Když není tatínek u porodu. Porodnice Havlíčkův Brod

5040
25.6.19 17:27

Tak řekni, že ho tam chceš a až půjdeš na tlačení, tak ho pošli za dveře. Pak se vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
25.6.19 17:35

Ahoj, rodila jsem v Havlíčkově Brodě před dvěma roky a manžel to k samotnému porodu bohužel nestihl, takže tam se mnou také nebyl a né, že by mi to nějak vadilo :) Popíšu ti jen naší situaci ;) Když mi doma brzy ráno praskla voda, přijeli jsme do porodnice společně. Byl se mnou, když mi natáčeli monitor a vyplňoval se mnou ještě papíry k porodu. Pak nám přidělili skříňku, do které jsem si dala tašku a on takový ten modrý erární obleček, co vyfasoval. Zatím co jsem byla uložena na porodní pokojík, on mi došel pro pití a pro sváču. Jelikož nikdo nevěděl, jak rychlé to bude, kontrakce jsem ještě neměla a oni nám řekli, že můžu začít rodit klidně až večer, jel si něco pracovně zařídit. Jenže během hodiny se mi kontrakce rozjely, začala jsem se rychle otevírat a když jsem mu volala, že už by měl pohnout, jel si ještě na benzínku koupit bagetu, protože jsem mu prý v telefonu připadala v pohodě :D Přijel, až už bylo po všem a dcerku zrovna ošetřovali a vážili. Pak už ke mě napochodoval rovnou s ní v náručích, když mě zatím šili :-) Takže ano, v pohodě..manžel si ke mě přicházel a odcházel, jak mu to zrovna vyšlo, jen vždycky zazvonil na zvonek a byl vpuštěn dovnitř, kde se musel nejdřív obléci do toho jejich oblečku ;) Takže není problém se s personálem domluvit, podle vašeho přání ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.6.19 17:37

@evi1111 V Brodě to neřeší. Proste se domluvíš dle situace. Každá maminka tam má svůj pokoj s koupelnou. A křeslo je buď v tom pokoji a nebo vedle v minulosti. Ale nikdo jiný tam nechodí. Pokud máš zájem, pak se domluvte na prohlídku sálů třeba i s předporodním kurzem a přímo ti tam řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.6.19 17:38

@Ivalka tak to jsi mě uklidnila :-) přesně něco takového jsem potřebovala slyšet. Takže taky doufám, že se s nima půjde domluvit. Kdyby to nešlo, tak prostě řeknu, že tam bude a on pak kdyžtak řekne, že mu je blbě nebo něco :D
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.6.19 17:41

@P4ja bezva! tyjo to je fakt skvělý :-) na předporodním kurzu jsem domluvená, ale až skoro před porodem, tak si právě nejsem jistá, jestli to stihnu :D tak jsem radši chtěla vědět dopředu, kdyby se kurz nakonec nekonal O:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
25.6.19 17:41
@evi1111 píše:
@Ivalka tak to jsi mě uklidnila :-) přesně něco takového jsem potřebovala slyšet. Takže taky doufám, že se s nima půjde domluvit. Kdyby to nešlo, tak prostě řeknu, že tam bude a on pak kdyžtak řekne, že mu je blbě nebo něco :D
Moc díky!

Neboj, jsou zvyklí a přímo si řekneš. Není třeba lhát. Prostě se tatínek necítí na druhou dobu a domluvíte se, jestli zvládne přestřihnout pupeční šňůru. My byli s mužem domluvení, že kdyby to nedával, tak odejde a nakonec zůstal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
25.6.19 18:08

Já jsem byla teda v takovém stavu, že mi bylo úplně jedno, kdo tam všechno je a ani jsem neměla sílu nebo myšlení na to, abych ho posílala za dveře, jediné na co jsem byla schopná myslet bylo to, ať už je konec, ať už to všechno skončí, chtěla jsem umřít, ale neměla jsem epidural kvůli zdravotnímu stavu ani žádné jiné oblbováky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
25.6.19 18:25

@evi1111 ja mela dost komplikovany ko c porodu a manzel nebyl akorat na sale pri akutnim cisari (to vsichni dost litali), tam ho nepustili a nervil se sam na pokoji. Jinak byl uplne celou dobu na pokoji se mnou. Pri zacatku si odskocil do bufetu pro jidlo a mne pro piti, ale jinak byl se mnou (jen si vzdy zazvonil). Pak ho pustili i za malou k inkubatoru (mela bohuzel problemy a musela k nedonosencum do inkubatoru) a dokonce i za mnou na ARO, nez mi prisly k sobe nohy po spinalu po CS a ukazoval mi aspon fotky malicke :srdce: Pak se mnou jel i na pokoj, ale protoze tam byla uz jedna maminka, tak ho v noci poslali domu (malou mi asi za pul hodiny dovezla na kojeni sestricka) a hned rano tam byl zase. Na nejake navstevni hodiny se tam nastesti nehraje, obzvlaste u manzela :) a rodila jsem cerven 2018 :palec: pokud vse dobre pujde, druhe bych tam rada rodila zas :) jo a zadne oblbovaky ani epidural jsem taky nemela, ale nabizi to a i o klystyr jsem si rekla sama, nic nenuti. Za me skvele PA a i super doktori (zrovna jsem chytla jednoho z nej na CS) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
25.6.19 20:46

@evi1111 My to „planujeme“ uplne stejne :D…me ani nenapadlo ze by to mohl byt nekde problem…tak.snad nebude- ani u nas ani u vas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
17.7.19 19:54

Vse je o domluve. Stavi se jen domluvit s PA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková