Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@OpportunityNox píše:
Tvůj pohled je značně omezený a těžce neobjektivní, jen pliveš hnůj.
Za své peníze vyžadovat náležitou kvalitu služeb a zboží je neobjektivní a plivání hnoje?
![]()
@ludmilaadamkova píše:
A co je tak strašného to nedělat ty to taky neděláš tak proč to nakazovat někomu jinému. Prostě si vybral jiný obor.
Samozřejmě je to jeho právo, vybrat si obor, který jej baví, ale není samozřejmě podivovat se faktu, že pediatr musí komunikovat s rodiči dětí, které chce léčit.
@ludmilaadamkova píše:
Je dojemného teď mě setrval že si můj příbuzný nevybral pediatra přitom je sám nemá rád
A takovému závěru si došla jak?
![]()
@jege píše:
Samozřejmě je to jeho právo, vybrat si obor, který jej baví, ale není samozřejmě podivovat se faktu, že pediatr musí komunikovat s rodiči dětí, které chce léčit.
A já se někde podivoval? Já jsem pouze napsala že si vybral jiný obor z důvodu toho že nechce komunikovat s rodiči. Údiv tom tedy žádný nebyl ani náznakem kde konkrétně ho vidíš?
@jege píše:
Za své peníze vyžadovat náležitou kvalitu služeb a zboží je neobjektivní a plivání hnoje?![]()
Když už pominu tu blbost s TVÝMI penězi, tak znovu opakuji - co dostaneš za málo peněz?
Že by málo muziky? ![]()
Tyhle prachy holt kvalitní učitele do školství nenalákají. Zvlášť ne ve společnosti, kde jsou učitelé dehonestováni málem každým blbem okolo.
@ludmilaadamkova píše:
A já se někde podivoval? Já jsem pouze napsala že si vybral jiný obor z důvodu toho že nechce komunikovat s rodiči. Údiv tom tedy žádný nebyl ani náznakem kde konkrétně ho vidíš?
Třeba tady?
@ludmilaadamkova píše:
@SAJ No. Mám v rodině čestvého abolventa lékařské fakulty a původně chtěl dělat pediatrii. Když se ho zeptala proč se nakonec rozhodl pro jiný obor, řekl mi, že když zjistil o čem pediatrie ve skutenčosti je - jednání s rodiči dítěte, že toto opravdu ne.
Chtěl dělat pediatri, ale nechtěl jednat s rodiči dítěte? Otevřel si hospodu, ale chodili mu do ní lidi? ![]()
@SAJ píše:
Když už pominu tu blbost s TVÝMI penězi, tak znovu opakuji - co dostaneš za málo peněz?![]()
![]()
Že by málo muziky?
Tyhle prachy holt kvalitní učitele do školství nenalákají. Zvlášť ne ve společnosti, kde jsou učitelé dehonestováni málem každým blbem okolo.
A není školstvo placeno z daní občanů? ![]()
A současné platy učitelů jsou tak malé, že se za ně nevyplatí učit? ![]()
@malákráličice píše:
@Jahru predstav si, ze mas 50 kreslenych portretu hercu, pak nekoho z nich potkas na ulici. Myslis, ze ho poznas?
Já herce nepoznám ani na tom obrázku
A proto taky po nikom nevyžaduji, aby herce poznávali ![]()
Ale třeba většinu našich ptáků poznám jak na tom obrázku, tak v reálu, ale ani tak si nemyslím, že by to musel umět každý absolvent ZŠ.
@SAJ píše:
Když už pominu tu blbost s TVÝMI penězi, tak znovu opakuji - co dostaneš za málo peněz?![]()
![]()
Že by málo muziky?
A ted si jeste predstavim hororovy scenar, kdyby studium na vysoke skole bylo zpoplatneno. Uprimne by me zajimalo, kdo by si vybral ke studiu pedagogickou fakultu (pripadne FF), kdyz vezmu v potaz nastupni plat, splaceni studentske pujcky a naklady na zivot. To pak budeme slozite vymyslet ruzne ulevy a pobidky, aby tam sel kdokoliv, kdo ma alespon zakladni penzum predpokladu k pedagogicke cinnosti.
@jege píše:
Chtěl dělat pediatri, ale nechtěl jednat s rodiči dítěte? Otevřel si hospodu, ale chodili mu do ní lidi?
Jo
jako 18 letý kluk co odmaturoval chtěl dělat pediatrii a je naprosto jasný, že člověk v 18 naprosto ví co a jak… A překvapivě během studia zjistil co a jak rozhodl se úplně pro jiný obor třeba právě proto že by nezvládal komunikovat s lidma jako ty. Ale jo nadávek 18etemu klukovi že neví o čem pediatrie je.
Myslím že podivovat se a zjistit realitu jsou dvě naprosto odlišné věci.
Příspěvek upraven 14.01.23 v 12:53
@jege píše:
A není školstvo placeno z daní občanů?A současné platy učitelů jsou tak malé, že se za ně nevyplatí učit?
Učitelé daně neplatí?
A než začneš s diskusí, osvětli mi, pls, proč ty daně zmiňuješ zrovna ty, který se živí prodejem spotřebičů?
Jaké hodnoty že to vytváříš? ![]()
A sorry jako, nástup necelých 33k a odchod o čtyřicet let později za necelých 43k předdůchodem je fakt plat snů a něco, co naláká schopné lidi do škol.
![]()
@Jahru píše:
My se takhle na gymplu učili nerosty a horniny na poznávačku - šedý šutr, těžký, velký asi jako švestka, dva hluboké vrypy… ten prevít učitel měl ale ještě druhou sadu, kterou vytáhnul až na ro zkoušení. Takže jsme byli v zadeliJako z toho jsem měla upřímnou hrůzu, že si u maturity z biologie vytáhnu nějakou otázku z šutrologie.
My jsme měli poznavačku rostlin, stromů, keřů atd
Sice to bylo na střední a školu jsem si vybrala sama, ale taky pěkná šílenost.
Na jaře to šlo větev měla listy, květy, pupeny.. Ale v zimě holá větev
A teď co je jabloň, švestka, hruška a dalších x druhu A vše nutno znát v latině
@SAJ píše:
Učitelé daně neplatí?![]()
![]()
A než začneš s diskusí, osvětli mi, pls, proč ty daně zmiňuješ zrovna ty, který se živí prodejem spotřebičů?
![]()
![]()
Jaké hodnoty že to vytváříš?
A sorry jako, nástup necelých 33k a odchod o čtyřicet let později za necelých 43k předdůchodem je fakt plat snů a něco, co naláká schopné lidi do škol.
![]()
![]()
pridam dlouholete cekani na vyssi tarif. Na soucasny jsem cekala 8 let. Za pet posledni skok o tisicovku a do duchodu uz nic. Motivujici
@jege píše:
Za své peníze vyžadovat náležitou kvalitu služeb a zboží je neobjektivní a plivání hnoje?![]()
Mluvím o tvém obecném pohledu na učitele, který jsem tady na emiminu už četla x krát.
O učitelích si myslíš, že si válej šunky a dělaj hov.no a to hov.no ještě blbě.
Pracuji ve školství a nejen, že valná většina učitelů u nás maká, a maká dobře, mají tu práci a ty děti rádi, a narozdíl od tebe si o rodičích dětí plošně nemyslí, že jsou to troublemakeři, nebo nekompetentní lenoši.