Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Depemo Targast?
Přidejte zkušenost s Depemo TargastMáte některá zkušenosti s výměnou ložisek u kol? Začalo nám haprovat zadní kolo, vydává dost děsivý zvuk a celé tak nějak podivně vibruje. Z obchodu, kde jsme kočárek kupovali mi odepsali akorát to, že je potřeba vyměnit ložiska. Na to se záruka nevztahuje? Díky za rady, nedá se s tím kočárkem jezdit a malý už skoro lozí po zdi, tak to musím rychle vyřešit ![]()
Ložisko jsme měnili v cykloservisu. Vypadalo to úplně stejně, v kolečku rachotilo a vyklalo se (jezdili jsme s kočárem pul roku). Bylo to na pockani a určitě jednodušší, nez kočárek posílat na reklamaci. I když, popravdě, úplně bez problémů to taky nebylo. Pán kolečko pracně rozmontoval, vysypané ložisko se rozletelo po stole, a zjistil, ze takové náhradní nemá. takže s půlročním dítětem a kočárkem bez kola super situace. Naštěstí přišel zákazník, který nás zachránil, ochotně pro náhradní ložisko dojel do obchodu (byl to teda shodou okolností velitel místních hasičů, takže zachraňování mel v popisu prace: ). A mohli jsme odjet. Od te doby kolečko v pořádku. Bohužel řešíme jiné problémy. Už dvakrát praskla konstrukce kočárku. To už jsme reklamovat museli a pres internetový obchod, kde jsme kočárek koupili, to šlo v pohodě. A ještě ke kolecku, raději ho sundat a s nim někam zajít. Aby se vám nestalo to, co nám a žádný hrdina nebyl po ruce; )
Já jsem poslala jen kolečko na reklamaci do Přelouče, odkud jsem kočárek objednávala. Do čtyř dnů mi poslali kolečko zpět opravené. Sice se na to prý nevztahuje záruka, ale opravili to zdarma
jen jsem platila 1 poštovné.
@honeyjenny píše:
Máte některá zkušenosti s výměnou ložisek u kol? Začalo nám haprovat zadní kolo, vydává dost děsivý zvuk a celé tak nějak podivně vibruje. Z obchodu, kde jsme kočárek kupovali mi odepsali akorát to, že je potřeba vyměnit ložiska. Na to se záruka nevztahuje? Díky za rady, nedá se s tím kočárkem jezdit a malý už skoro lozí po zdi, tak to musím rychle vyřešit
No, my měli podobný problém a zjistili jsme, že to není kolečko, ale brzda, jakoby se neodbržďovala, nevím, jak to popsat. Jak jsme na to přišli, tak dobrý TeĎ to začalo dělat zase, ale zjistili jsme, že brzda dobrý, ale manžel říkal, že je nějaké volné kolo.
Takže to zkusíme asi teda taky přes cykloservis, no, jak tady radíte.
![]()
Jo a můžu vědět, kolik stála ta oprava v cykloservisu??? Máme takové to plné kolo. ![]()
Po mně v cykloservisu nechtěli za výměnu nic, musela jsem teda jenom zaplatit to ložisko. No, jsme na venkově a tady se taková charita pro maminky občas děje
, naposledy když jsem si v pneuservisu pro změnu nechala kolečko dofouknout, taky nic nechtěli (a to se s takovou prkotinou pán mordoval čtvrt hodiny, protože tam byl nějaký zapadlý ventilek).
@Nana36 píše:
Ložisko jsme měnili v cykloservisu. Vypadalo to úplně stejně, v kolečku rachotilo a vyklalo se (jezdili jsme s kočárem pul roku). Bylo to na pockani a určitě jednodušší, nez kočárek posílat na reklamaci. I když, popravdě, úplně bez problémů to taky nebylo. Pán kolečko pracně rozmontoval, vysypané ložisko se rozletelo po stole, a zjistil, ze takové náhradní nemá. takže s půlročním dítětem a kočárkem bez kola super situace. Naštěstí přišel zákazník, který nás zachránil, ochotně pro náhradní ložisko dojel do obchodu (byl to teda shodou okolností velitel místních hasičů, takže zachraňování mel v popisu prace: ). A mohli jsme odjet. Od te doby kolečko v pořádku. Bohužel řešíme jiné problémy. Už dvakrát praskla konstrukce kočárku. To už jsme reklamovat museli a pres internetový obchod, kde jsme kočárek koupili, to šlo v pohodě. A ještě ke kolecku, raději ho sundat a s nim někam zajít. Aby se vám nestalo to, co nám a žádný hrdina nebyl po ruce; )
Tak prasklou konstrukci už máme taky.
A to jsem kočárek tááááááááák chválila, protože fakt jinak je úžasný. Samozřejmě, že už je po záruce
![]()
@babulka01 Taky jsem ho chválila, ale nejdřív nám prasklo ložisko a po měsíci se úplně urvala konstrukce u koleček. Jako táhnout ho s 13 kilovým dítětem skoro dva kiláky byl zážitek… Naštěstí stále v záruce, takže nás to stálo jen poštovné. Přišel opravený před vánocema, jenže i tak jsme museli pořídit nový kočárek, takže teď máme dva. No, aspoň hlubokou korbu necháme na druhé, ta byla fakt super
@honeyjenny píše:
@babulka01 Taky jsem ho chválila, ale nejdřív nám prasklo ložisko a po měsíci se úplně urvala konstrukce u koleček. Jako táhnout ho s 13 kilovým dítětem skoro dva kiláky byl zážitek… Naštěstí stále v záruce, takže nás to stálo jen poštovné. Přišel opravený před vánocema, jenže i tak jsme museli pořídit nový kočárek, takže teď máme dva. No, aspoň hlubokou korbu necháme na druhé, ta byla fakt super
No, u nás to vypadá, že prostě ta konstrukce nepůjde ani spravit, praskla blbě zrovna dole, jak je koš, tak v tom ohybu, to nejde prý ani svařit, jinak se to propálí. Tak máme po kočáru
![]()
@babulka01 taky jsem to měli v tom místě, vypadá to, že nám tu část úplně celou vyměnili. Svařit by to asi nešlo, naštěstí jsme ho ještě měli v záruce.
@SimaVeru sehnala jsi nakonec nejaky sktejtik? Zacina to pro mas byt aktualni…popr nekdo jiny?
Jinak nase mala v korbe do 10m (75cm) a krasne se vesla v 11m jsme kvuli velikosti do auta koupili Britax B-motion 4..a musim rict, ze jako sportak mi celkove asi vice sedl ten..skladny lehký dobre ovladatelny..oproti lonexu nezahybal tak z lehka..me to bylo jedno ale babickam se to zdalo lepsi..;-)to jen tak pro shrnuti:-) ![]()
Máte někdo tip na skate, který by šel přidělat k tomuto kočárku? Asi ho čeká druhé kolo ![]()
@honeyjenny mam koupeny Lascal buggy board..ale jeste sjem ho nezkousela pridelavat..ale
Do mesice bych ho mela zacit vyuzivat, tak kdyz nezapomenu dam vedet:-)