Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sisa6 to mě mrzí.
Takže tě to čeká na novo.
Já měla v jednu chvíli chuť se na vše vykašlat, ale když jsem potratila tak jsem věděla, že do toho půjdu znova ikdyby jsme už žádné mrazáčky neměli. ![]()
@penalda přesně to mám teď, chuť se na vse vykašlat 😔 ale máme ještě dvě šance…tak snad…
Ahoj tak ja v 9+3tt na dnesni kotrole zamlkly tahu z ketu 4.1., tak nas bude cekat novy ket… tak se za nejaky cas zas k vam pridam…at mate vic stesti nez my
![]()
@Terreza1_2_3 je to náročné na psychiku. Od et k 1. Ketu u nás uběhlo 5. měsíců. Kdy měl být pokaždé v nativu, ale vždy bylo něco špatně s ovu. Když jsem dostala léky na řízený tak se mi dost ulevilo.
@snehurka000 To je mi líto
ten život opravdu není fér…myslím na tebe
my jsme takto přišli o miminko po ET a teď mam čerstvě po KET….můžu se, prosím, zeptat, jestli jste měli geneticky vyšetřená embrya?
@penalda já měla problém, že mi nerostla děložní sliznice. Takze taky s lekama a nic 😔 díky nim jsem byla klidnější a věřila víc
@snehurka000 to mě moc mrzí. Bohužel už taky na tu smutnou zkušenost, ze pozitivní těhotenský test neznamená děťátko ![]()
Ahoj, snad nevadí když se přidám
naše cesta vypadá takto:
1.IVF - 3 embrya:
1.ET v roce 2020 vyšel na poprvé a v 3/2021 se nám narodil krásný a zdravý chlapeček
2. Řízený KET přesně před rokem - už 4.den po transferu krásné dálnice na testu, HCG 12 dní po ketu bylo přes 4000 jednotek, vše bylo super. V 6tt krvácení, v 6+5 zjištěn velký hematom a zároveň potvrzená srdeční akce, v 8tt hematom se vstřebal, srdíčko tlouklo avšak v 9tt dotlouklo. Bylo to štěstí v neštěstí protože byla po kyretáži zjištěna genetická vada (Turnerův syndrom) se kterou se děti normálně rodí, takže teď děkuju, že to tak dopadlo, ač jsem to velmi oplakala.
V létě 2022 ket v přirozeném cyklu - 6den po transferu duch, který do 10dne sílil, potom zmizel a začalo krvácení.
V říjnu další IVF ze kterého byly dvě embrya. V listopadu ET (stejný scénář jako u ketu v létě)
včera jsem byla na KET (opět řízený) a čekám a jsem nervózní ![]()
Jinak je mi čerstvě 32 let, mám anovulacni cykly a neroste mi sliznice. Manžel má spermio ukázkové. Chodíme do Reprogenesis Brno
Všem co se zadařilo moc gratuluji a těm co se nezařadilo přeju hodně sil a pevné nervy do dalších pokusů. Já se uklidňuju tím, že vše má svůj důvod. I ty potraty 💔 každá chceme zdravé dítě, jen si na něj musíme počkat. Bohužel, pozitivní test vůbec nic neznamená.
@Klota ahoj, to je mi moc líto co se ti přihodilo
mám to trošičku podobný, potrat v 8tt, s tím, že důvod nezjistili. Za sebou mám neúspěšné ET a nyní KET. Tam byl test pozitivní a už neni…
Prosím jaké máš léky? Uvažuji, že pokud by se nezadařilo ani u zbývajících KET tak bych přešla do jiného CARu…jen nevím, jestli to má smysl 😔
V tuto chvíli jsem psychicky na dně a vidím vše černě…😔
Je mi to líto, přesně vím jak se cítíš. Po posledním nezdaru v listopadu jsem byla přesvědčená že to bez terapie sama už nezvládnu. Řekla bych, že jsem to nesla hůř než to zamlklé těhotenství loni na jaře. Pokud je to tak moc zle, neboj se toho a najdi si pomoc odborníka.
Taky teď zrovna nejasam a vůbec si netroufam říct co se mnou udělá další nepovedený pokus. Chci na to nemyslet, jen nechat plynout čas a uvidí se ale sakra to nejde 🙈 jinak beru estrofem 1-1-1 a amelgen 1-0-1
@Terreza1_2_3 píše:
@Klota ahoj, to je mi moc líto co se ti přihodilomám to trošičku podobný, potrat v 8tt, s tím, že důvod nezjistili. Za sebou mám neúspěšné ET a nyní KET. Tam byl test pozitivní a už neni…Prosím jaké máš léky? Uvažuji, že pokud by se nezadařilo ani u zbývajících KET tak bych přešla do jiného CARu…jen nevím, jestli to má smysl 😔
V tuto chvíli jsem psychicky na dně a vidím vše černě…😔
Jinak co se týká toho přechodu do jiného CARu, pokud máš pocit že něco zanedbali, tak určitě jdi. Ale jestli tam jsi spokojená a chceš odejít jen v případě neúspěšných pokusů… Hele oni nejspíš dělají co můžou. Bohužel ani u IVF není 100% šance že si odneses miminko 💔 já mám za sebou tři pokusy za sebou který nedopadly, ale určitě to nezazlívam caru, vím že moje doktorka je nejlepší, naslouchá mi a vždy jde tou cestou aby to vyhovovalo všem. Trpělivě mi odpovídá na všechny otázky a vím že bych jinou nechtěla ani kdyby se už nezařadilo. Pokud se nechytne tohle tak máme před sebou poslední dvě IVF na které přispívá pojišťovna a pak šlus konec. Začínám se smiřovat že druhé nebude, ale pořád se snažím věřit že bude 🙈 achjo je to hrozně na hlavu 🤦
@Klota s tím CAR máš asi pravdu, spíš jen hledám nějaké možnosti…ale postupy asi budou všude stejný… já mám estrofen 1-1-2 a utrogestan 2-2-2.
Snažíme se o první miminko, zatím mám za sebou 1 IVF. Původně mi řekli, že budeme rádi za jedno vajíčko. Nakonec byli 4 a vsechny se chytli…byl to prý malý zázrak. Takže máme ještě dva pokusy. Ale bude mi 38 takže mám ještě 2 roky, dokud to pojišťovna proplácí…:(