Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Mám za sebou několik let snažení o miminko 2 roky docházím do centra…1 neúspěšně IUI za sebou a další neúspěšné 4 KET
z toho poslední v nativním cyklu. V Březnu mě čeká další KET, máme už poslední dva mrazáčky a tak to na mě dneska padlo. Tak se tady z toho aspoň snažím vypsat
budu ráda když vy co čekáte taky na KET si zkrátíte čekání spolu semnou tady ve skupince. Můžeme se navzájem podporovat a tak, však to znáte ![]()
@Holkacoradacestuje ahoj taky se chystám na 3. Ket. Mám za sebou 3 IUI. Z prvního ketu bylo ZT v 8.tt. Máme ještě 4 mrazáčky. Máme 12. letého syna. Občas mám chuť se na vše vykašlat, ale pak mi to stejně nedá to nezkusit. ![]()
Já teda toho nemám tolik za sebou co vy. Máme za sebou zatím (dnes zjištěný) nepovedený první KET. V mrazáku ještě 2 embrya. Ale přiznám se, že jsme to nečekali. Jsme oba zdraví, mladí, mohli bychom klidně počít přirozeně. Ale mám velmi špatnou genetickou informaci v přímé linii, takže jediná možnost, jak mít v tomto směru zdravé dítě je IVF s PGD. Proto mě teď ten neúspěšný KET semlel, máme totiž s partnerem skvělé výsledky a nejlepší předpoklady pro otěhotnění. Ale nestalo se..moc vám držím palce
@Emma66 píše:
Já teda toho nemám tolik za sebou co vy. Máme za sebou zatím (dnes zjištěný) nepovedený první KET. V mrazáku ještě 2 embrya. Ale přiznám se, že jsme to nečekali. Jsme oba zdraví, mladí, mohli bychom klidně počít přirozeně. Ale mám velmi špatnou genetickou informaci v přímé linii, takže jediná možnost, jak mít v tomto směru zdravé dítě je IVF s PGD. Proto mě teď ten neúspěšný KET semlel, máme totiž s partnerem skvělé výsledky a nejlepší předpoklady pro otěhotnění. Ale nestalo se..moc vám držím palce
Mohu se zeptat jak dlouho jste čekali na výsledky po PGD? Po IVF jste další měsíc šli na Ket nebo až později?
Podstupují teď IVF a embrya půjdou na PGD A tak nevím, jestli se mohu těšit na konec března začátek dubna na KEt nebo ne. Dr mi nic nechtěl říct, že je ještě brzy, ale ráda bych věděla, jak to je.
U nás trvalo PGD 6 týdnů, mezitím mi proběhly dvě menstruace, takže jsme se 3.MS už chtěli jít na KET, ale vycházelo to blbě přes Vánoce, tak jsme šli vlastně až se 4.MS na KET v lednu. No já měla ještě zpožděnou MS ze stresu, takže reálně to vycházelo skoro až za 5 měsíců.
Ahojte, pridávam sa. tiež tento mesiac plánujeme KET. už som v príprave estrofemom.
Když jdete na KET probíhá od začátku MS nějaká hormonální stimulace?
Já měla týden před KET injekci ovitrelle + potom utrogestan až do KET. Ale to má asi každá klinika jinak
@Mintaka1 v přirozeném ketu jsem brala 2-6 DC clostilbegyt a 5 dní před ket utrogestan. V řízeném od 2dc estrofem a 5 dní před ket utrogestan a berou se až do 3. měsíce těhotenství.
Ahoj, prave jsem zjistila, ze unorovy KET nevysel a doufam, ze co nejdrive budeme mit dalsi pokus. Nevite podle ceho doktor rozhoduje jestli je ket lepsi v prirozenem cyklu nebo v rizenem? Vzdycky jsem mela rizeny, ale uz 3× nam ET nevysel a rikam si, jestli by nebylo lepsi zkusit v prirozenem.
@Katchulle píše:
Ahoj, prave jsem zjistila, ze unorovy KET nevysel a doufam, ze co nejdrive budeme mit dalsi pokus. Nevite podle ceho doktor rozhoduje jestli je ket lepsi v prirozenem cyklu nebo v rizenem? Vzdycky jsem mela rizeny, ale uz 3× nam ET nevysel a rikam si, jestli by nebylo lepsi zkusit v prirozenem.
porozpravaj sa s dr., ze chces skusit v prirodzenom. dolezite vsak je, ze dokazes ovulovat. bud prirodzene alebo po kratkej stimulacii (clostil/letrozol).
Ahoj holky, pridavam se k vam. ☺️ Me ceka muj druhy KET ve stredu, mam rizeny cyklus. Muzu se zeptat, kdo jste mely stimulovany cyklus, mely jste pred KET nejake bolesti v podbrisku? 🙏 Hezky vecer! ☺️
Já dnes podstoupila rychlý ET, tedy se už nedozvím, co se děje při Ket. Pokud se nepovede tak za 3 měsíce znovu.
@marinana občas mě píchá po stranách asi vaječníky.
A minule jsem dostala kvasinky prý se to při stimulaci stává.