Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maki44 nebere se vždy. Mně ho také při prvních transferech cpali, ale sama jsem si pak řekla, že ho nechci. A sliznice rostla krásně i bez něj. Proč brát něco co nepotřebuju
No a z dalšího KET mám doma 2,5 letou holčičku ![]()
Jo, při transferu zavádí rovnou do dělohy.
@belinabelina ty brďo, 7.KET. Tak to držím moc palce aby to konečně vyšlo ![]()
@Peťula3443 píše:
@Maki44 nebere se vždy. Mně ho také při prvních transferech cpali, ale sama jsem si pak řekla, že ho nechci. A sliznice rostla krásně i bez něj. Proč brát něco co nepotřebujuNo a z dalšího KET mám doma 2,5 letou holčičku
Jo, při transferu zavádí rovnou do dělohy.
No ty jo, me ho v Cubu taky dali a to nemam se sliznici problem, tak jsem si rikala proc, s estrofemem jsem mela 3 dny pred transferem 12mm, tak nevim, jestli to nebylo uz moc. 🤔
@penalda píše:
@belinabelina držím pěsti ať to vyjde.@marinana jsem u Apolináře. Dělali mi nějaké vstupní testy pak hp a profuky vejcovodů. Ale jestli to bylo imuno a genetika fakt nevím. Jak se zjistilo, že bude dárce tak už nic dál nedělali. Podle nich jsem ok. Mám dělat test 14. až 17. Den a když bude negativní tak jít 18. až 20. na krev. Pokud bude krev pozitivní i hodně slabě tak jdu pak k nim na kontrolu za 4 týdny od transferu.
Aha, tak to je dele nez u nas, ja uz jdu 14. den na krev. Profuk vejcovodu bych taky chtela, jak to probihalo? 🤔
@marinana píše:
No ty jo, me ho v Cubu taky dali a to nemam se sliznici problem, tak jsem si rikala proc, s estrofemem jsem mela 3 dny pred transferem 12mm, tak nevim, jestli to nebylo uz moc. 🤔
Mně když ho tenkrát dávali, tak to odůvodnila lékařka tím, že se tak dá přesněji naplánovat transfer. No v takto řízeném cyklu tím pádem není ovulace a vše je řízeno hormony, které se berou. Jo pokud někdo má problém se sliznici a nebo nemá normálně ovulaci, tak to pak je to potřeba, ale u mne takové problémy nebyly. A KET jsme naplánovali i tak dobře. Byla holt jedna UTZ kontrola navíc. Já jsem také v Cube.
@marinana pouští do tebe přes katetr vzduch do dělohy a sestra poslouchá stetoskopem břicho jestli uslyší jak to tam syčí. ![]()
@Maki44
tak zalezi jestli mas KET v prirozenem cyklu nebo stimulovany. Pokud se bere estrofem, jedna se o cyklus stimulovany a u nej neni ovulace (nekdo ji i pres to ma, ale to neni obvykle)
@Peťula3443
tak treba ja se sliznici problem nemam, ale v prirozenem cyklu nikdy ani tuk a ve stimulovanem ta carka zatim vzdy byla. i kdyz to nakonec nedopadlo. nekdo to ma zas naopak. kazdemu proste sedi neco jineho
@marinana
ja si rikala, ze budes v Cube - tam vim, ze prave davaji ten ovitrelle 2-3×
@marinana
profuk vejcovodu ti ale v ramci ivf a ketu k nicemu neni. To je v pripade, ze bys je mela nepruchozi a diky tomu byste se snazili prirozene nebo pomoci IUI
@Peťula3443 nejsem si jista, ze na KET dojde, v patek jsem mela na utz nizkou sliznici jen 4,9mm. V pondeli jdu jeste jednou na utz a uvidime. Treba se ukaze, ze bez stimulace estrofemem to nepujde. I kdyz je to zvlastni, protoze v zari jsem otehotnela prirozene.
@Katchulle
Kazdy cyklus muze byt jiny. Nejsi po nemoci?
A dostala jsi ted estrofem na sliznici?
@marinana Co se týká pocitů, ve smyslu jestli na sobě něco pozoruju, tak už nejsem naivní. Tím, že je to 7. KET jsem zlomená.
Jsem v riznem cyklu (Estrofem a Amelen), ne kvůli sliznici, (ta mi naroste vždycky na 9 mm i bez léků, ovulace probiha kazdy cyklus) ale protože nevěřím už svému tělu.
Pokud tento KET opět nevyjde, čeká mě 4.IVF.
Jsem už docela negouš
Bylo by ale hezké, kdyby to 7. embryjko zabojovalo. Sedmička je všeobecně šťastné číslo a mít pak prosinčátko v období Vánoc, byl by to ten nejhezčí dárek ![]()
@Anonymka1230 píše:
@marinana
profuk vejcovodu ti ale v ramci ivf a ketu k nicemu neni. To je v pripade, ze bys je mela nepruchozi a diky tomu byste se snazili prirozene nebo pomoci IUI
My se prirozene porad snazime. ❤️ 4 roky a ted plus 2 ivf. A nepruchodne vejcovody jsou jednim z duvodu, proc to prirozene nejde, takze nad tim premyslim. Abych si pak nevycitala, ze jsem to nezkusila. 🤔
@belinabelina píše:
@marinana Co se týká pocitů, ve smyslu jestli na sobě něco pozoruju, tak už nejsem naivní. Tím, že je to 7. KET jsem zlomená.Jsem v riznem cyklu (Estrofem a Amelen), ne kvůli sliznici, (ta mi naroste vždycky na 9 mm i bez léků, ovulace probiha kazdy cyklus) ale protože nevěřím už svému tělu.
Jsem už docela negouš
Pokud tento KET opět nevyjde, čeká mě 4.IVF.Bylo by ale hezké, kdyby to 7. embryjko zabojovalo. Sedmička je všeobecně šťastné číslo a mít pak prosinčátko v období Vánoc, byl by to ten nejhezčí dárek
Rozumim. 7× si to nedokazu predstavit, i kdyz pises, ze jsi zlomena, tak mas v sobe neuveritelnou silu jit dal, to obdivuju.
Prosincatko je krasny happy end, moc ti preju, aby to uz vyslo. ❤️