Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto kočárkem a výrobcem Patron vůbec? Jde mi hlavně o to, jak obstojí v terénu - lesní a polní cesty a jestli není moc velký po složení (máme Octavii Combi, ale potřebovali bychom v ní převážet současně i jiné věci:-) Uvažuji nad kombinací s korbičkou Amigo a se sportovní sedačkou Vario (ta jde do úplného lehu, zatímco ta Ergo se mi víc líbí vzhledově, ale asi nebude tak praktická nebo ne?) děkuju
Já mám toto http://www.baby.patron.eu/…ocarky/fenix - Fenix F4R Tour
Jezdíme s nim 16m, většinou teda město, ale byli jsme i na polní/lesní cestě a obstálo to. Hodila by se možná tříkolka než čtyřkolka, ale šlo to. Ve sněhu s ním taky není problém.
Skladnost do auta - u nás je celkem problém, máme Opel Merivu, vejde se tam, ale nejde už přiklopit to víko aby tam nebylo vidět. Moc věcí k tomu už ale nedáme, balila jsem hodně věci do igelitek a malých pytlů, a dávalo se to prostě do meziprostoru jak se vešlo. Právě kvůli častému ježdění jsme kupovali golfáče, ale to je na jinou debatu, my jezdíme opravdu co 14 dní k babičkám. Tak proto.
Problém s kočárkem nemám, nevrže, jezdí pořád stále stejně. Bez vad, bez reklamace.
Máme sedačku vario, jediný problém co mám, je že ty pásy na uchycení dítěte jsou nějaké velké, malé se z nich vysvleče raz dva. Musela jsem pořídit přídavné šráky.
Máme taky Fenixe, ale F4 (pevná 4 kola). Bydlíme na vesnici, drandíme s ním po polních cestách, loukách a bez problémů. Předchozí kočár s otočnýma kolečkama vepředu jsme museli furt aretovat a v zimě se nám ty vidlice cpali sněhem, na jaře zas blátem. Zlatá pevná čtyřkolka. Jezdíme s ním od srpna, využíváme jej denně a zatím je vše ok.
Po složení je větší, máme fabii combi a tam naležato zabere celý kufr (je hodně dlouhý i když se sklopí rukojeť). Možností je sundat kolečka, ale doporučuju to vyzkoušet v praxi a uvidíte. Jinak ho mohu jen doporučit.