Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky.. Už několikrát jsem si tu četla vaše zkušenosti, názory atd..jdu za vámi s prosbou. S přítelem se snažíme už přes 4 roky, prošli jsme 4 IUI, a proces Ivf ale na ET jsem nešla, jelikož jsem z hormonální stimulace dostala HSS, tudíž jsme čekali na další cyklus a čekali na odeznění.. Vše bylo tedy v pořádku. V Úterý jsem byla na našem prvním Ket, beru 2-0-2 Utrogestan, od minulého pátka. Po Ket jsem ležela půl hodiny na lůžku v CARu pak jsem si došla na malou a jeli jsme domů. Ale bála jsem se aby jsem mimiska ze sebe nevykodrcala v autě..
Tak jsem si lehla na zadní sedačky(cca hodinu trvala cesta domů) potom mě přítel vzal na oběd a pak jsem si doma lehla a asi ležela cca 2,5 hodiny a došla jsem si na malou decentně jsem spinila, potom jsem jen tak polehavala a byla se psem venku (na moc dlouhá procházka). Od Úterý mě pobolival podbrisek,(dnes už ne) alenebylo to nic hroznyho, byl to takový tlak občas to píchlo ale teď sipřijdu stále nafoukle a jsem docela unavená Ale to dávám za vinu utrogestanu..ale jinak mi není nic.. Nedokážu X hodin v kuse ležet.. Prosím jaké máte zkušenosti vy a co jste dělali po KETU vy?? Omlouvám se možná je to blbé se tahle ptát. Mějte hezky večer.
@Ketttttty ja jsem prvni den po ketu take jen odpocivala,ale pry je to uplne jedno jakej mas rezim kdyby jsi otehotnela prirozene tak o tom ani nevis a taky by jsi nedodrzovala zadny zvlastni rezim ale chapu, ze proto chce clovek udelat maximum. Rekla bych, ze vetsi roli ted hraje psychika,zkus se na to moc nesoustredit jestli ti dali neschopenku do te doby nez mas testovat tak se zkus nejak zabavit. Vim, ze se to lehko rekne a hur udela je pravda,ze ja jsem taky sedela nad emiminem a hledala holky co jsou na tom stejne a jejich zkusenosti. Ja jsem jela po ketu domu MHD neboj miminko z tebe urcite nemuze vypadnout. Je to bud a nebo a takhle nazacatku to ty neovlivnis,pokud se to ma udrzet udrzi se to,pokud ne,nepomuze ani to, ze budes lezet. Zalezi na tvem tele a na embryjku,tedka je na rade priroda. Moc preji aby Ti to vyslo
. Ja mela bricho nafoukle uz pred ketem,ale ja jsem misto utrogestanu musela pichat agolutin+plus jeste dalsi leky az po pozitivnim testu jsem presla na utrogestan a duphaston. Ono za par dni to brisko muze byt nafoukle,i budes met asi pocit jako by jsi mela dostat MS,je to normalni ono jak se deloha roztahuje tak to bude trosku bolet a pichat. Preji hodne stesti. A omlouvam se jestli tam bude nejaka chyba datlim to na tel. ![]()
@Kikulele ahojky , měla jsi pravdu, bylo to zahnizdovani
včera nebo nejpozději dnes jsem to měla dostat a nedostala , // čarku už mám dnes stejnou jako kontrolní.. pomalu sílila ![]()
@Ketttttty ahoj , já jsem první 3 dny dost polehavala , další den už jsem začala pomalu fungovat jako normálně , byli jsme i na výletě (celé odpoledne) ![]()
Měla jsem to to podobné jako ty . Akorát mě to pobolívání, tlaky , píchání dělalo opravdu pořád, dost jsem se i bála a myslela jsem, že to asi nevyjde a ono Jooo ![]()
Ahoj holky, pred 10 dny jsem byla na KETU posledniho sveho zmrazeneho snad viteze. Prvni dny me dost bolelo bricho,prsou jsem se nemohla ani dotknout. Ted citim jen podbrisek a to hlavne kdyz si vecer davam 2 tabletky Ustrogestanu a pres den to nekdy tak zvlastne lechta. Znate to?
Dnes jsem si jen tak delala test, i kdyz mam delat az ve stredu. Ja tam ducha vidim, ale nevim, co myslite?
@Kikulele moc ti děkuji za rady a podporu ???? uvidíme, jak to bude dnes je to 5 den.. Zatím nechci testovat chtěla bych ti vydržet do toho 13 dne.. Břicho občas pořád píchne, včera jsem byla u hodně nafoukla.. A břicho bolelo ( jako bych měla zařazené větry)
jinak mi není v celku nic..
Snažím se na to moc nemyslet ale moc děkuji i Anonymni za rady
po 4 letech už se na nás snad štěstí usměje ![]()
AHOJ holky.
Tak jsme to včera a dnes nevydržela a testla jsem.. Dnes jsem 8 den. Po Ket a jsou tam slabe carky.. Ale Dnes mi přijde silnější.. Co myslíte? Na kontrolni krev mám jet až v úterý ![]()
@Ketttttty také potichounku gratuluji,nemela jsem teďka moc času odepisovat. Přeji ať je vše v pořádku. ![]()
Ahoj holky jsem náhradní matka a dost klinik už to nabízí cítím s maminkami co nemůžou mít štěstí jako mám já
Ahojky jsem 7dni po 3ket. Dnes jsem jsi delala test. Vim ze je to brzy ale musela jsem. Uz jsem zacala zase byt nervózní ze to zase nevyjde. Je tam slabouckej duch. Další zkusim v neděli snad bude silnější. Drž te mi palce ![]()
Ahojte dievčence. Tak ja som dnes 3 den po KET. Príznaky zatiaľ žiadne. Šetrím sa. Nebehám po obchodoch ani po dome, akurát v kuchyni sa realizujem vypekaním sladkosti, trošku vyzdobujem, inak len pozerám na telku a verím že sa stane Vianočný zázrak. Keďže je to náš tretí pokus, doteraz neúspešne… Do tretice snáď všetko dobré. Ktorá je na tom podobne???
@Tina69 Ahoj, já jsem na tom podobně
, svůj třetí pokus mám za sebou 12.12. Dnes je to tedy 10 den a už jsem zkusila test a je pozitivní
tentokrát jsem s tím ani nepočítala, tak snad se mu u mě bude líbit
. Držím ti palce ať to máš taky tak.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.