá, sice vyprchá, ale její kvalita je tím totálně znehodnocena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
22.7.05 00:49

Sonko tak to s tebou nemuzu souhlasit. Take jsem videla rozbor nasi vody z kohoutku (v Praze) a je minimalne stejna na jako Aquila… A s tim vyvarovanim hrnecku? No nevim ale ty si taky hrnecky a sklenicky nevyvarujes, nebo jo? :)))) A hlavni problem neni to co zbyde v nevyvarenem hrnecku jako to, co tam dite „naplive“ behem dne. Takze spis nez vyvarovat hrnecky bych doporucila casto menit ten obsah. Treba takovy caj rano udelany , cely den „cucany“ i kdyz z vyvareneho hrnecku, v tehlech vedrech asi nicmoc.
My jsme do pulroku kojili a nic jineho nepili ani nejedli. Od pulroku vse delam zatim z kojenecke vody, kterou uz neprevaruji. Ted je synovi rok a obcas mu dam napit vody z kohoutku (rikam si kdyz ji loka v bazenu, tak myslim, ze doma to taky zvladne :) Souhlasim s tim, ze kdyz dite olizuje podlahu a psovi nohy, tak prevarovat vodu mne prijde uz uplne zbytecne :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.7.05 07:54

Jani, tady jde o to, že po převaření se mění tvrdost vody a je daleko stravytelnější. To doporučují i různí odborníci ve výživě. Kvalitu Aquily mít voda z kohoutku může, ale je díky chlóru mrtvá, do Aquily se chlór nepřidává :! :!
Já nevím jestli jsi viděla pitítka od AVENTU ty se prostě vyvařovat musí, jinak se ti tam udělá taková plísňová rodinka, že by to až hezké nebylo. Všechny maminy co mají Avent, tak vyvařují. :wink:
Sonka :D

• Citovat
  • Upravit
2617
22.7.05 08:43

Ahoj,
píšete hlavně o vodě na pití. A do kdy jste vařili v kojenecké vodě např. zeleninu apod.?
 Díky

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí