Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak holky, my jsme nakonec vybrali Firkon Flipper. Původně jsem se chtěla jet mrknout naživo na tu Bexu, ale když mi paní v krámě ukázala Flipper, tak jsem už pevně rozhodnutá. Korba velká, sporťák taky, je krásně odpruženej, lehce se skládá, a na to, jak je velikej, tak je fakt lehoučkej. Akorát jediný mínus je, že nemají moc barevných kombinací. A autosedačka tak pasuje na adaptéry Cybex i Maxi-Cosi, a nebo pak mají nějakou vlastní firkoňáckou ![]()
@vkucerova Vsak ta bexa line je dvojkombinace a autosedacka se musi dokoupit ![]()
Ty máš pocit že u te bexy neni bezpečná autosedačku/vajíčko? Z jakého důvodu? ![]()
@Lucjeje Jakou jste vybrali barvu toho Firkonu? Nemaj teda vůůbec pěkný barvy ![]()
Zatím vede tenhle
http://kocarky.heureka.cz/…014/galerie/
ale docela se mi líbí i ta petrolejová
http://www.detske-kocarky.cz/…rek-fc1.html?…
Ten prvni je takovy typicky klucici a vyrvany
tak nejak ten kocar uz na kilometry daleko krici „vezu chlapecka“
- muj nazor
![]()
My sice čekáme holčičku, ale nejsem zastánce toho, že když holka, tak prostě růžový kočár, a když kluk, tak modrý
Líbil by se mi i šedý, ale mají tam na boudě buď ty puntíky, nebo nějaký připitomělý obrázky… Takže radši ustoupíme takhle v barvě, a budem mít kočár, který nám vyhovuje, i když je modrý a my povezeme holku ![]()
Neříkám, že nejsou bezpečné
ale neobjevují se v testech bezpečnosti autosedaček. Vy si budete brát tu od bexy? ![]()
Já nevím, ale podle mě procházejí všechny autosedačky nějakými crashtesty, nebo ne? Stejně jako ty kočárky musí splňovat nějaké parametry bezpečnosti. I když my jsme koukali, že třeba ty Cybex se dají sehnat za 1900. Ale nevím, jestli je to jen třeba loňský model, nebo tak něco.
Já si právě myslím, že jen splňují nějaké základní normy ale další testy s nimi nedělají. Cybex a Maxicosi nám příjdou cenově přijatelné a v testech s dobrými výsledky.
Nám paní v obchodě s kočárky říkala, že Maxi-Cosi budou plošně nějak zdražovat, takže nás vyjde líp Cybex. A v tom krámě mají Cybex Aton Basic za 1.999,–, takže půjdem asi do téhle.
Jako holky já nevím, ale myslím si, že bezpečnost autosedačky snad vidíte i vy pohledem a pohmatem
Dítě je v tom chvilinku, rychle z toho vyroste, převážně v tom jezdí v autě, takhle v zimě se to moc nedá použít na kočár, když budou mrazy a jestli to projde crash testem tak to podle mě je dost bezpečné na to, aby se v tom dítě v pořádku převezlo a parkrát připnulo na kočár
platit za nějaké ty jejich testy navíc, a bůh ví, co ty jejich testy zahrnují ![]()
My rozhodně přibíráme autosedačku od bexy
nevidím důvod brát něco jiného, když to k tomu prakticky patří ![]()
Myslím, že jako laik toho moc nevyzkoumám z pohledu. Ale jak říkám, do porodu času dost tak ještě můžem desetkrát změnit názor
ale snad ne, bo už z toho mám hlavu jako balon ![]()
@vkucerova Nápodobně
jako pátrací balon ![]()
Jsem ráda že si 10.12. už jedem pro něj do prodejny a nebudu už moct nic změnit a už se ani po ničem dívat nebudu ![]()