Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak řekni, že ho tam chceš a až půjdeš na tlačení, tak ho pošli za dveře. Pak se vrátí.
Ahoj, rodila jsem v Havlíčkově Brodě před dvěma roky a manžel to k samotnému porodu bohužel nestihl, takže tam se mnou také nebyl a né, že by mi to nějak vadilo
Popíšu ti jen naší situaci
Když mi doma brzy ráno praskla voda, přijeli jsme do porodnice společně. Byl se mnou, když mi natáčeli monitor a vyplňoval se mnou ještě papíry k porodu. Pak nám přidělili skříňku, do které jsem si dala tašku a on takový ten modrý erární obleček, co vyfasoval. Zatím co jsem byla uložena na porodní pokojík, on mi došel pro pití a pro sváču. Jelikož nikdo nevěděl, jak rychlé to bude, kontrakce jsem ještě neměla a oni nám řekli, že můžu začít rodit klidně až večer, jel si něco pracovně zařídit. Jenže během hodiny se mi kontrakce rozjely, začala jsem se rychle otevírat a když jsem mu volala, že už by měl pohnout, jel si ještě na benzínku koupit bagetu, protože jsem mu prý v telefonu připadala v pohodě
Přijel, až už bylo po všem a dcerku zrovna ošetřovali a vážili. Pak už ke mě napochodoval rovnou s ní v náručích, když mě zatím šili
Takže ano, v pohodě..manžel si ke mě přicházel a odcházel, jak mu to zrovna vyšlo, jen vždycky zazvonil na zvonek a byl vpuštěn dovnitř, kde se musel nejdřív obléci do toho jejich oblečku
Takže není problém se s personálem domluvit, podle vašeho přání ![]()
@evi1111 V Brodě to neřeší. Proste se domluvíš dle situace. Každá maminka tam má svůj pokoj s koupelnou. A křeslo je buď v tom pokoji a nebo vedle v minulosti. Ale nikdo jiný tam nechodí. Pokud máš zájem, pak se domluvte na prohlídku sálů třeba i s předporodním kurzem a přímo ti tam řeknou.
@Ivalka tak to jsi mě uklidnila
přesně něco takového jsem potřebovala slyšet. Takže taky doufám, že se s nima půjde domluvit. Kdyby to nešlo, tak prostě řeknu, že tam bude a on pak kdyžtak řekne, že mu je blbě nebo něco ![]()
Moc díky!
@P4ja bezva! tyjo to je fakt skvělý
na předporodním kurzu jsem domluvená, ale až skoro před porodem, tak si právě nejsem jistá, jestli to stihnu
tak jsem radši chtěla vědět dopředu, kdyby se kurz nakonec nekonal O:-)
@evi1111 píše:
@Ivalka tak to jsi mě uklidnilapřesně něco takového jsem potřebovala slyšet. Takže taky doufám, že se s nima půjde domluvit. Kdyby to nešlo, tak prostě řeknu, že tam bude a on pak kdyžtak řekne, že mu je blbě nebo něco
Moc díky!
Neboj, jsou zvyklí a přímo si řekneš. Není třeba lhát. Prostě se tatínek necítí na druhou dobu a domluvíte se, jestli zvládne přestřihnout pupeční šňůru. My byli s mužem domluvení, že kdyby to nedával, tak odejde a nakonec zůstal.
Já jsem byla teda v takovém stavu, že mi bylo úplně jedno, kdo tam všechno je a ani jsem neměla sílu nebo myšlení na to, abych ho posílala za dveře, jediné na co jsem byla schopná myslet bylo to, ať už je konec, ať už to všechno skončí, chtěla jsem umřít, ale neměla jsem epidural kvůli zdravotnímu stavu ani žádné jiné oblbováky.
@evi1111 ja mela dost komplikovany ko c porodu a manzel nebyl akorat na sale pri akutnim cisari (to vsichni dost litali), tam ho nepustili a nervil se sam na pokoji. Jinak byl uplne celou dobu na pokoji se mnou. Pri zacatku si odskocil do bufetu pro jidlo a mne pro piti, ale jinak byl se mnou (jen si vzdy zazvonil). Pak ho pustili i za malou k inkubatoru (mela bohuzel problemy a musela k nedonosencum do inkubatoru) a dokonce i za mnou na ARO, nez mi prisly k sobe nohy po spinalu po CS a ukazoval mi aspon fotky malicke
Pak se mnou jel i na pokoj, ale protoze tam byla uz jedna maminka, tak ho v noci poslali domu (malou mi asi za pul hodiny dovezla na kojeni sestricka) a hned rano tam byl zase. Na nejake navstevni hodiny se tam nastesti nehraje, obzvlaste u manzela
a rodila jsem cerven 2018
pokud vse dobre pujde, druhe bych tam rada rodila zas
jo a zadne oblbovaky ani epidural jsem taky nemela, ale nabizi to a i o klystyr jsem si rekla sama, nic nenuti. Za me skvele PA a i super doktori (zrovna jsem chytla jednoho z nej na CS) ![]()
@evi1111 My to „planujeme“ uplne stejne
…me ani nenapadlo ze by to mohl byt nekde problem…tak.snad nebude- ani u nas ani u vas ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.