Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Katrin99 Ahoj, já měla KET den před tebou a taky jsem měla nízký progesteron asi 29 (nedošlo k ovu, a ten zaváděný prý asi hůř vstřebávám) ale volali mi teda ještě ten den kolem 3., že mi posílají recept a mám hned ten den začít taky píchat prolutex. Tak jsem místo odpočívání letěla do města shánět kde mají skladem + jehly. Je zvláštní, že ti volali až po 4 dnech, ale třeba ten progesteron nebyl až tak nízký, abys ho musela nasazovat hned.
Zatím mu věř
Mě první pár dní taky občas bodnulo v podbříšku, a z těch injekcí bolí občas hlava. Ale už jsem z progesteronu měla vždy všemožné příznaky a nikdy z toho nic nebylo, takže já na příznaky pod vlivem léků vůbec nevěřím.
Příspěvek upraven 05.11.24 v 23:12
@Duncanseth Já měla KET 5.denního embryjka 31.10., je to naše 3.ivf, ale celkově teprve 2.transfer. Test 5dpt zatím sněhobílí, ale || očekávám v nejbližších dnech 🙏 🙈
@Ardilera Budú tam určite
ja tiež mám hrozné vedľajšie účinky. Ako včera ráno na zvracanie, odpoledne prujem a k veceru bolesť hlavy, nespavosť a mne je taká kosa
to všetko robí Progesteron si myslim. Tiež mám bielo ale je ešte brzy si myslím aspoň dúfam.
@Wuhu85 Dneska jsem se probudila ve 4 s bolestí beder a už nemohla usnout
a mrznu teda taky, sedím tu neustále obalená dekou…na testu 6dpt(11dpo) mám pocit, že vykoukám fakt neviditelný stín po limitu, ale možná si to jen namlouvám, vyfotit ani s filtry nejde ![]()
@Ardilera veď uvidíš hlavne kľud. Ja mám bielo ako sneh ale je fakt hodne brzo. Ak je tam stín už je to dobré znamenie
s čím sa testuješ?
@Wuhu85 mamatesty, mají nejvíc barviva a už jsem za ty roky udělala přes 100 testů a vždy mi ducha ukázal jen pokud jsem měla ovitrelle, jindy sněhobílo, takže já jim věřím i když spoustu lidí tu říká, že dělají falešné.
@Ardilera tie su dobré mala som minule. Teraz som si kúpila z internetu nejaké a skúšala som a čiarku z Ovitrell pekne ukazovali, ale teraz fakt bielo no. Tak s tým musí tak skoro človek rátať. Mňa boli spodok a to asi aj kvôli menzes že mávam v tomto termíne. Ach jo musíme to zvládnuť. Tie injekcie musia byt masaker u teba.
@Wuhu85 V podbřišku taky cítím takové pnutí, ale už to není bodání jako ty první dny. Včera mi přišli konečně menší jehly, tak je to o něco lepší, ale teda píchat si to do 12tt bude masakr. Navíc já se vždy jehel bála a omdlívám při odběru krve a očkování, ale podle psycholožky bylo důležité, abych u toho 3.ivf zkusila si všechny ty injekce píchat sama, že tu léčbu pak podvědomě budu lépe přijímat. Tak jsem na sebe hrdá, že to zvládám, kdyby mi před pár lety někdo řekl, že do sebe sama denně budu píchat injekce tak se mu vysměju.
@Ardilera si fakt statočná a super! Ja som o tých injekciách nič dobré nečítala teda, ale keď človek musí tak musí. No fakt som na nás zvedavá. Mne je asi dnes už lepšie. Minimálne ma dnes nenapína.
@Wuhu85 já myslím, že ten prolutex je něco jiného než ten olejový progesteron co se píchá do svalu. Tohle je taková průhledná vodička a píchá se do břicha jako ostatní stimulka.
ale jaký je v nich přesně rozdíl nevím
@Ardilera ja sa nevyznám v tom vôbec, ale asi je to lepšie ako ten do svalu. Ja ani neviem aký mám Progesteron ale keďže naňho reagujem tak je ok podľa mňa. Už ma začína napínať znova ![]()
@Ardilera no to ja prave taky nevim proč mi to řekli až takhle pozde
sestra me uklidnovala ze se nic neděje. Doktori tam věcně nejsou, pokazdy jiný..tak nevim
samozrejme jsem se už splasena testovala a nic..dnes jsem 5ty den po Ket..vim ze po ET mi vyšla už 6ty den slaba čárka..tak myslis ze zitra bych se mohla už otestovat..je to na palici..
@Katrin99 hlavne kľud stres škodí. To bude fakt dobre a aj napriek tomu že tiež testujem tak je na test brzo.
Ahoj holky, moc rada bych se k vam pridala, jsem 3. den po ket v nativnim cyklu. Jsem v tomhle vsem uplne nova, po odberu 8 vajicek nam zbylo pouze 1 zdrave emryo, po stimulaci jsem mela OHSS, tak jsme museli cekat. Kdyz to vsechno ctu, strasne vas obdivuji a drzim vsem moc palce a moc zdravim vsechny
Z.
@Zoe91 držím palce! Je lepšie o tom vedieť menej ako potom byť úzkostná. To je moja skúsenosť.
![]()