Kdy začít solit - kvůli jódu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdy začít solit- kvůli jódu?
Ahoj mamky, mám ročního prcka a doteď jsem nesolila.
Včera na roční prohlídce mi MUDr. řekla, že mám začít trochu přisolovat mořskou solí s obsahem jódu, kvůli štítné žláze.
Moc se mi do solení nechce, ale zase než aby měl něčeho nedostatek…tak nevím.
Jak to máte vy? Kdy jste začaly prckům solit?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak nejak kolem roka - v nasich koncinach je v potravinach iodu fakticky bidne malo - dle WHO by IQ v nasi zemi stouplo prumerne o 10, kdyby se obyvatelstvo dostatecne zasobovalo iodem. je to tim, ze po cela geologicka obdobi tady prsi, soli ruznych prvku se odplavuji do more a z more sem prichazi dest z odparene vody - bez soli. Moreske ryby se sem taky nedostanou..... Holt dalsi priklad toho, ze priroda to az tak dokonale vymysleny nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
tak nejak kolem roka - v nasich koncinach je v potravinach iodu fakticky bidne malo - dle WHO by IQ v nasi zemi stouplo prumerne o 10, kdyby se obyvatelstvo dostatecne zasobovalo iodem. je to tim, ze po cela geologicka obdobi tady prsi, soli ruznych prvku se odplavuji do more a z more sem prichazi dest z odparene vody - bez soli. Moreske ryby se sem taky nedostanou..... Holt dalsi priklad toho, ze priroda to az tak dokonale vymysleny nema.
JJ, naše populace trpí nedostatkem jódu.
Zatím mořské ryby malýmu moc dávat nechci, kvůli riziku alergie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem po 1 roce.Ale fakt jen trošku,ale to nám ani doktorka neříkala tenkrát,že mořskou solí
U holky se polepším až ji bude rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my začli něco málo před 1.rokem, od roku už jí normálně naše jídla,takže i solené,ale je fakt že já moc nesolím a manžel si to přisoluje až na talíři. Mořské ryby normálně taky od roka,u nás se jiné ani nejí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mořské ryby dávám od 8 měsíce. Je to stejný risk,jako když začínáš s ovocem,lepkem,čímkoli. Budˇněco vznikne,nebo ne. Jestli to bude ted´,nebo za 3
měsíce už ničím neovlivním. Ryby mi dcera jí 2 x týdně a chutnají jí moc.
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
berry4 píše:
Mořské ryby dávám od 8 měsíce. Je to stejný risk,jako když začínáš s ovocem,lepkem,čímkoli. Budˇněco vznikne,nebo ne. Jestli to bude ted´,nebo za 3
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů
A jaké ryby konkrétně dáváš a jak je upravuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme začali před rokem, protože občas když jsme někam jeli, tak jsem mu k jídlu koupila skleničku a tam sůl a koření je, no a jak byl zmlsaný, tak mi už pak moje uvařený příkrmy bez soli jíst vůbec nechtěl. Teď u druhého to bude určitě jinak, skleničky kupovat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju tresku,pstruha,lososa,nebo i tunáka v konzervě,v ol. nebo slunečnicovém oleji,dobrý je z Lidla,nebo Franz Josef-jsou minimálně solené. Rio Mare je sice kvalita,ale má dost soli. Čerstvý tunák se nedoporučuje,je z velkých kusů ryb a ty jsou již zatížené sajrajtama,do konzerv se používají ti malí,takže tam je to v pořádku.
Vařím několik druhů zeleniny(mrkev,oloupaná rajčata,porek,květák,cuketu,cokoli,třeba s jáhly,kuskusem,těstovinou,červenou čočkou … a nakonec přimíchám v páře upravenou rybu,nebo br. kaši se zeleninou a rybu,cokoli. )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
berry4 píše:
Apropo v přímořských oblastech začínají s rybami u dětí společně se zaváděním masa do příkrmů
Přesně. Já malé dávám taky ryby cca od 10m 2× - 3× týdně. Solit jsem začala až po druhém roce dcera je v listopadu a solit jsem začala od ledna.
Kupuju lososa,tresku a tuňáka jen čerstvé občas mzažené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze sul je zbytecny strasak. Cetla jsem studii, kde psali, ze nedostatek soli je mnohem nebezpecnejsi, nez jeji prebytek. Takze pokud doma nepresolujete, tak by to melo byt v pohode a nebala bych se prisolit jidlo i rocnimu. Mezi nami posledni dite s nami ji cca od toho roka. je fakt, ze se stravujeme tak nejak spis zdrave (ale neprehanime to) a ja solim jidlo pri vareni jen trosku a prisolujeme dle chuti pak na taliri (rika se, ze diky soli se z jidla pri vareni lepe uvolnuji latky dulezite pro organismus).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maddi-Jane taky jsme solili od roka, malinko, míň než dospělému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš taky jí od roka solené (mírně, začala jsem solit méně o i nám když jíme s ním, protože beztak se sní soli hodně), od roka už bych to neřešila, i sůl v malém množství je podle mě důležitá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit