Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jinak na to pozor, atb sice cílená na něco jiného u mě byly vždy spouštěčem opětovné klebsielly. Proto ta blokurima, ktera to vždy udržela po dobu léčby aby to nepropuklo znovu.
@zabicka22 píše:
@Jeans držím palce, je to šílené svinstvo a vím jak se cítíš. Ja to měla po porodu, dr se jen hrozili, že takové extrémní výsledky a extrémní rezistenci téměř na vše ještě neviděli. Rok a půl jsem s tím bojovala, hledala info, byla zoufalá… Do teď když musím mít atb se bojím aby se to nevrátilo a je fakt že i dr mi pravidelně kontroluje po nemocích moč a chce mít jistotu. Každopádně blokurima je můj kamarád při sebemenším náznaku
Moc díky, já tě též chápu. Je to očistec a nevím jak z toho ven. Blokurima jsem teď koupila, ale co dál nevím… 😧 😪 Děkuji jsi moc hodná 😘
@Jeans hlavne to nevzdat a zkouset… Opravdu rok a pul jsem do sebe prala nejruznejsi atb, ktera byla citliva a meli ucinkovat. Bohuzel ty bakterie to max oslabilo a jen se zmenila rezistence nic vic, plno doktoru to pak uz vzdalo, ze vic uz udelat nemuzou, chodila jsem od certa k dablu misto abych si uzivala syna. Dulezita je fakt opora lekare a mit takooveho, ktery tez nic nevzda a bude hledat informace i jinde.. Dal to chce cas a doufat, ze najdete tu spravnou kombinaci co to zastavi.
@zabicka22 píše:
@Jeans hlavne to nevzdat a zkouset… Opravdu rok a pul jsem do sebe prala nejruznejsi atb, ktera byla citliva a meli ucinkovat. Bohuzel ty bakterie to max oslabilo a jen se zmenila rezistence nic vic, plno doktoru to pak uz vzdalo, ze vic uz udelat nemuzou, chodila jsem od certa k dablu misto abych si uzivala syna. Dulezita je fakt opora lekare a mit takooveho, ktery tez nic nevzda a bude hledat informace i jinde.. Dal to chce cas a doufat, ze najdete tu spravnou kombinaci co to zastavi.
Díky upsala bych se dablu kdyby něco zabralo.
@Jeans @zabicka22 ahoj holky, čtu Vaše komentáře a trápím se tím stejným. Už jsem z toho psychicky hotová. Během 4 měsíců 4 antibiotika, teď mám ofloxin (na něj by klebsiella měla být podle kultivace citlivá), ale po 4 denním užívání nemám pocit zlepšení. Neměla jste některá třeba antibiotikum Furolin? Jinak neustále užívám blokurimu, lichorerisnice, proste všechny doplňky stravy jsem vyzkoušela a nic. Ještě zvažuji koupi šíleně drahého Wobenzymu
, kdybych aspoň měla jistotu, že pomůže. Mám 3 děti a tady toto neustále řešit mě velmi vyčerpává. Musím celý den pravidelně pít, protože jakmile se třeba několik hodin nenapiju, hned cítím pálení a nepříjemné pocity. Už jsem z toho zoufalá ![]()
@Surikataaa píše:
@Jeans @zabicka22 ahoj holky, čtu Vaše komentáře a trápím se tím stejným. Už jsem z toho psychicky hotová. Během 4 měsíců 4 antibiotika, teď mám ofloxin (na něj by klebsiella měla být podle kultivace citlivá), ale po 4 denním užívání nemám pocit zlepšení. Neměla jste některá třeba antibiotikum Furolin? Jinak neustále užívám blokurimu, lichorerisnice, proste všechny doplňky stravy jsem vyzkoušela a nic. Ještě zvažuji koupi šíleně drahého Wobenzymu, kdybych aspoň měla jistotu, že pomůže. Mám 3 děti a tady toto neustále řešit mě velmi vyčerpává. Musím celý den pravidelně pít, protože jakmile se třeba několik hodin nenapiju, hned cítím pálení a nepříjemné pocity. Už jsem z toho zoufalá
Ahoj, také jsem brala veškeré doplňky stravy a nic nepomohlo. V ponděli nastupuji do nemocnice na urologii na atb do žíly. Biopsii mocaku aj. Vyšetření! Jinak trochu pomáhá od firmy naděje paní Podhorné sestava lichoresnice T21, česnek T4, grep 25, olše P36, stopkok PG61. Stalo to 728 Kč i s poštovným. Moje dcera má kámošku doktorku až z Chomutova a ta ji říkala, že to chce pořádně atb a ne to co jsem brala. Furolin jsem měla také bylo mi po něm zle a stejně nepomohl.
@Surikataaa píše:
@Jeans @zabicka22 ahoj holky, čtu Vaše komentáře a trápím se tím stejným. Už jsem z toho psychicky hotová. Během 4 měsíců 4 antibiotika, teď mám ofloxin (na něj by klebsiella měla být podle kultivace citlivá), ale po 4 denním užívání nemám pocit zlepšení. Neměla jste některá třeba antibiotikum Furolin? Jinak neustále užívám blokurimu, lichorerisnice, proste všechny doplňky stravy jsem vyzkoušela a nic. Ještě zvažuji koupi šíleně drahého Wobenzymu, kdybych aspoň měla jistotu, že pomůže. Mám 3 děti a tady toto neustále řešit mě velmi vyčerpává. Musím celý den pravidelně pít, protože jakmile se třeba několik hodin nenapiju, hned cítím pálení a nepříjemné pocity. Už jsem z toho zoufalá
Já už tím trpím půl roku a měla jsem atb osmery. Cotrimoxazol, furolin, biseptol, amoksiklav, biseptol, amoksiklav, doxybene, augmetin. Brala jsem brusinky, lichorerisnici, blokurima, ok tau. No síla nad síly. Na hyperaktivní mocovy mechyr mi dávali spasmed, vesicare, mictonorm, teď mám betmiga. No hrůza. Už jsem byla i na nefrologii tam je to ok. Ct s kontrastem i bez vše ok. Tak tam nastupuji znovu. Šla jsem i na psychiatrii a tam mi dala citalon 10. No beru ho, aby se to dalo snést. Je to šílený 😡 a chápu jak ti je strašně. Chce to vysetrit i na gynde a urygynekologii. Kdo to ne zažije tak to nemůže pochopit.
@Jeans vím, že jsi mi potom ještě psala, zda tu jsem, ale vůbec mi nejdou ti odeslat soukromé zprávy ![]()
@Ela025 píše:
@Jeans vím, že jsi mi potom ještě psala, zda tu jsem, ale vůbec mi nejdou ti odeslat soukromé zprávy
To nechápu jak je to možné?
@Jeans píše:@Jeans
Já už tím trpím půl roku a měla jsem atb osmery. Cotrimoxazol, furolin, biseptol, amoksiklav, biseptol, amoksiklav, doxybene, augmetin. Brala jsem brusinky, lichorerisnici, blokurima, ok tau. No síla nad síly. Na hyperaktivní mocovy mechyr mi dávali spasmed, vesicare, mictonorm, teď mám betmiga. No hrůza. Už jsem byla i na nefrologii tam je to ok. Ct s kontrastem i bez vše ok. Tak tam nastupuji znovu. Šla jsem i na psychiatrii a tam mi dala citalon 10. No beru ho, aby se to dalo snést. Je to šílený 😡 a chápu jak ti je strašně. Chce to vysetrit i na gynde a urygynekologii. Kdo to ne zažije tak to nemůže pochopit.
@Jeans píše:
No to je hrozné. Nechápu, jak je možné, že na to stále nic nezabralo. Jaké máš prosím příznaky? Ty antibiotika do žíly pomáhají? A jaké přesně to jsou? Já už ani nemám chuť žádné zkoušet. Jsem z toho úplně špatná už. Jinak můj muž to měl taky a jemu ofloxin pomohl hned, prý po 2 tabletách pocítil zlepšení. Lékař nám ho napsal oběma současně, abychom se přeléčili. Mně po 2 dnech přišlo, že mi taky zabírá, ale po 4 dnech braní se mi všechny příznaky vrací. Mám vybrat ještě další balení, celkem léčba na 10 dní, ale nevím, zda to má vůbec smysl to ještě brát. Přitom z kultivace vyšla bakterie na ofloxin citlivá. Taky jsem se dočetla, že jsou 2 kmeny, clebsibella pneunoniae (tu mám já) a pak ještě nějaký odolnější kmen z nemocničního prostředí, ale moc se v tom nevyznám. Nedoporučili ti třeba lékaři ten wobenzym? Nevím, zda má smysl to zkoušet. Kdybych aspoň věděla, že může pomoci, tak ty peníze obětují.
@Surikataaa píše:
No to je hrozné. Nechápu, jak je možné, že na to stále nic nezabralo. Jaké máš prosím příznaky? Ty antibiotika do žíly pomáhají? A jaké přesně to jsou? Já už ani nemám chuť žádné zkoušet. Jsem z toho úplně špatná už. Jinak můj muž to měl taky a jemu ofloxin pomohl hned, prý po 2 tabletách pocítil zlepšení. Lékař nám ho napsal oběma současně, abychom se přeléčili. Mně po 2 dnech přišlo, že mi taky zabírá, ale po 4 dnech braní se mi všechny příznaky vrací. Mám vybrat ještě další balení, celkem léčba na 10 dní, ale nevím, zda to má vůbec smysl to ještě brát. Přitom z kultivace vyšla bakterie na ofloxin citlivá. Taky jsem se dočetla, že jsou 2 kmeny, clebsibella pneunoniae (tu mám já) a pak ještě nějaký odolnější kmen z nemocničního prostředí, ale moc se v tom nevyznám. Nedoporučili ti třeba lékaři ten wobenzym? Nevím, zda má smysl to zkoušet. Kdybych aspoň věděla, že může pomoci, tak ty peníze obětují.
No já mám taky klebsibela pneumoniae a ta je resistentni skoro na vše. Též jsem měla nasazena atb na citlivost a nic nezabralo! Projevuje se to častým curanim a nucením curat. Někdy je to až nesnesitelné. Mě dle kultivace vyšly celafosporiny. A ty jsou do žíly a prý by měly zabrat. Je to nesnesitelné. Také to mohou prý dělat skryté kvasinky to k té klebsibele. Je to hrůza. Jsem z toho už úplně v háji. Do práce nechodím jsem v pn. Je to k zesílení. Píši si o tom na více diskuzích a je nás hodně. Ach jo.
@Surikataaa píše:
Jo A wobenzym někdo z lékařů doorzcuje, ale druhý mi řekl, že jsou to vyhozené prachy tak nevím.
@Jeans píše:
Jo A wobenzym někdo z lékařů doorzcuje, ale druhý mi řekl, že jsou to vyhozené prachy tak nevím.
Já mám zase neustále pocit, jako bych se nedočůrala, jako by mi tam stále něco zůstávalo v močové trubici. Už jsem taky zoufalá. Je možné ji chytit i na koupališti? Přece na ni něco zabírat musí. Ostatní holky v diskuzich to mají taky podobně? To přece není možné takto neustále fungovat, vždyť to člověka psychicky úplně zničí. Nejsem už snad ani schopná se z něčeho pořádně radovat. Doberu teď na 10 dní ta antibiotika a necháme si s mužem opět udělat kultivaci.
@Jeans píše:
Jinak já ješté na urologii nebyla, všude jsou čekací lhůty 2 měsíce a mám z toho všeho strach.
@Surikataaa píše:
Já mám zase neustále pocit, jako bych se nedočůrala, jako by mi tam stále něco zůstávalo v močové trubici. Už jsem taky zoufalá. Je možné ji chytit i na koupališti? Přece na ni něco zabírat musí. Ostatní holky v diskuzich to mají taky podobně? To přece není možné takto neustále fungovat, vždyť to člověka psychicky úplně zničí. Nejsem už snad ani schopná se z něčeho pořádně radovat. Doberu teď na 10 dní ta antibiotika a necháme si s mužem opět udělat kultivaci.
Přesně takové to nedomoceni! Je to strašny někdy mám pocit, že se pocuram. Ta klebsibela pneumoniae to dráždí a nutí znovu se jít vymocit. Je to prý zákeřná bakterie. Přesně radost už nemám z ničeho. Víš urologie se neboj a nech si napsat zadanku od obvodaka, aby tě vzali hned. Tu kultivaci po atb odloz, protože po atb může být falešné negativní výsledek. Vím jak ti je. Kolikrát si zoufalstvím brecim.