Kdy začít solit - kvůli jódu?

362
21.9.11 15:39

Kdy začít solit- kvůli jódu?

Ahoj mamky, mám ročního prcka a doteď jsem nesolila.
Včera na roční prohlídce mi MUDr. řekla, že mám začít trochu přisolovat mořskou solí s obsahem jódu, kvůli štítné žláze.
Moc se mi do solení nechce, ale zase než aby měl něčeho nedostatek…tak nevím.
Jak to máte vy? Kdy jste začaly prckům solit?
Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
21.9.11 15:55

Přesně od roka, malou špetku soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
21.9.11 15:56

tak nejak kolem roka - v nasich koncinach je v potravinach iodu fakticky bidne malo - dle WHO by IQ v nasi zemi stouplo prumerne o 10, kdyby se obyvatelstvo dostatecne zasobovalo iodem. je to tim, ze po cela geologicka obdobi tady prsi, soli ruznych prvku se odplavuji do more a z more sem prichazi dest z odparene vody - bez soli. Moreske ryby se sem taky nedostanou..... Holt dalsi priklad toho, ze priroda to az tak dokonale vymysleny nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
21.9.11 15:59
Pudloslava píše:
tak nejak kolem roka - v nasich koncinach je v potravinach iodu fakticky bidne malo - dle WHO by IQ v nasi zemi stouplo prumerne o 10, kdyby se obyvatelstvo dostatecne zasobovalo iodem. je to tim, ze po cela geologicka obdobi tady prsi, soli ruznych prvku se odplavuji do more a z more sem prichazi dest z odparene vody - bez soli. Moreske ryby se sem taky nedostanou..... Holt dalsi priklad toho, ze priroda to az tak dokonale vymysleny nema.
:lol:
JJ, naše populace trpí nedostatkem jódu.
Zatím mořské ryby malýmu moc dávat nechci, kvůli riziku alergie.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
21.9.11 16:21

Začínala jsem po 1 roce.Ale fakt jen trošku,ale to nám ani doktorka neříkala tenkrát,že mořskou solí :think: U holky se polepším až ji bude rok :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.9.11 16:21

my začli něco málo před 1.rokem, od roku už jí normálně naše jídla,takže i solené,ale je fakt že já moc nesolím a manžel si to přisoluje až na talíři. Mořské ryby normálně taky od roka,u nás se jiné ani nejí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.11 17:01

Mořské ryby dávám od 8 měsíce. Je to stejný risk,jako když začínáš s ovocem,lepkem,čímkoli. Budˇněco vznikne,nebo ne. Jestli to bude ted´,nebo za 3
měsíce už ničím neovlivním. Ryby mi dcera jí 2 x týdně a chutnají jí moc.
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
21.9.11 17:12
berry4 píše:
Mořské ryby dávám od 8 měsíce. Je to stejný risk,jako když začínáš s ovocem,lepkem,čímkoli. Budˇněco vznikne,nebo ne. Jestli to bude ted´,nebo za 3
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů :wink:

A jaké ryby konkrétně dáváš a jak je upravuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
21.9.11 17:58

Taky jsme začali před rokem, protože občas když jsme někam jeli, tak jsem mu k jídlu koupila skleničku a tam sůl a koření je, no a jak byl zmlsaný, tak mi už pak moje uvařený příkrmy bez soli jíst vůbec nechtěl. Teď u druhého to bude určitě jinak, skleničky kupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.11 19:48

Kupuju tresku,pstruha,lososa,nebo i tunáka v konzervě,v ol. nebo slunečnicovém oleji,dobrý je z Lidla,nebo Franz Josef-jsou minimálně solené. Rio Mare je sice kvalita,ale má dost soli. Čerstvý tunák se nedoporučuje,je z velkých kusů ryb a ty jsou již zatížené sajrajtama,do konzerv se používají ti malí,takže tam je to v pořádku.
Vařím několik druhů zeleniny(mrkev,oloupaná rajčata,porek,květák,cuketu,cokoli,třeba s jáhly,kuskusem,těstovinou,červenou čočkou … a nakonec přimíchám v páře upravenou rybu,nebo br. kaši se zeleninou a rybu,cokoli. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
24.9.11 21:47
berry4 píše:
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů :wink:

Přesně. Já malé dávám taky ryby cca od 10m 2× - 3× týdně. Solit jsem začala až po druhém roce dcera je v listopadu a solit jsem začala od ledna.

Kupuju lososa,tresku a tuňáka jen čerstvé občas mzažené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
27.5.16 12:43

Ja myslim, ze sul je zbytecny strasak. Cetla jsem studii, kde psali, ze nedostatek soli je mnohem nebezpecnejsi, nez jeji prebytek. Takze pokud doma nepresolujete, tak by to melo byt v pohode a nebala bych se prisolit jidlo i rocnimu. Mezi nami posledni dite s nami ji cca od toho roka. je fakt, ze se stravujeme tak nejak spis zdrave (ale neprehanime to) a ja solim jidlo pri vareni jen trosku a prisolujeme dle chuti pak na taliri (rika se, ze diky soli se z jidla pri vareni lepe uvolnuji latky dulezite pro organismus).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.5.16 13:02

@Maddi-Jane taky jsme solili od roka, malinko, míň než dospělému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.5.16 13:04

Ja nechapu strach okolo soli od roka jedl to, co mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.16 13:33

Náš taky jí od roka solené (mírně, začala jsem solit méně o i nám když jíme s ním, protože beztak se sní soli hodně), od roka už bych to neřešila, i sůl v malém množství je podle mě důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí