Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@stinga píše:
no - ale zakladatelce je 32, to moc na seznamování s 24letými není, chlapi hledají teď o hodně mladší ženy, než jsou sami
Proto ji píšu, aby to pořádně promyslela
@Blankaspl píše:
Nikdy jsem dítě nechtěla za každou cenu. A dlouho to vypadalo, že žádné mít nebudeme. Byla jsem s tím smířená a vztah bych kvůli tomu neničila. A ano, chlap může odejít. Ale děti taky.
Souhlas. Ja bych sveho muze za nevdecnyho parchanta
tedy nevymenila. A ano, pokud neni vztah rodic-dite patologicky (nebo dite tezce nemocne) a deti jsou spravne vychovany, logicky pak odchazeji i ony zas za svym zivotem, tak jako jsme to kdysi udelali i my, jejich rodicove. Dite nikdy nebylo, neni a nebude NASIM majetkem, to si mohou myslet jen silene matky s vykojenym mozkem, ktere ve vysledku stejne visi mnohem vic na mobilu, nez by se zabyvaly tim svym zazrakem, bez ktereho by to vubec nebylo preci myslitelne ![]()
@Nickjmeno píše:
Proto ji píšu, aby to pořádně promyslela
no já vím, i vím, že ti 42letí bezdětní jsou ehm „kazoví“, ale slečně už utíká dost čas
Pokud jste dítě před tím plánovali a nyní po všech těch strastech otočil, tak je to nefér a sobecké. Já jsem také bez jednoho vejcovodu, prošla jsem si potraty a normálně nám dítě nejde
. Můj partner dítě má, svým způsobem by si mohl už ve 40 letech užívat pohodu a klid, ale ví, že já dítě nemám a moc bych si ho přála. Máme hypotéku, rozestavěný barák a do toho všeho vlítne kolotoč s IVF, které stojí další peníze, nervy a čas. Vím jak špatně to chlap prožívá, má z toho chudák taky nervy a bojí se, ale taky ví, že já jsem ten kdo bude postupovat to nejhorší a peníze ty vem čert
. A jinak jsem toho nejlepšího chlapa potkala až po rozvodu s jedním sobeckým hajzlem, který místo rodině dal přednost své kariéře
. Když jsem ho potkala bylo mi 33 a teď je mi 36 když budeme řešit IVF, takže nic není neřešitelné a pevně věřím, že se toho prcka spolu dočkáme
a jestli ne, furt vím, že mám vedle sebe chlapa, který mě podrží a podpoří.
Bylo by to pro mě bolestivé, ale rozešla bych se. Dítě bych jednou ráda měla a pokud by partner byl proti, respektovala bych to, ale následně už bez něj ![]()
Život bez oblíbených sušenek bych kvůli partnerovi akceptovala. Nebýt nikdy matkou nikoliv. I kdybych to zkoušela „zkousnout“, myslím že dříve či později by stejně k rozchodu došlo, neboť bych ho vinila z toho, že se musím spokojit s kotětem namísto kočárku s miminkem. Z tvého textu mám navíc dojem, že se už trošku podvědomě připravuješ na rozchod a víš, že čekat nemá smysl. Rozumím tomu, že ho miluješ, takže nezbývá než sebrat odvahu, vyložit karty na stůl a domluvit se buď na miminku anebo na rozchodu bez zbytečných dramat či povyku.
@stinga píše:
ve věku 35 - 42 je spousta svobodných chlapů, kteří dítě chtjí
I v pripade, ze to nejde prirozene?
@Ahep píše:
Souhlas. Ja bych sveho muze za nevdecnyho parchantatedy nevymenila. A ano, pokud neni vztah rodic-dite patologicky (nebo dite tezce nemocne) a deti jsou spravne vychovany, logicky pak odchazeji i ony zas za svym zivotem, tak jako jsme to kdysi udelali i my, jejich rodicove. Dite nikdy nebylo, neni a nebude NASIM majetkem, to si mohou myslet jen silene matky s vykojenym mozkem, ktere ve vysledku stejne visi mnohem vic na mobilu, nez by se zabyvaly tim svym zazrakem, bez ktereho by to vubec nebylo preci myslitelne
Plácaš nesmysli. Jakej vykojenej mozek? Kolik máš dětí? Když opomenutu to označení,,nevděčnej parchant'' tak pokud máš s dítětem normální hezký vztah, kde dítě ví že se na tebe může vždycky spolehnout tak z tvého života nikdy neodejde. Je to myšleno tak, že si sice najde svého partnera, odstěhuje se a bude si žít svůj život ale do toho života bude ta máma s,,vykojeným mozkem'' vždycky patřit. Bude za ní jezdit na návštěvy, půjdou spolu na kafe, na oběd pojedou na výlet a podobně. Kdežto chlap tě opustí nadobro.
Tvůj komentář je fakt strašnej - šílený matky s vykojeným mozkem. Co je to za srač. ku? Docela dobrý soudy, že každá matka co chce dítě tráví víc času na mobilu, než péčí o dítě. Mezi takovým lidma se pohybuješ? Že ty by si manžela nepustila kvůli tomu, že nechce děti neznamená, že to zakladatelka udělat nemůže.
Z tvýho komentáře úplně sálá to, že k dětem nemáš kdovíjaký vztah. Ale to neznamená, že ženy co opustěj chlapa kvůli tomu, že chtějí dítě a on ne jsou šílený. Pokud někdo děti nechce a partner taky ne, tak je to v pořádku ale toto je jiný případ.
Jo a pokud dítě rodiče opustí, že ho úplně odstřihne, nemá zájem ho jakkoli kontaktovat a trávit s ním čas, tak se někde stala chyba. Máš pravdu, že dítě není majetek rodičů ale pokud je vše jak má být nikdy je úplně neopustí.