Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
V noci bych mliko uz nedavala, ale pred spanim proc ne…chapu to tak, ze ji chces dat neco, aby se prave v noci nebudila? My mame 17mesicu, da si normalne veceri, treba 18.30 a pred spanim cca za hodinu pije jeste asi decku a neco mlika, pak zuby a spi celou noc… my davame kendamil, je fakt skvele. Zkus ho treba dat vic, ale to nocni buzeni je fakt zvyk
@Melodie91 přesně tak. Ráda bych, aby už spala, ale přijde mi, že se budí hlady. Není to zvyk, že třeba vždy ve 2. Někdy když přes den ji víc, tak se vzbudí až ve 4, no a někdy už ve 23,pak ve 4 atd..
No třeba moje dítě se trochu víc přes den rozpapalo, až když o noční mlíčko přišlo. Končily jsme na třičtvrtě litru! Pak už jsem se vážně chtěla vyspat..Bylo to někdy před jeho druhým rokem. A taky jsem ho už chtěla odplenkovat, což mi bylo jasné, že takhle se po noci probudí durch. Vlastně se budívalo, nepobraly to ani plenky..
Nacpáváním v noci jí v tomto věku jenom škodíš a je to zbytečný zlozvyk. A ne…„silnější“ UM fakt neseženeš ![]()
Souhlasím s prokr, taky jsem někde četla, že si tím dítě ničí spánkový rytmus. A je to pravda - do tří dnů od doby co „Mlíčko šlo spát, už je jen vodička.“ spalo spokojeně celou noc.
@Andys89 píše:
@Melodie91 přesně tak. Ráda bych, aby už spala, ale přijde mi, že se budí hlady. Není to zvyk, že třeba vždy ve 2. Někdy když přes den ji víc, tak se vzbudí až ve 4, no a někdy už ve 23,pak ve 4 atd..
Jasne ze se budi hlady. Vsechny tri deti se mi v noci normalne kojily, a to tak, ze fakt se napily hodne - na hlad.
Teprve po odstavu zacaly vic jist a spaly celou noc.