Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych poprosila o rady a zkušenosti. Jsem po neúspěšném IVF, krev mám bohužel negativní a čekám na MS.Ještě ale máme jedno embryo ke kryotransferu. Jde o to, že už mám poměrně velký časový tlak stran věkového limitu pojišťovny. Normálně bych s KET určitě chtěla počkat nejméně jeden cyklus. Jenže jsem v situaci, kdy pokud budu jeden cyklus čekat (a zase to případně nedopadne), už možná nestihnu další hrazený pokus IVF na pojišťovnu. Tak teď nevím, co s tím?
Máte nějaké zkušenosti? Případně co Vám radili ve vašem CAR?
a proč čekat?
Ja měla odběr bez ET (kvuli OHSS), ale nevidím duvod čekat…
Car zatim nerika nic, moje Dr ma ted 14 dovolenou… @Euforia to mne taky napadlo- ale netusite nekdo jaky odstup od jednotlivych ivf vyzaduje pojistovna??
@Anonymní píše:
Car zatim nerika nic, moje Dr ma ted 14 dovolenou… @Euforia to mne taky napadlo- ale netusite nekdo jaky odstup od jednotlivych ivf vyzaduje pojistovna??
Myslím, že tři měsíce..
Myslim, ze jsou to ty tri mesice, jak se pise vys.. ale tak prvne zavolej/jdi do car..domluvit se da vsechno, urcite budou vedet, jak zaridit, abys to stihla, pokud nemas ani ty tri mesice cas..
Ale na druhou stranu..delat ivf driv nez ty tri mesice, je trochu ulet..ty hormony a tak . Pauza ma svuj duvod no
@HandulkaK Obdivuji.. Já akorát jdu zítra na ET a jsem vyřízená..Jezdila jsem i do Caru na kapačky. A vím, že tohle už nikdy nepodstoupím..Takové bolesti, břicho jak těhotná ![]()
@Lasislava1 určitě to dopadne dobre. ![]()
Ja už mám za sebou pate/seste. Pokud pocitam to jedno, kdy místo folikulu byly jen cysty. ![]()
Také jsem říkala, ze už do toho nepujdu a šla jsem znovu ![]()
@HandulkaK Já to absolvuji podruhé, první ivf jsem měla krátký protokol, vše bez problémů, bolestí.. Vyšel první ET.
Ted druhé ivf a dlouhý protokol.. Po OPU bolesti jako kráva, vaječníky jak pomeranče, které pořád vytváří nové folikuly.. Že to v děloze vypadá, jak před odběrem..
I kdyby to ted nevyšlo, do třetího ivf nepůjdu.. Ale vím, že jedno dítě mám.. Nemít ho, tak bych to podstoupila znovu, i když jedině krátký protokol
![]()
@Lasislava1 přesně vím, jak ti je.
Ja teď tu poslední stimulaci měla také prisernou. Vaječníky jako pomeranče jsem měla ještě další MS. Ale ja tedy skončila akutně v nemocnici. ![]()
Ja tedy také jedno mám, ale i tak jsem do toho šla. ![]()
Ale teď po těch komplikacich dáme KET a když den nezadari, sup do práce ![]()
@HandulkaK Ty jsi měla asi volnou tekutinu, že? To já naštěstí nemám.. Dva dny jsem strávila v Caru na kapačkách a je fakt, že dnes mi je o dost líp.. Sice břicho mám vypouklé a tlačí mě, ale už nemám bolesti.. Spíš mě to jak kdyby táhne a jde do třísel..
No kéž by se zadařilo ![]()
@Lasislava1 volné tekutiny tam bylo maličko, cca 200ml. Ale měla jsem horsi komplikaci.
Ja byla v nemocnici tyden, tři dny na JIP. ![]()
Říkal mi dr v nemocnici, ze když jsou komplikace a i tak se jde na ET většinou se zadari
tak tfuj tfuj ![]()
Ahoj, ráda bych poprosila o rady a zkušenosti. Jsem po neúspěšném IVF, krev mám bohužel negativní a čekám na MS.
Ještě ale máme jedno embryo ke kryotransferu. Jde o to, že už mám poměrně velký časový tlak stran věkového limitu pojišťovny. Normálně bych s KET určitě chtěla počkat nejméně jeden cyklus. Jenže jsem v situaci, kdy pokud budu jeden cyklus čekat (a zase to případně nedopadne), už možná nestihnu další hrazený pokus IVF na pojišťovnu. Tak teď nevím, co s tím?
Máte nějaké zkušenosti? Případně co Vám radili ve vašem CAR?