Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, já taky pořád čekám, až dorazí
.
Tonyax - proč náplasti? Ty jsem nikdy neměla. Snad ani pregnyl, ten jen před IVF
.
@Hello Kitty75 já jsem měla teda jen jeden KET a lepila jsem (i teď lepím) náplasti ESTRAPATCH na růst sliznice. Co si měla před KETEm?
@Tonyax
Poslední KET jsem měla před 2 roky, ale myslím, že jsem si nic nepíchala a rozhodně nic nelepila… To totiž slyším poprvé. Jen před IVF jsem si píchala injekce.
@Tonyax Picha se udajne pro zajistrni spravneho nacasovani, aby zarucene probehla ovulace… Testovat zkusim pristi patek, zazim je stale moc brzy… Testovala jsem celkem v klidu a videla, jak carka z pregnylu mizi ![]()
@Hello Kitty75 Ja po kontrole UTZ pichla vecer pregnyl a za dva dny zacala uzivat utrogestan. 3 dny nato byl KET.
@damasusan @Hello Kitty75 ono to každý centrum má asi jiný. U nás se lepí náplasti a berou prášky..
Jinak myslela jsem, že ovulace se před KETem nějak potlačuje? Musím si to asi vygooglit http://s.emimino.cz/…on_think.gif
Teď si vzpomínám, že jsem četla že jsou dva druhy KETů. S řízeným a neřízeným cyklem, nebo tak nějak. Nevíte o tom víc?
„Takže před KETem je to nutná příprava, aby narostla pořádná a kvalitní sliznice, vajíčko v té chvíli nepotřebuješ, protože je do tebe zavedeno již embryo, kterému to nijak nevadí.
KET může probíhat buď v přirozeném cyklu (doktoři odsledují ovulaci, píchnou Pregnyl, nasadí progesteron a pak je KET) - tehdy se z ovulace dá otěhotnět i normálně.
A nebo v řízeném cyklu, což máš ty - estrogeny na růst sliznice, dále opět progesteron a KET. V tomto cyklu opravdu k ovulaci nedochází, proto je životně nutné brát progesteron až do 12.-14.tt, protože bez ovulace není ani žluté tělísko, které by ho produkovalo, no a bez něj se těhotenství neudrží… “
Tohle jsem našla. Já mám teda řízený KET a Damasusan neřízený ![]()
Ty náplasti podporují růst sliznice a zároveď potlačují růst folikul..
@Tonyax jj presne tak, ja mela KET v prirozenem cyklu, tj. bez hormonalni pripravy. Normalne ovuluju a i sliznici mam bez hormonu dostatecnou, proto to nebylo treba podporovat uzivanim hormonu. Teoreticky si myslim, ze ten utrogestan je zbytecny… ale zrejme to pri IVF nasazuji automaticky… Tak snad to vyjde ![]()
Tak já vám pak dám vědět, jak to probíhá v Pronatalu, už si to totiž nepamatuji, ale myslím si, že mi nic nepíchali před KET…možná proto nikdy nevyšel
.
Tak u mě pořád nic. pořád čekám na tu mrchu ![]()
jinak u mě se doktorka zmínila jen že 10-12DC UTZ a pak něco píchnu, ale nevím co..žádný náplasti nemám…jen mám začít brát Prednison s menstruací, ale to prý kvuli tomu že jsem nebyla na imunologii tak se to tim jisti..
@damasusan vypadá to dobře, tak ti držim palečky ![]()
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Taky mě čeká v lednu KET. U nás už bohužel x-tý. Mám jedno dítě a druhé se nedaří a nedaří. Moje celkové skóre je 5× IVF pokaždé s ET a 3× KET, teď stimuluju na čtvrtý KET. Měla jsem dvě mimoděložní těhotenství, jedno zamlklé těhotenství a jeden úspěšný porod
.
Pevně doufám, že teď už se to povede, v pondělí jedu na kontrolu sliznice.
@Líba1234
to mě mrzí, tolik nezdarů. Si pořád v jednom centru? Nezkusila si změnu?
@Hello Kitty75 nepíchali ani nestimulovali?
jsem zvědavá, jak to v Pronatalu probíhá.
@damasusan utrogestan je asi standart. Možná se u nás zeptám, proč jsem neměla KET v přirozeném cyklu. Ovulaci i sliznici mám myslím normální..
@Kačudis Dekuju moc! Moc bych si to po 3 letech cekani prala…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.