Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
měla jsem X lander XA ,a nebyl problém kola velká nafukovací a v terénu jsem si ho zaaretovala a uplně v pohodě.PS:taky nemám moc otočný kolečka ,ale ,právě v tom obchodě když máš nákup v kočáru i děcko tak se to hodí,jinak jsem ho spíš vždycky měla zaaretovaný ,což se tedy ostatní maminy strašně podivovali ![]()
Manžel z toho má legraci,
ještě před pár lety nikdo nic o otáčecích kolečkách nevěděl,měly to jen golfáče…
a dnes se už bez nich neobejdem…kolik,5 let?dnes jsem ho potahala po všech obchodech s kočárama,co tu máme a líbily se mu jen klasické čtyřkolky
,z těch neodpružených s otáčecími byl na mrtvici
Jinak my budeme kupuvat I´coo Peak 4 ,to je něco mezi,přední natáčecí náprava. ![]()
doporucujem mutsy urban rider ako mikit ![]()
je krasny, prejde vsade, ked zaaretujes , mas vsetky vyhody klasickych kocarkov, prejde vsade, kolecka su v rade za sebou, takze vo velkom snehu vyhoda a v lese rovnako..
v meste, obchode odaretujes, ma zatacaci cely podvozok a ako bonus sa daju kupit predne kolecka otocne , takze ked by si chcela z toho kocar s prednymi mensimi tocnymi, jednoducho si to vymenis ![]()
ahoj, zažila jsem všechny kolečka a opravdu ARETACI ANOOOO
Vybírej větší a nafukovací (nedrncají) a aretace se neboj, je to obr úleva, když můžeš mít jednu ruku volnou ať už na deštník, mobil nebo ťapající dítko a celkově je to fakt super vychytávka
Mám zkušenost s obojím a NIKDY už byhc do kočárku bze aretace nešla
Sněhem jsem tu na Vysočně projela dobře ![]()
Taky doporučuji Mutsy Urbanrider. Je to ideální kombinace toho co chceš - je to klasika - čtyři stejně velká a opravdu velká kola vhodná do každého terénu a zároveň natáčecí zadní náprava. Tu lze zaaretovat a odaretovat páčkou vedle brzdy (tedy nohou) není nutné kočárek obíhat a sklánět se k předníém kolečkům…
Navíc je velká výhoda, že můžeš nejdřív koupit podvozek a hlubokou korbu a dokoupit sporťák až tehdy, kdy ho budeš potřebovat. Neběží ti tak na sporťáku zbůhdarma půlroku záruka.
No a do třetice - jde na něj maxi Cosi Cabriofix - jedna z nejlepších sedaček na trhu. Do n eznačkové autosedačky bych tedy nešla.
No a navíc je krásnej - foto mého miláčka pro inspiraci
Dost záleží v kterém období miminko budeš vozit nejvíce. A taky kde budeš převážně jezdit. ![]()
Pokud by to bylo léto, popř. by jsi kočárek dost využívala do obchodů a tak doporučovala bych kočárek s aretací. Bude se ti dobře ovládat.
Pokud by jsi jezdila převážně v zimě a byla jsi z menšího města kde se silnice neupravují hned, nebo jsi chtěla jezdit s kočárkem v terénu, cesty, louky, doporučuji pevná kolečka. ježdění bude snadnější.
Každý kočárek je určený do jiných podmínek ![]()
Jo a neporovnávej kočárky prodávané před 5lety s dnešními, ovladatelnost, lehkost je fakt nesrovnatelná ![]()
Ahoj,já mám aretovaná přední kola,a za sebe můžu říct rozhodně ANO.Otočíš a vytočíš se na místě,a to jednou rukou bez námahy.Ve vysokém sněhu mají asi problémy všechny kočárky.Já jezdila ve sněhu,v lese,po polní cestě,a paráda.Když vozila mami,tak si ty kolečka zaaretovala,a já na to nevzpomněla,a jak mi to hned šlo blbě a těžce!
Co říkáte na tenhle kočárek? Je to podobné Mutsy. no, jiná cenová relace. Mě se tak líbí Mutsy, i jsem ho vozila, jelo se mi skvěle, ale ta cena… Tak pořád hledám, co by bylo dobré. Moc bych chtěla, aby se mi lehce vozil,jako ten Mutsy. Jelo se mi fakt lehce.
Tak se chci poptat, co říkáte na tenhle.
http://www.mojebatole.cz/…_var=2603091
Já tenhle Baby Booom viděla na živo v Malvíku (jestli jsi z Prahy). Nezaujal mě. Zdálo se mi, že je na něm vše takové lagricové (jako plastové, fórové, nepevné…). V Malvíku mají taky krom originálu Mutsy a Baby Booomu ještě jednu napodobeninu a to Depemo FX teď se to myslím jsmenuje Baby Smile FX. To bylo o hodně lepší než ten Baby Booom, ale pořád to samozřejmě nedosahovalo kvalit originálu. Co takhle zkusit koupit ojetou Mutsynu po jednom dítěti? Jedna holka z diskuse Mutsy, které jsem Mutsynu doporučila, včera na MMB koupila Urbanrider s hlubokáčem Cargo Brown a sporťákem Active Black po jednom dítěti bez vad za 5000 korun. Nebo koukni na polské aukro - allegro.pl. Je tam Mutsyn nepřeberný výběr za super ceny! Nebo aspoň část kup ojetou - podvozek ne, ten doporučuji nový, ale korbičku - na té po šesti měsících používání většina slušných mamin nemá ani flíček. Já ji denně používám už čtyři měsíce a je jako nová!
Nebo si počkej na slevy až bude zase nějaká akce nákupy s Maminkou nebo tak něco - v BabyParku měli na podzim v této akci slevu 25 procent na vše, co koupíš od jakékoli značky. Sice tam stála fronta na půl hodiny, ale koupila jsem sporťák o dost levněji a kdybych už neměla podvozek, tak ušetřím samo ještě výrazně víc. Nebo pohledej po netu. Já kpupila novou korbičku se slunečníkem v barvě, co jsem chtěla za 2500 korun! Celá dvojkombinace (podvozek Urbanrider Next s koženou rukojetí, hluboká korba Team Ocean se slunečníkem a sporťák Active Coffee) mě tak vyšla na 14.045 korun. A to přece není drahý kočár!
Mafino, moc Ti děkuji.
čekala jsem na Tvou odpověd.
Vím, že máš zkušenost. Díky. Mám čas kočárek kupovat, ale sonduju. Taky jsem se dívala i na to polské aukro. Už si to někde doporučovala, tak jsem se dívala. Zatím díky. Budu to sledovat.
Přeji zdraví Tobě i miminku! ![]()
Koukám, že už jsem zde známá jako chronická doporučovatelka Mutsy - měly by mi za to platit
Ale já si s výběrem kočárku dala fakt docela práci, oběhla jsem kde co abych vše viděla naživo a vyšel mi z toho Mutsy jako ideální kandidát. A z praxe jsem zatím nepřišla na nic, co by mi na něm vadilo. (krom drobností, jako třeba, že by výrobce mohl dát jeden sucháč na dolní stranu nánožníku na hluboké korbičce, protože ten vlastně na korbičce jen leží a když pořádne zafouká, tak se občas stane, že se zvedne
Ale to nepovažuji za nějakou fatální věc). Ty slevy je fakt dobré sledovat. V babyparku zrovna vyprodávají nánožníky na sporťák, který nový stojí 770 korun, já ho měla s 25procentní slevou za 570 a teď ho tam mají za 199 korun. Pokud na to máš čas, tak sleduj slevy a určitě pořádáš kočárek výhodně a budeš mít ten co se ti líbí, ještě tě bude hřát dobrý pocit, jak jsi výhodně koupila a nakonec - originál určitě výhodněji po použití prodáš než napodobeninu.
já jsem teda taky vlastníkem Mutsy, ale co I´coo peak 4 air, ten má velká kola, přední natáčecí nápravu a oproti Mutsy je ještě odpružený.
MMartina1 píše:
já jsem teda taky vlastníkem Mutsy, ale co I´coo peak 4 air, ten má velká kola, přední natáčecí nápravu a oproti Mutsy je ještě odpružený.http://kocarky.heureka.cz/…-4-air-2011/
Ano,je
![]()
Pipet píše:
Kdyby sis měla vybrat auto, kolo, koloběžku, trojklku, motorku, autobus, cokoliv, co má kola, vybrala bys otočná nebo pevná???
pipet kdybych si vybirala auto nebo autobus nebo cokoliv co ma 4 kola…tak bych si nejvic ze vseho prala aby se obe predni kola natacela na jednu stranu a ne kazdy jinam
![]()