Za jak dlouho vyměnit nastřelené náušnice za zlaté?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
13.10.10 22:08
Jeva píše:
Nám řekla nejdřív za 6 týdnů, ideálně ale za ještě déle. Natálka je dostala před rokem a ještě je má.Nějak nechápu proč s tím spěchat a po pár týdnech riskovat nějaké poranění a hnisání nebo tak. Vybrala jsem jí takové,jaké se mi líbí, tak proč tam hned rvát jiné :nevim:

Já to nechám ty 2-3 měsíce, ale nám na výběr nedali a máme takové válečky nehezké úplně obyč :-(

• Citovat
  • Upravit
3379
14.10.10 10:29

sieta.m: aha, tak to pak chápu. Já měla na výběr jak barvu kovu, tak barvu kamínku nebo i bez kamínku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.10.10 10:34

Nám paní doktorka, u které jsme malé nechali náušničky nastřelovat, řekla nejdříve po 14 dnech. A tak jsme to tak udělali …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.10.10 10:50
VenJe píše:
Nám paní doktorka, u které jsme malé nechali náušničky nastřelovat, řekla nejdříve po 14 dnech. A tak jsme to tak udělali …

Teda 14 dnů a 3 měsíce je rozdíl…měli by se ti Mudři sjednotit :-)

• Citovat
  • Upravit
23033
14.10.10 11:24

holky ja to vidim tak po mesici, to uz by snad mely byt dirky v pohode, kdyz to dvakrat denne mazeme bactrobanem:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
14.10.10 12:01

Tak já se především řídím tímto, s normální dr. jsem to ani nekonzultovala.
Jinak mě bylo vždy doporučováno nepoužívat na mazání po násřelu naušnic žádné masti.

*Kdo provádí nástřel
V našem centru nástřel provádí pouze vyšší zdravotnický personál s příslušnou kvalifikací,
s dlouholetou praxí (více jak 15 let) a bohatými zkušenosti, jak se samotným nástřelem, ošetřováním i případnými komplikacemi.

Upozornění!
V dnešním tržním prostředí je služba nástřelu nabízena mnoha poskytovateli po celé České republice, ale bohužel v různé kvalitě a to za různé nižší i vyšší ceny. Ať již je to za cenu vysokou či nízkou a Vy se pro případného poskytovatele teprve rozhodujete, zaměřte se na níže uvedené rady.

Na co si dát při výběru poskytovatele nástřelu náušnic pozor:

* v prvé řadě se zaměřte na délku praxe a rozsah zkušeností s nastřelováním náušnic vybraného subjektu, *
dále si ověřte, zda má poskytovatel k tomuto výkonu oprávnění. Může se stát, že poskytovatel nástřelu náušnic nabízí své služby bez příslušné zdravotnické kvalifikace a oprávnění (např. formou inzerátu typu - zdravotnické zařízení nebo zdravotní sestra nabízí nástřel náušnic, atd.)
Oficiální registrované zdravotnické zařízení v České republice poznáte díky přidělenému a zveřejněnému IČZ (identifikační číslo zdravotnického zařízení), které uděluje a schvaluje příslušný krajský úřad zároveň se zdravotními pojišťovnami. *

*Při ošetřování se vyvarujte:

* nedoporučujeme ošetřovat nastřelené dírky přípravky obsahující líh a alkohol - tyto přípravky dětskou kůži vysušují, kůže je pak náchylná ke vzniku ragád (prasklin) a ty se pak stávají možným místem pro vstup infekce a vzniku zánětu,

*
nastřelené dírky nemažeme mastmi - ze zkušeností víme, že maminky mají někdy tendenci použít na ošetření nastřelených dírek svého dítěte zejména Framykoin mast. Toto je mast s antibiotiky a její použití je vhodné pouze na základě indikace lékaře. Byla by to zbytečná aplikace antibiotik, kdy jejím použitím jen zbytečně zvyšujeme rezistenci (odolnost) vůči antibiotikům. *

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
14.10.10 12:43

Citace: " nastřelené dírky nemažeme mastmi – ze zkušeností víme, že maminky mají někdy tendenci použít na ošetření nastřelených dírek svého dítěte zejména Framykoin mast. Toto je mast s antibiotiky a její použití je vhodné pouze na základě indikace lékaře. Byla by to zbytečná aplikace antibiotik, kdy jejím použitím jen zbytečně zvyšujeme rezistenci (odolnost) vůči antibiotikům "

Tak s tímto úryvkem souhlasím, bylo nám to taky řečeno a možná i proto nám doporučila výměnu za delší dobu. Nastřelené náušnice většinou nehnisají a je podle mě blbost mazat antibiotiky preventivně, nebo jen proto aby se urychlilo hojení a já mohla náušnice vyměnit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
14.10.10 12:53

holky tak to nevim, me napsali u ORL kde jsme nastrelovali usi napsal primo BACTROBAN at mazeme 2c denne, je pravda, ze jsem nemocna mam atb, tak abych spis na ni neprskla a nezanitilo se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
14.10.10 13:08
Monjie píše:
holky tak to nevim, me napsali u ORL kde jsme nastrelovali usi napsal primo BACTROBAN at mazeme 2c denne, je pravda, ze jsem nemocna mam atb, tak abych spis na ni neprskla a nezanitilo se to

Já těm lékařům fakt někdy nerozumí, proč píšou něco co vlastně není ani třeba. :think:
Mám dvě dcery, obě měly naušnice nastřelené a ani u jedné nebylo třeba ničím mazat, první cca týden jsem jen omývala černým čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.6.16 07:15

Zdravím Vás, ráda bych obnovila diskuzi. Chci se Vás zeptat - malá má nastřelené náušničky. Má je už rok a teď jsme jí koupili z bílého zlata. Měly by se před nasazením naložit do lihu, nebo jen ty první? A na jak dlouho? A když nemám líh, stačí slivovice? :-) děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.6.16 07:44

@Verunka9 Mě bylo doporučeno případné zlaté naušnice normálně vysterilizovat (vyvřit ve vodě). Líh prý není dostatečná desinfekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
26.6.16 09:05

Me pan doktor rekl po dvou tydnech minimalne s tim ze to ucho mam namacet do hermanku:) ja ho nenamacela ale ze zvedavosti po dvou tydnech nausnici sundala a uplne v pohode:) krev netekla a nausnici jsem zase bez nejakych problemu nandalla na ucho. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.6.16 09:10

My čekáme na 6 týdnu což je teď a na 24h do lihu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
26.6.16 09:16

@Verunka9 Pokud má malá náušničky už rok, tak má dírky dávno zahojené. Postupovala bych stejně, jako když si koupíš nové náušnice ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí