Klasifikace ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
15.1.23 11:48
@jege píše: Škola jej teď nenahradí, jelikož uprostřed školního roku není kým a všichni učitelé již mají úvazek. Anebo Ty bys odešla uprostřed školního roku tam, kde Ti nabídnou víc? Ale třeba jo, zas tak dobře Tvůj morální profil neznám.A mimochodem, je to soukromá škola a stěžuje se kvantum rodičů, takže kdyby byl problém jenom ve financích, tak určitě škola raději zaplatí kvalitního učitele, než přijít o několik desítek plateb za žáky, kteří kvůli učiteli mohou odejít jinam. :jazyk:

Marné, marné, marné. :roll: :roll: :roll:

Užijte si megakokkota, zasloužíte si ho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36809
15.1.23 11:56
@SAJ píše:
Užijte si megakokkota, zasloužíte si ho. :mavam:

Ne, od dalšího školního roku ho pošleme Vám! ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
15.1.23 11:57

A jej, soukroma skola v praze. Zalezi na tom, jestli ma tato skola stedreho mecenase, tam se ucitele tlaci. Pokud nema a je to predevsim byznys, pravdepodobne tam maji ucitele nizsi mzdu nez ve statnim, nebo mnohem vice prime prace. Na techto skolach pak casto pusobi nekvalifikovani ucitele, vyucuje se neaprobovane.
Znam jednu takovou v praze, kde je ucitelkou snad jen reditelka, pusobi tam trener. vystudovany rekreolog, knihovnice apod.
Mam v sz nekolik vlaken s mladymi, nastupujicimi ucitelkami. Nektere pracovni podminky by me odradily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8868
15.1.23 12:05

Přesně. Taky tu máme jednu soukromou technického směru. Učitelé mají nižší mzdy než na státních školách. To znamená, kdo najde místo jinde, zdrhá. Šikana učitelů od vedení i od žáků. Tam žádný zázrak ve kvalitě nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
15.1.23 12:10
@truelly píše:
Přesně. Taky tu máme jednu soukromou technického směru. Učitelé mají nižší mzdy než na státních školách. To znamená, kdo najde místo jinde, zdrhá. Šikana učitelů od vedení i od žáků. Tam žádný zázrak ve kvalitě nenajdeš.

ja mela nabidku na dve soukrome stredni skoly. Vedeni ma zamestnance za otroky, vice prace, nizsi mzda, bezne prejizdeni mezi mesty na suplovane hodiny vlastnim autem, pevna pracovni doba, k tomu neplacene prescasy, predpracovane hodiny na prazdniny, tlak na pracovni smlouvu na dohodu… Byla doba, kdy jsem to zvazovala, mela v podstate uzavrenou pracovni smlouvu, ale radsi jsem sla jinam, treba do vyloucene lokality, ale za normalnich pracovnich podminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.1.23 12:29
@jege píše:
Jenže já nejsem proti vysokým platům ve školství, ale proti plošnému přidávání všem. Na současné škole máme učitele, kteří si zaslouží 2× tolik, jak mají nyní, ale i učitele, který si nezaslouží ani polovinu toho, co má nyní. :cert:Učitel, ale i doktor, by mělo být VIP povolání, které mohou vykonávat jenom tí nejlepší a být za to náležitě ohodnocení!

Mě by zajímalo, proč veřejnost tolik neirituje, když si politici plošně přidají tisíce, ale jakmile učitelé dostanou pár stovek, tak je oheň na střeše. Nemluvě o plošném přidávání jiným složkám. Copak ani v nich neexistují ti dobří a ti špatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36809
15.1.23 12:33

Takže tu vlastně potvrzujete, že v komerční sféře a tržních podmínkách byste se moc neuplatnili. To jo, to se pak pracuje, když si na státu vydupeme, co se nám zlíbí a pokud se šprajcuje, tak si vezmeme jako rukojmí děti. Ale jakmile bychom se měli uplatnit v konkurenčním boji, tak už nám to tak dobře nejde. A ještě budeme požadovat, ať rodiče tancují, jak my pískáme, protože my máme své jistý a kdo s námi nesouhlasí, ať si trhne lopatkou. Už jsem ten systém konečně pochopil! :pankac:

Soukromá škola si 10× rozmyslí, jak jedná se žáky i jejích rodiči a jestli se postaví za 1 učitele megakokkota, anebo za nespokojené rodiče, od kterých závisí její bytí či nebytí. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
15.1.23 12:37
@jege píše:
Takže tu vlastně potvrzujete, že v komerční sféře a tržních podmínkách byste se moc neuplatnili. To jo, to se pak pracuje, když si na státu vydupeme, co se nám zlíbí a pokud se šprajcuje, tak si vezmeme jako rukojmí děti. Ale jakmile bychom se měli uplatnit v konkurenčním boji, tak už nám to tak dobře nejde. A ještě budeme požadovat, ať rodiče tancují, jak my pískáme, protože my máme své jistý a kdo s námi nesouhlasí, ať si trhne lopatkou. Už jsem ten systém konečně pochopil! :pankac:Soukromá škola si 10× rozmyslí, jak jedná se žáky i jejích rodiči a jestli se postaví za 1 učitele megakokkota, anebo za nespokojené rodiče, od kterých závisí její bytí či nebytí. :cert:

jj, ty jsi toho zarnym prikladem.
Jeste si tu odlozim, ze soukrome skoly dostavaji finance z msmt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36809
15.1.23 12:38
@hanka.br. píše:
Mě by zajímalo, proč veřejnost tolik neirituje, když si politici plošně přidají tisíce, ale jakmile učitelé dostanou pár stovek, tak je oheň na střeše. Nemluvě o plošném přidávání jiným složkám. Copak ani v nich neexistují ti dobří a ti špatní?

Ale irituje, u politiků obzvlášť. A přidání učitelům většině nevadí, ale se zvýšením platů se tak nějak očekává i zvýšení kvality, a ne současné platy a zastaralé metódy výuky a přístup k žákům i jejích rodičům jak za krále Klacka, anebo ještě hůř. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
15.1.23 12:45
@jege píše:
Takže tu vlastně potvrzujete, že v komerční sféře a tržních podmínkách byste se moc neuplatnili. To jo, to se pak pracuje, když si na státu vydupeme, co se nám zlíbí a pokud se šprajcuje, tak si vezmeme jako rukojmí děti. Ale jakmile bychom se měli uplatnit v konkurenčním boji, tak už nám to tak dobře nejde. A ještě budeme požadovat, ať rodiče tancují, jak my pískáme, protože my máme své jistý a kdo s námi nesouhlasí, ať si trhne lopatkou. Už jsem ten systém konečně pochopil! :pankac:Soukromá škola si 10× rozmyslí, jak jedná se žáky i jejích rodiči a jestli se postaví za 1 učitele megakokkota, anebo za nespokojené rodiče, od kterých závisí její bytí či nebytí. :cert:

Problém vznikl tak, že se spousta učitelů v důsledku výzev zavistivců jednoduše sebrala a ze školství odešla. :roll: No a uplatnila se jinde za lepší peníze. :palec: Bez nutnosti jednat s rodiči typu Jege a spol. Což chápu a měla jsem to udělat taky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8868
15.1.23 12:53
@jege píše:
Ale irituje, u politiků obzvlášť. A přidání učitelům většině nevadí, ale se zvýšením platů se tak nějak očekává i zvýšení kvality, a ne současné platy a zastaralé metódy výuky a přístup k žákům i jejích rodičům jak za krále Klacka, anebo ještě hůř. :think:

Metody mám nové, kvalitu výuky vysokou, pro ty, co se učit chtějí -potvrzeno absolventy, kteří v mých předmětech nemají problém na střední…co je pravdou, velmi se zhoršuje přístup rodičů. Co bylo kdysi naprostou výjimkou, už dnes až tak výjimečné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8868
15.1.23 12:57

Zatím je to tak 90 normálních : 10 prudičů. Pokud by se situace začala zhoršovat ve smyslu 50 : 50, doufám, že v té době už můj důchod bude na dohled. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36809
15.1.23 12:59
@SAJ píše:
Problém vznikl tak, že se spousta učitelů v důsledku výzev zavistivců jednoduše sebrala a ze školství odešla. :roll: No a uplatnila se jinde za lepší peníze. :palec: Bez nutnosti jednat s rodiči typu Jege a spol. Což chápu a měla jsem to udělat taky. :roll:

Ale jelikož by ses tam asi neuplatnila, tak jsi to neudělala, protože ve školství máš své jistý a nikdo Tě za nekvalitní výuku nevyhodí. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
15.1.23 13:04
@jege píše:
Ale jelikož by ses tam asi neuplatnila, tak jsi to neudělala, protože ve školství máš své jistý a nikdo Tě za nekvalitní výuku nevyhodí. :jazyk: :mrgreen:

Uplatnila bych se lépe než dobře. :roll: Zůstala jsem, protože ač nesnáším školství, miluju učení a práci se studenty. :roll: Byla to chyba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.1.23 13:08
@jege píše:

Já bych si dovolila tvrdit, že my, co se tady za školství pereme, bychom se uplatnily. Ale musím přiznat, že jsou mezi učiteli i ti, o kterých bych to klidně tvrdila taky. Otázka je, co udělat, aby s dětmi - budoucností nás všech - pracovali jen ti nejlepší, kvalitní a po všech stránkách správní lidé. Jistá si jsem v tom, že tvůj přístup do školství lepší lidi nepřiláká. V první řadě si pojďme přiznat, že učitelé jsou pro naše děti jedni z nejdůležitějších lidí a že si jejich práce vážíme. Že nejsme banda ignorantů, kteří si berou děti za rukojmí a chceme, aby rodiče podle nás tancovali. Možná jsi měl špatnou zkušenost, ale znamená to, že takhle to ve školství je a bude všude? Že takhle pracujeme všichni? Že si nezasloužíme od veřejnosti nic lepšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí