Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Depemo Targast?
Přidejte zkušenost s Depemo TargastMne maly krasne sedi, ale kdyz ho posadim, sam si nesedne. takze znamena to, ze udrzi zada? necham si rada od fyzioterap. poradit. DO sedu ho tam smaozrejem nedavam. je spis vleze, krapet mu to jen zvednu, aby aspon trochu videl. diiiiik
@bronick Jde především o to, jak sedí. Dítě sedí relativně brzy, ale jako balík, nedrží záda vzpříma - a to není sed. Podívej se na roční dítě u kamarádky, jak sedí, jak má ramena dolů, vzpřímená záda i krk - to je sed. Každé dítě „sedí“ samozřejmě trochu jindy, takže tu nechci moc mávat měsíci, ale standardně se to pohybuje mezi 6.-8. měsícem. Svaly musí být natolik silný, aby držely vzpříma celou páteř a především v krční a hrudní oblasti (bederní část se udrží mnohem dřív i díky podpoře bříška). Do té doby pokud možno moc neposazovat… vývoj dítěte chce svůj individuální čas ![]()
Hurá děvčata, už mám kočárek doma ( respektive u tchýňky)..doufala jsem, že u druhého miminka nebudeme tak řešit pověru a já se s ním budu moci kochat doma a manžel byl razantní
Takže doma jen autosedačka..Kočárek je opravdu nádherný, objednávala jsem mocca a opravdu mě překvapuje ta úžasná manipulace s ním..už se těším, až v něm vyrazím do ulic s tou naší maličkou láskou ♥♥ Ještě tři týdny ![]()
@cecilinka A to moka - to je klasickej kytkovej?? Jinak manipulace fakt skvela, jak ho mam na reklamaci a misto toho jinej, jsem z neho nestastna, jak se s nim spatne jezdi…zlatej Lonexik muj…
@Klarinetka2
Diky moc, takze nejde ani tak o to, aby se dite samo posadilo, ale aby proste bylo dost dobre zpevnene v sedu…no oddalovanim sedu a sportaku nic nezkazim, tak jeste vyckam. Male je 6 mesicu, obstojne leze po 4 a zacina jit do sikmeho sedu a uz je z ni desne zvedava Kelisova, co chce vsechno videt, takze korba ji bavi jen na spani a pak ji musim dat na brisko, aby videla (stoupne si na vsechny 4 a tak jezdime)
Rada bych uz sportak, ale nechci ji zatizit zada…
@bronick Ano ano, je to ta klasická kytkovaná verze..Bohužel jsem si ho ani nenafotila
tak jedině až půjdu k panimáme na návštěvu
Jsem ráda, že mi k tomu i přišla ta kytkovaná taška..Mám ho zkrátka komplet..Jen mě mrzí, že ošidili tu autosedačku, taky tam mohli prdnout nějaké kytičky, co? ![]()
Ja mam autosedacku Cybex, ale myslela jsem teda, ze ji original delaj v motivu kocaru, jakou ma ta autosedacka barvu? Jinak taska je super, velika oproti jinym, co jsem videla…Ja teda nemam kytkovanej, muz ho nechtel, ale kdybych mohla tak si taky vyberu moka ![]()
@bronick Autosedačka má stejnou barvu jako kočárek mocca, ale je bez kytiček.. Mě na té tašce akorát mrzí, že tam nejsou žádné kapsy..u x-landera tam bylo kapes dost, na nějaké drobnosti to je fajn..takhle tam bude nejspíš chaoz..Ale tak co, hlavně, že je
Manžel mě nechal volnou ruku ve výběru a když ho viděl, tak se jen smál..Ale nevadí mu to zas tak..spíš má radost, že je kočár vysokej..Protože sám má 190 cm..
@cecilinka píše:
@bronick Autosedačka má stejnou barvu jako kočárek mocca, ale je bez kytiček.. Mě na té tašce akorát mrzí, že tam nejsou žádné kapsy..u x-landera tam bylo kapes dost, na nějaké drobnosti to je fajn..takhle tam bude nejspíš chaoz..Ale tak co, hlavně, že jeManžel mě nechal volnou ruku ve výběru a když ho viděl, tak se jen smál..Ale nevadí mu to zas tak..spíš má radost, že je kočár vysokej..Protože sám má 190 cm..
JJ, je hodně vysoký, což je fakt super, a sporťák je jeden z nejvyšších mi připadá.
Jo a ta taška tam je fakt děs, na to přijdeš. Já v tom vždycky kopu, abych něco našla.
![]()
Ja mam kapsy ze predu na tasce, vy ne?? JInak vevnitr zadny kapsy nejsou, ale ja jsem si na to zvykla. Mam veci v pytlikach a igelitkach, tak uz se orientuju, co v ktery je…ale jasny ze nejakej oddelovac nebo kapsy by byly super. Zas je to fakt levnejsi kocar…
Mám taky moka s kytičkami
To samý, co @cecilinka
Taška je hrabadlo, nic moc extra, ale je pravda, že je velká… a ve sporťáku se malej vozí, jak paša, je výš, než ostatní děti a my si tak s manželem neničíme záda přílišným skláněním, čím vyšší kočárek, tím lepší ![]()
Holky co mate uz sportak chci se zeptat jestli vam nevadi, ze ten konec kde ma prcek nozicky od kolen je jen mekka latka, ktera teda neni navic vypnuta, takze ma ty nozicky v kolenou pokrcena dolu. kdyz spinka a je kocar na spani, tak mi to prijde asi ne uplne dobre, ze lezi rovne na zadech, ale nozicky ma v kolinkach pokrcene dolu a nema je natazene rovne ve stejne vysce s telickem
. furt nad tim spekuluju
.
@barce Nám to nevadí, všimla jsem si, že to mají i jiné kočárky a maminky tak spící děti vozí… Ale osobně mi to taky přijde svým způsobem špatně… na druhou stranu, sporťák taky není od toho, aby v něm dítě pravidelně spávalo ![]()
Vždyť se to dá zvednout ne? mrkněte zde: http://www.youtube.com/watch?… to nějaká 2:50 minuta, kde to ukazují, že se nánožník dá zvednout..
Cecilinko to jo, da se to zvednout, to take mame, ale je tam pod nozickama jen latka, ktera se propadne. asi jine kocarky maji i tam pevnou desku, to tady neni. ta latka neni tak vypnuta, aby nohy ditete udrzelo
.
no je fakt, ze v tom sportaku uz toho nenaspi tolik jako v korbe.