Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AvadaKedavra píše:
@Janli Pokud hledáš vynikajícího psychoterapeuta, mohu ti soukromě poskytnout kontakt na mojí matku, která v tomto oboru pracuje, ale neudělám to, protože bych pak měla nutkání z ní tahat informace, a přijít se na tebe osobně podívat.
Ne, díky. Maminka evidentně neodvádí moc kvalitní práci…
aneb kovářova kobyla chodí bosa ![]()
@LaPaloma píše:
Není to chorá představa. Když si někdo viditelná místa potetuje záhrobní tematikou, tak první, co mně napadne je, že jeho vidění světa bude potemnělé. U některých to zdobení hraničí se sebepoškozováním - tím myslím kroužky v obočí, v nose, hranoly do brady, vytahaná kola do uší. Já si o nich vždy pomyslím, že jim někde něco chybí do životní pohody a že sami sebe neuměli přijmout. Pro mně to jsou depresivní typy, bohužel. Může k tomu vonět jak chce, ale vysílá signál, že nutně ta osoba potřebovala kruhy do nosu, černě podmalovat oči a vykouknou někde na krku zkřížený hnáty, prostě pohodově ten člověk nevypadá. O tom je vizáž.
Na jednom marketingovém školení jsem se doslechla, že během prvních 2 vteřin od podívání se na někoho máš v podvědomí nějaký úsudek. A ten se buď tomu dotyčnému podaří změnit nebo utvrdit. Takže z toho vyplývá, že zjev na lidi nějak působí a o srdíčko, pracovní schopnosti nebo podobné žvásty dost často nejde.
To vam na skoleni povidaji pekny ptakoviny. Tohle zevseobecnovani je uplna kravina uz z podstaty. A z podstaty veci si lidi tetuji jen zahrobni motivy a cpou si do brady kovovy pyramidy. To je hodne zcestna predstava. Kdyz potkam holku s krouzkem v nose a na ruce ma vytetovany vlastovky, tak si mam jako predstavit ze je depresivni a rada se poskozuje. Vzdyt tohle nemuzes myslet vazne. Zensky maji ruzny sminky a taky to o nich nevypovida to, ze jsou se sebou nespokojene a chteji neco maskovat. Prijde mne, ze spis s tim mas nejaky osobni problem
@smurfka píše:
Ne, vse co je trvale, neni spatne.. Ale je to o tom, ze ten clovek se chtel trvale zmenit, takze nebyl spokojeny jak byl doted, jinak by nic zmenit nechtěl.. Pro neho to špatné neni, bude pak spokojenejsi, ale okoli si mysli, ze pred tim spokojeny nebyl, tudiz nizke sebevedomi. Nebyl jsem spokojený sam se sebou, proto jsem se pokreslil, namaloval, oplastikoval..
Nemyslis, ze to je spis o nejakem umeleckem citeni? Nekdo nema potrebu se tim menit ale pouze si udelat obrazek, co pro nej neco znamena. Jako ze si dam kotvu na ruku a uz se tim menim? Neco by jsi si mela precist o vyznamu tetovani z ceho to vychazi. At uz od namorniku ci indianu a ani jeden z nich to nemel proto aby se chtel menit. Plastiku si taky nekdo nedela jen tak ze spasu. Vyrazi mne zub na hokeji a mam si tam nechat diry?
@Komsomol píše:
Nemyslis, ze to je spis o nejakem umeleckem citeni? Nekdo nema potrebu se tim menit ale pouze si udelat obrazek, co pro nej neco znamena. Jako ze si dam kotvu na ruku a uz se tim menim? Neco by jsi si mela precist o vyznamu tetovani z ceho to vychazi. At uz od namorniku ci indianu a ani jeden z nich to nemel proto aby se chtel menit. Plastiku si taky nekdo nedela jen tak ze spasu. Vyrazi mne zub na hokeji a mam si tam nechat diry?
@Komsomol píše:
Doufam ze bude kandidovat Jirka Paroubek. Hlavne ne zase ten prospecharskej soudruh z akademie ved, jak se na to trepal jak decko na zmrzlinovy pohar.
Sexy mozek? To bude teda vzrůšo.
Hele prezident stejně nemá moc pravomocí, mel by spíše reprezentovat. At tam dame nejakou sexy blondynu s velkýma balonama.. Hezká a tupá, bude mit Ovcacka, tak myslet nemusí..
Tohle je taková ta typická internetová diskuse, která nemá pro zakládající osobu, pokud to myslela s tetováním vážně, žádný přínos. Přispívají do ní převážně lidé, kteří tetování nemají, a k celé téhle subkultuře mají akorát negativní postoj. Diskuse o tetování nemají na Emiminu žádný smysl. Ani pro trollíky mého typu.
@AvadaKedavra píše:
@smurfka A co když se mu tetování prostě jen líbí? Znám spoustu lidí, kteří mají tetování jako šperk. Mimo jiné, znám osobně i jednu českou spisovatelku s výrazným tetování, u ní konkrétně se jedná o šperk. Já vypadám na první pohled jako konzervativní, usedlá čtyřicátnice, už jsem slyšela mnohokrát názor, že jsem pracovnice OSPOdu, což není tak úplně daleko od pravdy. Všechna tetování mám na místech, která běžně viditelná nejsou, a nepořizovala jsem si je kvůli nízkému sebehodnocení. Co konkrétně mám, psát nebudu, byla bych poznatelná v létě na plovárně, moc lidí s něčím podobným nechodí. Byl to pro mě přechodový rituál, a zároveň i způsob, jak zaznamenat vzpomínky na určitou událost.
Pokud si něco musíš vytetovat, abys to nezapomněla, tak si kup prášky proti skleróze. Myslíš, že si budu půl roku pamatovat tuhle diskuzi a pak za tebou na plovárné poletím a budu ti říkat, to jsi ty, co jsi psala o tetování? ![]()
@smurfka píše:
Klasika dosly argumenty a uznani ze placas naproste kraviny neprijde ![]()
@Russet píše:
Sexy mozek? To bude teda vzrůšo.
Doufam, ze se k tomu necha prekecat
@Russet píše:
Pokud si něco musíš vytetovat, abys to nezapomněla, tak si kup prášky proti skleróze. Myslíš, že si budu půl roku pamatovat tuhle diskuzi a pak za tebou na plovárné poletím a budu ti říkat, to jsi ty, co jsi psala o tetování?
@smurfka A jak jsi přišla na to, že mam jména a data (?), to má dnes každý druhý, přesto nemám tendence je za to odsuzovat. Mně se zase nelíbí rozkydlé vyžrané prasnice, vyperoxidované brunety a ksichty zmalované jako velikonoční kraslice ![]()
Říkala kolegyně, že takhle na amaterech poznali sousedku. Byla tam ve všech možných úhlech, sice bez hlavy, ale spolehlivě ji provařila výrazná kérka na krku. To si tam rovnou mohla tu hlavu nechat. ![]()
Ano, spousta žen si po mastektomii nechává jizvy přetetovat.