Kočárek Liberta – dá se z něj udělat sporťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
20.4.13 14:39
@Simča4 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda má s Libertou zkušenost nějaký hodně vysoký člověk. Manžel má 2 metry a zakopává o většinu podvozků. Poradí nekdo? Děkuju

já mám 180 a manžel taky a jsme spokojení. máme tento http://www.kocarkyliberta.cz/?… a o podvozek nezakopáváme. je velký, což fakt ocenuji, obě holky jsou dlouhý. modernu nějak neřeším, ne že úplně ne, ale mě se líbí a je furt jako nový. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 10:46

Dobré dopoledne,
diskuze už je poněkud starší, tak bych ji ráda oživila. Uvažuji nad koupí kočárku Liberta. Zajímalo by mě, jestli je u tohoto modernějšího modelu zachovaný jen starší design, nebo i kvalita, jaká bývala před lety. Bydlíme na vsi a kočárek potřebuji vozit dost náročným terénem. Jako nezkušená prvorodička jsem zakoupila běžný kočárek polské výroby a opravdu nejsem moc spokojená. V podstatě se na něm za rok používání stačilo rozbít téměř všechno. Manžel ho průběžně opravuje, ale mě už to opravdu přestává bavit. Proto bych ráda věděla, jestli na tom s Libertou budeme lépe, nebo budu mít doma dva kočárky stejně pochybné kvality. A jak je to s váhou kočárku při jízdě? Přeci jen devatenáct kilogramů je docela dost… Děkuji za jakékoli konstruktivní reakce :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
7.1.16 11:09

@Avy My máme Inglesina Magnum ( sice z druhé ruky, ale je jako nová a bezporuchová ). Hodně mi připomíná tu Libertu a musím říct, že jsem s Inglesinou moc spokojená. Prostorný kočár, odpružený, zvládá každý terén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 11:20

Díky za reakci. Libertu jsem ještě naživo neviděla, ale právě mi přišla podobně řešená. O bazarové Inglesině jsem taky uvažovala… Asi je rozhodně lehčí, což mě ovšem netrápí, protože nepotřebuju do MHD a do auta skládám velmi zřídka. Jak je to případně u té Inglesiny s šířkou? Měl by to být jeden z nejužších kočárků na trhu, což mě poněkud odrazuje. Mám mrňavé roční dítě, které spí přes den zásadně venku v kočáře a asi ještě dlouho bude, tak bych byla ráda, aby tam měl trochu pohodlí a nebyl jak sardinka. A když už mám těch dotazů tolik, vážně to zvládne i lesní cestu s kořeny a kameny, aniž bych musela na druhé dítě kupovat zase jiný kočárek? Při koupi toho prvního jsem totiž narazila právě proto, že si pod pojmem „terén“ představí každý něco jiného :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
7.1.16 11:37

No ta nová Liberta totálně propadla v dTestu jako vysoce nebezpečná, takže svůj punc asi už ztratily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
7.1.16 11:52

Ten podvozek je úzký, ale přesto je stabilní, a korbička je dlouhá a široká ( vnitřní š. 35, d. 82 cm ). My bydlíme v paneláku, takže proto jsme volili i tento kočárek, aby se vešel na šířku do výtahu. Na procházky chodím do blízkého lesa, takže jedu i přes kořeny a kameny. Jednou za čas musím dofouknout kola. Na dcery jsem měla Roan Marita a ten měl bantamová kola, prakticky bezúdržbová, takže jsem nemusela řešit dofukování a zda nepíchnu, ale ta sportovní korbička už nebyla na spaní pohodlná. Dcera mi právě také spala jen venku v kočárku.

Ještě jsem zvažovala Hartan Topline X - bezúdržbová kola, ale ten by se nám bohužel nevešel do výtahu na šířku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 12:01
@Moncinas píše:
No ta nová Liberta totálně propadla v dTestu jako vysoce nebezpečná, takže svůj punc asi už ztratily.

Na výsledky dTestu jsem taky koukala, ale zdálo se mi, že ty kšíry už tam nějak dodělali a tím pádem by měla být bezpečnější. Na to jsem se ještě každopádně chtěla kouknout naživo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 12:11

@Bonulinka @kerrankin Docela jste mě nahlodala, děvčata. Asi se plácneme přes kapsu a půjdeme do ověřenější značky. Sporťák mě nějak moc netrápí, i teď jezdím s hlubokým a máme jenom zvednutou opěrku na koukání, což by tady mělo jít taky. Až usne, tak sklopím a zaparkuju na zahradě :). Nemá ještě ani osm kilo, takže se vejde asi dost dlouho.
Na Libertě mě ještě lákala vložná taška, což Inglesina řeší uchy na korbě. Jen bych se ještě zeptala na brzdy. My máme bowdeny dole na konstrukci a pravidelně to někde urvu. Je tady i ta brzda spolehlivější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 19:14

Tak děkuji moc všem. Moje polská troska začala dnes ve sněhu vydávat úplně nové vrzání a bouchání, takže není na co čekat. Jen mě ještě někdo prosím ubezpečte, že se s ním dá v pohodě jezdit i s výškou přes 180. Předpokládám, že je to samozřejmost, ale můj starý má obavy, aby nenakopával při chůzi košík. Hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
7.1.16 20:02

No jo, tak to asi překonám. Stejně s tím jezdím převážně já a já jsem menší, takže mě se to bude překonávat docela dobře :D. Tohle je asi jedna z mála výhod našeho aktuálního kočárku. Tak děkuji a jdu ho hned objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
8.1.16 09:57

@Avy Manžel měří asi 184 cm a nestěžoval si, že by mu při jízdě něco vadilo. Já si tedy do něj pořídila vložnou tašku od fy Emitex ( do kočárku se vejde v pohodě ). Na přenášení miminka je bezvadná. Nejezdil nám totiž dlouho výtah, tak jsem malého tahala do 6. patra. Teď mám tašku místo zimního fusaku a je v ní krásně v teplíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
8.1.16 11:36

Děkuju. Kočárek už dneska dorazí, tak jsem celá natěšená :). Měla jsem dojem, že metr osmdesát není žádná závratná výška, se kterou by výrobce neměl počítat. Tu vložnou tašku bych stejně využívala asi jen naprosto příležitostně, ale jsem ráda, že by se kdyžtak vešla. Roční děcko do ní už asi cpát nebudu a než budeme mít druhé, můžu se rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avy
42
22.1.16 12:04

Moc :). Zrovna napadlo dost sněhu, takže testujeme v obzvláště těžkých podmínkách. Na procházku vyrazíme ve sporťáku a když mrňous vytuhne, předělám na hluboký. Zrovna spí na zahradě. Pro naše využití tahle kombinace sporťáku a hlubokého nemá chybu. V roce se vejde i s fusakem a celková váha kočárku je taky příjemné překvapení. Jen jsem si musela pořídit tašku, kterou jsem dřív nepoužívala. Do toho drátěného košíku se nedá naházet všechno a postranní kapsy mi nějak nestačí. Ale celkově jsem unešená. Jiný kočárek už rozhodně nechci :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí