Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tonyax asi ano, tak co bychom pro to neudelaly, ze… Ja jsem se dopidila k tomu, ze prsa zrejme bolela spis z pregnylu nez z utrogestanu… kdyz vyprchal, bolest ustoupila… ted zacinaji prsa spis tvrdnout, tak doufam, ze je to dobre znameni… a zacinam premyslet, kdy budu testovat… Jen mam strach z mimodelozniho, kdyz to tady tak ctu… pri KET je to dost caste? Jak a kdy se to pozna?
@damasusan já jsem četla, že pravděpodobnost je 2%. To jen tady se to asi kumuluje ![]()
Já jsem to nepoznala, ale díky tomu, že při IVF u nás berou krev, tak poznali, že je něco v nepořádku. HCH bylo moc nízké a stoupalo pomalu. Tak mě poslali do nemocnice na pozorování a když to stoupalo i po revizi, tak dělali laparku a teprve tam to našli..
Nic mě nebolelo.. Ono jak nás sledují, tak to odhalí dřív, než kdyby šlo o normální otěhotnění ![]()
@Tonyax aha, tak to jsi me uklidnila. Prave tady jak ctu diskuse o ivf, tak mi to prijde dost casto zminovane… pak taky zamlkle a biochemicke tehu, coz ani netusim, co je… testovat je moc brzy, vsak jsem testovala vcera kvuli jistote vyprchani pregnylu a bylo snehobilo… je moc brzy… pristi patek se chystam, ale mozna nevydrzim tak dlouho…
@damasusan moc ti držím palce
Já plánuju testovat pak 14. den po KeTu, maximálně 12. ![]()
Minule sice byla už 9.den čárečka, ale byly to stejně zbytečné stresy ![]()
@Tonyax ja mam v planu ten patek, coz bude 11. den po KET. A pak ten 14. den. Nervozni a ve stresu budu stejne, i kdyz bych test nedelala… zatim verim tomu, ze to vyslo
a nic jineho si nepripoustim… spis silim, kdyz si neco vezmu (naposledy D vit.) a teprve pak studuju pribalovy letak, jestli to vlastne vubec smim… totez se zazvorovym cajem…
Jsem už ve 4. centru
, dohromady se léčím a zkoušíme to už skoro 8 let. První tři byly soukromé, v prvním mi vadil přístup lékaře, ale byl super na vyšetření, v druhém se nám podařilo první dítě, ale asi to bylo pořádné štěstí, protože to centrum má tristní pověst. Každopádně jsme tam absolvovali všechny tři IVF cykly na pojišťovnu. No a za samoplátecký pak po nás chtěli 80 tisíc, tak jsme odešli…A šli do třetího soukromého, kde jsme doufali, že ještě něco dovyšetří a vymyslí, ale už není co vyšetřovat. Tam jsme absolvovali dvě inseminace, a protože se nepovedly a nabídli nám samoplátecké IVF taky v kategorii 60 tisíc a víc, tak jsme opět odešli a přešli do státního CARu, kde jsme absolvovali dvě samoplátecké IVF. Dvakrát jsem tam otěhotněla, ale nedopadlo. Ale snad to už konečně vyjde…Už milionkrát jsem si řekla, že to balím, mám jedno dítě a můžu být ráda, že je zdravé, ale když ho vidím, jak má rád děti a je smutný z toho, že si nemá s kým hrát, tak mi to nedá a vždycky v sobě najdu sílu na další pokus.
@Tonyax píše:
@Líba1234to mě mrzí, tolik nezdarů. Si pořád v jednom centru? Nezkusila si změnu?
@Hello Kitty75 nepíchali ani nestimulovali?jsem zvědavá, jak to v Pronatalu probíhá.@damasusan utrogestan je asi standart. Možná se u nás zeptám, proč jsem neměla KET v přirozeném cyklu. Ovulaci i sliznici mám myslím normální..
Já jsem měla jedno mimoděložní po přirozeném otěhotnění a jedno po IVF. Obě probíhaly stejně, začala jsem špinit/krvácet, pozitivní test a stupňující se bolesti v podbříšku. Poprvé vlevo, podruhé vpravo. Obojí dopadly tak, že mi praskl vejcovod, naštěstí v nemocnici, takže jsem nevykrvácela.
@damasusan píše:
@Tonyax asi ano, tak co bychom pro to neudelaly, ze… Ja jsem se dopidila k tomu, ze prsa zrejme bolela spis z pregnylu nez z utrogestanu… kdyz vyprchal, bolest ustoupila… ted zacinaji prsa spis tvrdnout, tak doufam, ze je to dobre znameni… a zacinam premyslet, kdy budu testovat… Jen mam strach z mimodelozniho, kdyz to tady tak ctu… pri KET je to dost caste? Jak a kdy se to pozna?
@Líba1234 píše:
Já jsem měla jedno mimoděložní po přirozeném otěhotnění a jedno po IVF. Obě probíhaly stejně, začala jsem špinit/krvácet, pozitivní test a stupňující se bolesti v podbříšku. Poprvé vlevo, podruhé vpravo. Obojí dopadly tak, že mi praskl vejcovod, naštěstí v nemocnici, takže jsem nevykrvácela.
To jsi tedy měla obrovské štěstí, že praskly až v nemocnici. Taky jsem měla mimoděložní po IVF, ale já neměla žádné bolesti, jen pozitivní test.
@Hello Kitty75 To jo. Na druhou stranu mi to přijde jako strašná smůla, když už se to konečně po IVF povede, tak to embryo přeleze do vejcovodu, i když ho dali do dělohy ![]()
@damasusan jak se citis? Drzim palce at jsou v patek na testu //
.
@Líba1234 píše:
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Taky mě čeká v lednu KET. U nás už bohužel x-tý. Mám jedno dítě a druhé se nedaří a nedaří. Moje celkové skóre je 5× IVF pokaždé s ET a 3× KET, teď stimuluju na čtvrtý KET. Měla jsem dvě mimoděložní těhotenství, jedno zamlklé těhotenství a jeden úspěšný porod.
Pevně doufám, že teď už se to povede, v pondělí jedu na kontrolu sliznice.
Holky tak ja taky porad cekam na ms a nic
. Dnes jsem 50 DC! Brala jsem leky na vyvolani a zatim se nic nedeje
.
@Líba1234 píše:
@Hello Kitty75 To jo. Na druhou stranu mi to přijde jako strašná smůla, když už se to konečně po IVF povede, tak to embryo přeleze do vejcovodu, i když ho dali do dělohy
Já jsem si také myslela, že při IVF to zavedou tam, kam mají, ale poté mi bylo řečeno, že mimoděložních je více při to IVF než při přirozeném otěhotnění
.
Ahoj, dnes mi bylo fajn. Ale ted vecer me zacina pobolivat bricho jako na MS. Tak snad to neznaci nic spatneho…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.