Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Vrk Kontryhel by neměl zastavovat, měl by naopak cyklus upravit. Ale může ho třeba prodloužit, pokud máš krátkou luteálku.
@ajleenka piju ho vzdy od 1dc do 14dc a vzdy hned od zacatku mi ms po nem hrozne zeslabne a dnes jsem 3dc a uz nic najednou…tak nevim. Stalo se mi to i minule
@Vrk A neměla jsi třeba to krvácení na začátku hodně silné? Já to občas taky tak mám. Asi je to normální. ![]()
@ajleenka asi jo, spis jsem hoodne dlouhi pred krvacenim dost spinila, tak se to tim mozna i zkratilo pak. No snad kontryhel pomaha a neublizuje ![]()
Vrk a ty budeš mít nyní přípravu s léky nebo bez na ket? MOžná bych ten čaj už nepila a nechala to na těch tabletkách, dr. tohle neradi vidí, ty bylinky, i když já je také zkoušela (Gynex mi srovnal cyklus), ale v cyklu ketu nebo stimulky jsem vše vysadila…
Jinak u ketu můžeš zavádět i dvě a nepřijdeš o čtvrtý pokus, vztahuje se to jen na čerstvá, protože tam je větší šance uchycení obou, tak mi to vysvětloval dr, u čerstvých blastocyst je šance na dvojky vysoká, u ketu je obecně šance na těhu nižší a když je jedno embryo horší a jedno lepší a je ta možnost, tak raději volí dvě, ale co vám budu povídat, dvojky bych docela nerada, mam už jedno dítě, bydlíme ve 2 patře bez výtahu., s mým řidičským uměním to také není valné, byl by to masakr, ale jak mi řekla mamka, dala ses na vojnu, tak to musíš vyhrát
![]()
@ajleenka díky, tak přesně jak to popisuješ, tak nějak bych si to představovala, nevím, zda se ke mě tak nechovají proto, že nejsem jejich pacientka, ale kávu ani nic jiného tam nenabídli žádné z nás, bylo nás tam docela dost. Takové chladné a odměřené jednání, hlavně jsem chtěla pohovor s embryologem, aby u toho byl manžel
@MR Ono možná hřeší na pověst velkého caru.
Je fakt, že tentokrát se mi ten ket docela líbil, bylo to fakt příjemné (ten zákrok tedy ne, ale atmosféra). Jen kdyby to alespoň k něčemu bylo.
Už jsem docela na nervy, nějak to neutíká, nejradši bych už znala výsledek. Asi do toho pondělí nevydržím. ![]()
@Vrk Taky bych kontryhel před ketem vynechala. Vím, že holky se radily, jestli nevadí kombinace léků a bylinek, ono to opravdu někdy nedělá dobrotu.
Ahojky, holky u me neproběhl čerstvý transfer, take se na me vztahuje to pravidlo, ze musí byt 1.transfer 1 embryo ![]()
Proto jsem take nechala zavést při KETU 1 embryo, KET jsme neplatili, pac kdyz nebyl Čerstvý transfer, tak platí KET pojišťovna ![]()
Kdyby se miminko nepovedlo, tak uz druhy KET můžeme zavést 2 a platíme za KET 4500kč. A máme hrazené 4 cykly IVF ![]()
Dneska jsem dělala koleginky testik, a druha čárka je mnohem hezčí nez ve čtvrtek ![]()
@Euforie a no jo vlastně, u vás nebyl transfer po opu, tak to je asi jiná ![]()
jinak moc a moc potichu gratuluji a držím palce jak jen to jde, krásně jsi nás tady navnadila
![]()
@Euforie Nádhera. To se krásně čte. Je fajn vidět, že i kety vycházejí, když člověk všude čte opaky.
Holky, berete všechny utroš? Jak se po něm cítíte? Dělá vám taky takový pocit nafouklého břicha, jako při zácpě? Je to hrozně nepříjemné a sice už si to moc nepamatuji, ale mám pocit, že jsem to měla první dny i po ivf-etu. Přitom na záchod chodím normálně, ale přijdu si, jak kdybych měla zácpu, pořád mě jakoby tlačí břicho.
@Euforie tak tak, mam to stejne. Taky jsem nemela et.
@MR ja zadne prasky ted pred ket neberu, zkousime znovu v prirozenem cyklu… @ajleenka tak snad kontryhel nevadi, co myslite?
@ajleenka ja ho beru kazdy mesic kvuli tomu aby prisla ms a citim se v pohode, ale mozna jsem si jen zvykla uz
jen jsem unavenejsi a obcas pichne vajecnik
@Vrk aha, myslela jsem, že ano, když jsi měla tak nízkou sliznici, ale i tak bych se raději poptala dr, zda je to ok, ty bylinky jsou v tomto nevyzpitatelné
@Vrk Také bych se raději poradila s dr. Pokud ho máš už vyzkoušený, tak bych řekla, že je to ok. Já jsem třeba brala Gynex (to je kontryhel + další bylinky). Poprvé jsem po měsíci užívání otěhotněla, teď při druhém jsem po něm měla luxusní anovulák a cystu (folikul byl, ale nepraskl), která vydržela až do dalšího cyklu, takže vlastně 2 anovuláky po sobě. A pak si vyber.