Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj sory že vám sem lezu ale náhradní mateřství u nás jde
http://www.novinky.cz/…ky-deti.html
radka_marie píše:No ono se navrhovalo,že dítě ti bude moct donosit náhradní matka,ale musí to být někdo z rodiny..nevím,ale jestli to odsouhlasili..byl to návrh tak nevím
sisi to je nehorázná kravina, to v našich zákonech není ustanovený, vždyť ani adoptovat dítě nelze jak se ti zlíbí, to je prostě blbost.
Dárkyně vajíček to ano, ale ne náhradní matka copak jsme v Americe tohle není sci-fi, tohle je naše zdravotnictví. Bohužel zatím to lepší nebude
radka - marie vím co mi řekl můj lékař a kolik známých to má za sebou!!!!!!!!! pokud o tom nemáš informace, mě mrzí,ale ve Zlínské nemocnici už proběhlo několik zákroků!! Je možnost jak někoho z rodiny, matky,sestry,tety..tak i cizí ženy.Ano už to jde. Pro mě je to velká šance mít v budoucnu miminko,pokud to nevyjde takhle..
Není na tom nic děsnýho! Do dělohy náhradní matky se vloží embryjko. Je to tzv.pronájem dělohy..Víte, kdyby jste na tom byli jako já,po rakovině, trasplantaci, kdy vám lékaři říkají, že přirozené těhu je nebezpečné, jdete smrti naproti..mluvily by ste jinak.
Adoptovat dítě je pro mě nemožné, protože se nechci starat o miminko, o kterém nevím jací byli jeho rodiče, proč jej odložili..jaké má genetické vady atd..Potřebuji své dítě a díky tomu začnu znovu žít..Pokud má radka_marie jiný názor, dobře beru ho… Ale tak nepíše názory typu „to je fakt děsný“ a podobně…!
Takhle se chovají holky, ne ženy s takovým názorem..
Mimochodem,mám v záloze náhradní matku,sestřenici.Kdyby moje maminka byla zdravá, ráda by to pro mě udělala,ale takhle to bohužel nejde…
Do té doby ale daleko..nyní jsem po Ketu, tak uvidíme
![]()
Ahoj,
dlužím Vám vysvětlení, já nemám nic proti náhradní „matce nositelce“ pokud je to možné tak není problém. Já si jen nedovedu představit ten stres co člověk prožívá jestli se vajičko uchytí a to stejný bude i u té náhradní. A pak si nedovedu představit tu hrůzu co když si to ta dotyčná rozmyslí a dítě mi nebude chtít dát, tu jistotu nemáte nikde. To je hrůza a děs, to raději ty pokusy podstoupím já.
Sisi ty máš co za problém, že nemůžeš mít mimčo normálně?
radka_marie : ach tak,to se pak omlouvám za má slova,ale pochopila jsem to tak že to odsuzuješ… ano máš pravdu, chyba je v tom,že neni nikde doloženo podloženo,že náhradní matka musí odevzdat děťátko biologickým rodičům…ale je to o tom,komu se s tímto problémeme svěříte a kdo bude tou náhradní matkou…Já myslím,že je dobré zvolit ženu,která má již děti doma.Nebo někoho z rodiny..
Jinak u mě je problém větší..Já jsem po rakovině slinivky a jater.Pak jsem podstoupila transplantaci jater.Mám dále dvojitou dělohu, to znamená,že mám vyvinutou jen půlku dělohy. Také si musím píchat injekce, protože mám trombofilii,mám hustou krev,takže mi může vyvolat trombolku. V těhu obzvláště,tak si musím píchat injekce na ředění… Podstoupila jsem inseminaci, první IVF, Et a nezadařilo se… Ale vím,že to jednou přijde..Jednou mi jedna paní řekla,že budu mít miminko,přichází ke mě a potřebuje abych ho porodila..Od té doby jsem si jistá že bezdětná nezůstanu..Další věc je,kolik dětí nakonec budu mít..Pokud jen jedno,budu pak ráda za náhradní matku,buĎ mi dá první dítě nebo druhé.Každopádně jsem za to moc ráda
![]()
| Sisi tak to je fakt mazec, já mám „jen“ odstraněny oba vejcovody, taže oproti tobě úplná brnkačka |
Nic mažu na tu stavbu chlapi tam na mě čekají
![]()
Tak přijít o vejcovovody taky není žádná sranda..Myslím si,že každý je jiný a každý problém který přijme je pro něj bolestí..
Pokud si chceš počíst, tak v mém deníčku na mém profilu je můj příběh,který byl i v novinách..Držím palce s mimi
Sisi tak to je fakt mazec když jsem to četla běhal mi mráz po zádech. Ale dvě věci mě zasekly: mám stejné příjmení jako Profesor z bohunic co tě operoval po prvé a vím o koho jde (rodina) a termín té operace je můj narozeninový den, pěkná náhodička.
Moc držím palce když dokážeš tak bojovat, tak tohle zvládneš levou zadní ![]()
radka_marie - Opravdu? To je skvělé..Tak mu můžeš vyřídit ještě jednou velký dík, že díky němu žiju!!!! A moc si ho vážím jako člověka..jiný by to vzdal!!!!
![]()
Moc děkuju za takovou informaci,potěšila mě u srdíčka a přeji ti jen to nejlepší!!
to víš že jo, jen jsem se odstěhovala z Brna pryč a teď jsem ráda když občas vidím rodiče a bratra
ale ono se něco najde kdy ho uvidím
ráno jsem se vzbudila s teplotou asi už ta zima je dlouhá a v loni jsem se ani nebyla nahřát u moře tak mě to skolilo.
Hezké odpoledne všem ![]()
To je tvůj bratr??? no ten by měl dostat metál…dneska jsem to říkala mamině a ta se usmívala,řekla že on je nejlepší ze všech!!
Jsi nemocná? Musíš se opatrovat! Já jsem se málem nakazila od manžela,ale naštěstí jsem to zvládla..Zítra jedeme do Čech do neděle,tak snad tam neni virů jako tady na Valašsku.. ![]()
krásný podvečer přeji..
ne ne to je strýc, bráchovi je 30
asi jsem to blbě napsala. Promiň
milá silvinko,
právě jsem náhodou narazila na diskuzi s tebou, dovolila jsem si přečíst tvůj popisek a pro mě s utrpením i celý Tvůj životní příběh.
Lidé jako Ty a Tvoje rodina by si zasloužili už doživotní klid, mír, pohodu a štěstí. Nesmírně tě obdivuju, musíš mít neskutečně veliké srdce, žes to všechno takhle zvládla a hlavně, že žiješ dál, že máš pro koho žít.
Je to nádherné, přeji ti, aby se ti únoroví mrazíčci chytli a když ne, nevadí, hlavu vzhůru, ono to přijde. Dostat se do takovéhle rodiny, o to musí tam nahoře panovat velký boj, věřím, že to holčička nebo chlapeček vyhraje co nejdříve. Držím palečky a jestli nevadí, občas kouknu jak se ti daří.
Tfuj tfuj, tfuj
Drž se!!!!!
Simona
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.