Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dekuju!! Ja mam dost bolesti, jako pred menses, dostala jsem kvasinku 😂 a ted mi sestricka volala, ze mam nizky progesteron. Tak snad se vse v dobre obrati. 🙏 ☺️ Dekuji moc za odpovedi, minuly KET jsem mela v nativu, tak ted vubec nevim, co je normalni a co ne. 🙏
Zdravím všechny,
zbyly mi necelé 2 balení Prolutexu, je to 10 ampulek s expirací 11/23. Kdyby byl někdo z Prahy a nějakou korunu chtěl ušetřit ráda přenechám.
Ahoj, jsem dneska 7.den po KET (transfer byl 2.3) 5-denního embrya a kromě citlivých prsou mi opět nic není.. cítím se jako minulý rok po prvním KETu, kdy jsem měla také jen bolavá prsa a nic z toho nebylo.. A tak mám splín. Obdivuju holky, která dokážou po celou dobu čekání myslet pozitivně. Testovat zatím nemůžu, protože mám v protokolu 3 x Ovitrelle, naposledy jsem po píchala včera.
Jinak je mi už 37 let, mám za sebou 3 neúspěšná IUI a 2 IVF (z první stimulace se mi z genetiky nevrátilo ani jedno zdravé embryo, z 2. stimulace jsme měli 2 zdravá embrya). Pokud to teď nevyjde, tak budu muset na další IVF.
Chtěla bych aspoň 1× v životě vidět „naživo“ pozitivní tehotenský test - snažím si dávat zatím jen malé cíle ![]()
@Svetlovtunelu Držím pěsti
Na malé cíle se vykašli.
Můžu se zeptat proč máš ovitrel i po ketu?
Ahojky, tak v piatok mam prvu kontrolu, budem 9DC. Som zvedava, ci bude sliznica dostatocna a hlavne dufam, aby som nemala ziadnu cystu 🫣
@penalda ja mam ovitrelle taky po ketu, myslim, ze je to pro telo, aby si myslelo, ze je tehu? Ale jen tipuju, dr. jsem se neptala. 🤔
Ahoj holky, take se k vam pridavam. koncem brezna me ceka dalsi KET, ten prosincovy skoncil SP v 6 tt, bredtim biochemko a predtim dva nevysli.
@Elaelka píše:
Zdravím všechny,
zbyly mi necelé 2 balení Prolutexu, je to 10 ampulek s expirací 11/23. Kdyby byl někdo z Prahy a nějakou korunu chtěl ušetřit ráda přenechám.
ahoj, tak to ja bych si vzala, jestli je jeste volny
@marinana píše:
@penalda ja mam ovitrelle taky po ketu, myslim, ze je to pro telo, aby si myslelo, ze je tehu? Ale jen tipuju, dr. jsem se neptala. 🤔
jj davaji to proto, ze se pry telo oblbne a je vetsi sance, ze se embryjko chytne.
za me je to zbytecne, to nejdulezitejsi je kvalitni embryo a pak dobra sliznice. to ostatni jsou jen takove pomucky, ktere zvysi sance jen minimalne. ale nic se tim nezkazi
ja 2× bez, pak s nim biochemko, pak bez nej SP v 6 tt. ted ho chce dr zase,
Holky, mam dotaz, dostala jste nektera pred KETem kortikoidy? a jak dlouho pred?
@Katchulle píše:
Ahoj, prave jsem zjistila, ze unorovy KET nevysel a doufam, ze co nejdrive budeme mit dalsi pokus. Nevite podle ceho doktor rozhoduje jestli je ket lepsi v prirozenem cyklu nebo v rizenem? Vzdycky jsem mela rizeny, ale uz 3× nam ET nevysel a rikam si, jestli by nebylo lepsi zkusit v prirozenem.
u prirozeneho cyklu je dulezite jen to, jestli ti dobre roste sliznice. Ovulace je dobra, ale nutna neni, tu samou sluzbu ti udela i nasazeni progesteronu 5 dni pred KET - stejne jak ve stimulovanem. a stejne vetsina center i v prirozenem nejaky progesteron dava
@Anonymka1230 ja ted beru kortikoidy uz druhy mesic, ale mam imuno nalez. V minulem Caru pred imunologickym vysetreni jsme vsechny dostaly kortikoidy v den Ketu. 👍🏻