Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Depemo Targast?
Přidejte zkušenost s Depemo Targast@bacousek Ahoj, já budu rodit v Podolí… tak dej vědět, až Ti dorazí domů, jak se Ti líbí ![]()
Ahojky, je super, že tu tahle diskuze je.. byla jsem na výstavě For Kids a Targast mi hned padl do oka
Tak jsem si ho hned vyzkoušela, je lehoučký, manipulace s ním jednoduchá.. ale co mě tak nák děsí je, že konstrukce je vlastně z hliníku a zbytek z plastu. Když tam bude mímo, tak asi ok, ale mám obavu z té sportovní korbičky, až tam posadím tříkilové dítě, jestli to vůbec kočárek vydrží.. taky jste nad tím některá z vás přemýšlela nebo to moc řeším?
Ještě přemýšlím o DorJanu danny sport Prestige.. tak vám nevím.. budu ráda za každý postřeh
Mějte se krásně, V.
Ted jsem si to teprve uvědomila - tři kilča mají když se narodí
Myslím starší samozřejmě, dvouleté dejme tomu ![]()
@V142 Hliníkové konstrukce se kvůli své lehkosti používají běžně a jsou nějak vyztužený - u té bych se nebála ani u sporťáku. Ale plastové součásti jsem taky řešila - hlavně ty v místě nasazování, je to hlavně proto, že budu jak hlubokou korbu, tak pak sporťák denodenně nasazovat a sundávat, tak se trochu bojím, aby to vydržely. Na druhou stranu jsem zjistila, že si v tomhle směru u jiných kočárků moc nepolepším (pokud nechci kupovat za 20.000,–). Zatím jsem na targast nic negativního nikde nečetla. Máme jej doma už dva měsíce, přijde mi naprosto skvělej (někde tady v diskusi je odkaz na youtube - na manipulaci s targastem a působí fakt šikovně). V současné době je u mě porod na spadnutí (přenáším), tak pak dám vědět, jak jezdíme. Hliníkové konstrukce mají i předchozí verze depema (apollon a alpiron) a v recenzích s tím žádnou špatnou zkušenost nenajdeš… A u těch plastových částí je to vždycky asi trochu loterie - kámošce se urvala po měsíci pojistka právě u dorjaana
Na druhou stranu: kočár je dva roky v záruce, takže snad by to mělo vydržet ![]()
@Klarinetka2 Moc děkuju za reakci. Tak u těch plastů to je vždycky risk.. Já se do toho kočárku zamilovala a to video s manipulací jsem viděla, je to opravdu jednoduché. Až mi přijde, že za tak báječný kočárek je to v podstatě směšná cena. A manželovi se taky moc líbí, tak uvidíme
Určitě pak dej vědět, jak drandíte
Přeji, at tě prcek moc nepotrápí a máš hladký porod.. já jsem zatím na konci 6.měsíce, ale už se taky moc těším, až budu mít prďolu doma
Měj se hezky, papa ![]()
Kočárek konečně dorazil do Malvíku, takže si pro něj v sobotu jdeme… Nemůžu se dočkat, ale testovat ho bude maximálně moje mamina, protože bude u nich doma
Jak psala Klarinetka, tak kočár je v záruce a já se třeba informovala, jak je to v případě potřeby s poskytnutím náhradního kočárku a některé obchody to mají, že Ti po dobu reklamace půjčí jiný zdarma… Tak se na to poptej a vyřešeno… Ale když to vezmeš, ať máš jakýkoli kočár, tak to vypojování a zapojování je tam většinou kombinované z plastem, takže si fakt nepomůžeš no… A ten targast je fakt úúúžasnej… Jsem zvědavá na ten náš modrej
… Chtěla bych, aby se našim na předních dveřích od domu rozbil zámek, abychom s ním museli objet blok a aspoň trošku kočárek vyzkoušeli… Ale to asi nepůjde ![]()
neva… Počkám ty dva měsíce, až do něj naložím prďolu ![]()
@bacousek Ahoj, to mě vůbec nenapadlo, zeptat se, jak je to v případě, že se kočárek rozbije.. to je dobrý poznatek, díky
Aaaale, jen si na něj počkej, pak se s ním najezdíš
Ale já už jsem taky natěšená.. Chci se právě taky podívat do Malvíku, líbí se mi barva Mocca, tak uvidíme. Si říkám, že je ještě čas, ale je lepší, aby byl doma (tedy u babči v baráčku). Ale já je mám 140km od Prahy, takže jak tam kočár odvezu, tak ho uvidim až po porodu
Stejně tak supr kočárek za tu cenu… zajímalo by mě, kde je háček
Měj se hezky, papa
Ahoj, no, my se kočárku dočkali a už je tu zádrhel… Vozí to do ČR firma Depemo, kde jsme s panem majitelem byli jednou ve styku a neudělal na nás řekněme nejlepší dojem… Trochu nám přišlo, že se snaží nás natlačit do kočárku za každou cenu, i když nám se nelíbila barva a navíc k němu neměl autosedačku (na veletrhu se nás snažil přesvědčit, že si prostě musíme vzít tenhle, jinak už nikdy víc takovej neseženeme…). V sobotu jsme si byli kočár vyzvednout v Malvíku, ale dodali nám jiná kola - takové divné plastové kytky a ještě jiná barva než celá konstrukce - máme objednaný modrý (pán z Depema to prý nezkontroloval). Tak si kočárek nechali, volali pánovi a prý do týdne není problém vyměnit za ta plná, jak jsou na internetu. V pondělí volal, že už je Lonex (výrobce) nevyrábí a nabídl sice plná, ale černá, tlustá, ošklivá kolečka z jiného typu kočárku. Tak jsem volala do Lonexu a prý kolečka normálně vyrábí a musí je s kočárkem dodat tak, jak je na internetu… Volala jsem to pánovi a ten řekl, že oni mi prý naslibují hory doly… A že teda možná atd atd… ale dodací lhůta JEN koleček… - 8 týdnů… Když si objednáš celý kočár, byl tu za 3 týdny přesně jak píšou na stránkách u dostupnosti… Za 7 týdnů nejpozději rodím… Jsem zvědavá, jak se s tím pán popere, ale na těch kolečkách si trvám… Ale radím fakt objednat čím dřív a dát si na všechno pozor, protože Depemo.cz může být fakt problém…
to je zatím takový můj zásadní háček… Takže můj kočárek už někde stojí ve skladu, nemá kola a já teď budu trnout, jestli se pánovi bude chtít zavolat do Lonexu, aby mu ta kola normálně dodali…
@bacousek Tak to je mi líto, že jsou takovýhle pitomý problémy
My je vůbec neřešili, protože se nám líbila přesně verze, kterou měli v Malvíku a tím to bylo vyřešený. Ale je pravda, že nám tam říkali, že je dobré objednávat alespoň se dvou měsíčním předstihem, že ne vždy jsou všechny verze a kombinace zrovna na skladě. MY v podstatě s firmou Depemo jako takovou do styku vůbec nepřišli. Máme prostě záručák z Malvíku (a počítám s tím, že se budou jóóó snažit případně cokoliv vyřídit, když je to tak velká firma) a tím to považuji za vyřešené.
Držím palce, ať Vám dovezou to, co si přejete. Spíš mě překvapuje, že se o to musíte starat Vy. Jaktože Vám to nezařizuje Malvík? Myslela jsem, že jste to objednávali jakoby přes ně…
Ahoj, v tom je právě ten vtip. Objednávali jsme přes Malvík, do Malvíku jsme kočár šli vyzvednout, kolečka blbá, takže oni volali do Depema tomu pánovi, ten jim do telefonu řekl, že do týdne žádný problém, vymění… Ale v pondělí už pán volal mně (asi mu v Malvíku dali číslo), aby mi nabídl alternativní kolečka, protože ta naše přestali dělat. Ale protože my toho pána už známe, tak jsme sami volali do Lonexu, jak to s těmi kolečky je a potvrdilo se nám, že pán nás chce opět odrbat… Ale dohodli jsme se s mužem, že od teď budu nahánět už jen Malvík a pán z Depema mi může vlézt na hrb…
A co Ty? Už vozíš, nebo zatím pořád čekáš, kdy se mládě vyklube? Pa
@bacousek Ahoj, včera jsme dorazili domů z porodnice, takže kočár ještě nebyl nastartován, ale vypadá v něm pěkně
Zkouška proběhla. Držím palce, ať Vám to dobře vyjde ![]()
@Klarinetka2 Děkujeme moc a Tobě a potomkovi přeju jenom to nejlepší a hodně štěstí!!! Ať Vám pěkně roste a dělá jen samou radost… My si ještě měsíc a půl počkáme, tak uvidíme, jak se prďolovi bude chtít ven
. A kde jsi nakonec rodila? Četla jsem někde Tvůj příspěvěk, že asi budeš nakonec rodit jinde než jste plánovali… Papa
@bacousek ahoj, děkujeme
vyšlo to báječně, protože na příjem jsme dorazili poslední možný den, ten další už se v Podolí uzavírali porodní sály, takže bychom museli rodit jinde, kde by zrovna měli místo…takhle to vyšlo přesně ![]()
Tak co, už se vozíte? Podej info, jak jsi spokojená s kočárkem? A jak prcek? Tomu se tam musí lebedit, že? U nás Malvík zatím INTENZIVNĚ zjišťuje informace už týden u pána z Depema, takže už jsem fakt vzteklá a říkám si, že jim dám čas do víkendu a pak si ten kočár snad objednám přímo u výrobce… A na celej slavnej Malvík se můžu taky… Ach jo… A to jsem si myslela, s jak solidní firmou jednám…
Ahoj, tak jsem včera volala do Malvíku a asi byla i dost nepříjemná
, ale věci se daly do pohybu a zítra si jedeme pro kočárek… A doufám, že konečně bude vše ok… Nemůžu se dočkat, až ho vyzkoušíme
. Tak držte palce, ať to fakt už klapne a vozítko můžeme dát k našim… Mimochodem. Prala jsi ho, když jste ho koupili?