Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, mam na vas dotaz. Ja mam vzdycky kratky protokol, prvni s Gonalem a pak s Menopurem. Cetla jsem, ze menopur ma vliv na kvalitu vajicek, no u me uplne opacne, s Gonalem 3 embrya (jen jedno teda slo na transfer) a s Menopurem jedno embryo. V jine diskuzi psala holcina, mela to podobne a pak ji dali delsi protokol, asi jen o 3 dny a 6 embryi, je jen o rok mladsi nez ja.
Mate tu nektera zkusenost s dlouhym protokolem? Cetla jsem, ze neni vhodny pro zeny s PCOS kvuli hyperstimulaku?
Dekuji za jakekoliv informace, chci to s pani doktorkou probrat, jestli to ted nedopadne….
My proste nedokazeme otehotnet, pred sesti lety ZT a od te doby ani dusik na testu, sliznice krasna, deloha krasna, ale nikdy se broucek neprichyti…❤️
@Anonymka1230 ty jo máš toho za sebou hodně.
Tak o to víc ti přeju ať to už vyjde.
Musíš být silná ženská. ![]()
@marinana
a kolik ti je? vim, ze nekdy u starsich zen uz lekari neveri vajicnikum a zlutemu telisku, takze daji malou davku estrofemu na podporu. v pripade, ze byla ovulace, tak se to ani nemusi brat cely prvni trimestr, ale treba jen do 8 tt
kolik toho estrofemu mas? ovulace probehla?
@penalda
my se o miminko pokousime od te doby, co nam v 7 letech zemrela dcerka
![]()
@marinana
u dlouheho protokolu nejdriv dostanes leky, ktere ti vyvolaji umely prechod. takze se uplne zklidni vajecniky a je uplne nizoucka sliznice. tyto leky dostavas bud nejak po MS nebo tyden pred. a teorve za nejakou dobu zacnes brat leky. proto se to jmenuje dlouhy protokol. samostna stimulace pak trva cca o dva dny dele, protoze ty netvoris zadne sve hormony.
rika se, ze u toho byva mensi zisk vajicek, ale ze by meli byt kvalitnejsi. Ja mela oboji a vysledek byl stejny
@Anonymka1230 to je mi moc líto neumím si ani představit jak to musí být těžké.
![]()
@Anonymka1230 posielam objatie. zažili ste si toho fakt vela ![]()
@Anonymka1230 píše:
@marinana
a kolik ti je? vim, ze nekdy u starsich zen uz lekari neveri vajicnikum a zlutemu telisku, takze daji malou davku estrofemu na podporu. v pripade, ze byla ovulace, tak se to ani nemusi brat cely prvni trimestr, ale treba jen do 8 tt
kolik toho estrofemu mas? ovulace probehla?
Ja jsem ve stimulovanem, takze jsem na ovu pichala ovitrelle, pokud to dobre chapu, estrofem mam 3×1 a pani doktorka rikala, ze musim brat az do konce prvniho trimestru…🤔
Vcera v 11 v noci me vzbudila silena bolest na levem vajecniku, takovou jsem zazila vzdycky jen pri ovulaci, 10 min agonie a pak to povolilo, mela jsem na papiru skoro neviditelne zaspineni, tak nevim, co si o tom mam myslet. 🥺
@marinana
no ale ve stimulovanem ovulace prave neni (respektive v 99%), nemas teda v prirozenem?
ten ovitrelle jsi pichala kdy? A estrofem beres az od transferu nebo od zacatku cyklu?
@Anonymka1230 píše:
@marinana
no ale ve stimulovanem ovulace prave neni (respektive v 99%), nemas teda v prirozenem?
ten ovitrelle jsi pichala kdy? A estrofem beres az od transferu nebo od zacatku cyklu?
Aha, takze to jsem ovu nemela, estrofem mam od zacatku cyklu a ovitrelle jsem pichala 6 dni pred transferem, den pred a pak 4 po. ☺️
@marinana
Je mozne, ze i na estrofemu ti rostl DF a proto jsi mela ovitrelle uz tyden pred transferem. Nebo to tak tva dr proste dava
@Anonymka1230 píše:
@marinana
Je mozne, ze i na estrofemu ti rostl DF a proto jsi mela ovitrelle uz tyden pred transferem. Nebo to tak tva dr proste dava
Ja se priste zeptam, ale stejne uz asi KET podstupovat nebudu a budu chtit rovnou ET. 👍🏻
@penalda píše:
@marinana takže to nevyšlo?
Ja uz se pripravuju, co bude, kdyz to nevyjde, jinak to v hlave neumim. 😂 Dneska v noci me probudila silena bolest na vajecniku s trochou zaspineni, no na uhnizdovani je pozde, dnes jsem 12 po Ket. Dosly mi testy 😂, takze jsem dnes rano netestovala, ale zitra si myslim, ze uz bude rano jasno. Nadeje umira posledni, jen ja jsem spise realista nez optimista. 🥸
@marinana chápu. tak to je zvláštní neměla si třeba cystu?
Jednou mi kvůli tomu neudělali ket protože nevěděli jestli je to cysta nebo folikul.
Taky jste po tom poledním utrogestanu zralé na šlofíka?