Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jj sjizdi a docela se mi vyvyklali…ale ja mam dvojcata a rvu to po schodech do patra kazdej den takue si za to muzu tak trochu sama jak s tim drncam po tech schodech. Ale jinak to nejde bohuzel
@Adelajdaaaa Tak jak dopadl kočárek v zátěžovém testu na Šumavě? Dofám, že dobře
.
Dobrý den, koukala jsem na tento kočárek a hodně podobný je mu bebé beni izzy, který je ale mnohem levnější.
Ahojte, tak jak jsem slíbila - kočárek Šumavu přežil
Ne, vážně, jezdili jsme s ním mimo jiné po nezpevněných kamenitých cestách a vytáhli ho i pod libínskou rozhlednu (lesem a trochu přes kořeny). Po kamíncích celkem v pohodě, samozřejmě je lepší zaaretovat přední kolečka, ta lesní cesta nic moc, manžel asi dvakrát musel poponést, ale s tím jsme počítali. Jako upřímně není to rozhodně kočár na polňačky a do terénu, ale pokud dvakrát ročně vyjedete na dovolenou a smíříte se s momentálním dočasným nepohodlím, tak v pohodě. Dcerka se trošku protřepala, ale snad bez následků, brečela jen jednou, ale to bylo spíš únavou
Kolečka jsou zase o něco sjetější a pravý zadní trochu vrže - jakoby nějaká vůle mezi tou gumou a ráfkem. Myslím, že do podzimu s tím v pohodě vystačím, na zimu asi Firkon a na jaře by to chtělo nový kolečka ![]()
Jinak k tomu okýnku: je to spíš větrání, na dítě skrz něj vidět teda není, to lze pouze v případě, že nemáte zataženou boudu, pak můžete koukat svrchu, jinak ne. Já jsem to neměla jako prioritu, ale chápu, že někdo dohled nad dítětem preferuje. Co se týká těch polstrů, tak mně se osvědčily, hlavně je super, že je lze připevnit a odstranit bez rozepínámí a provlíkání popruhů, vše jen pomocí suchých zipů. Vedro v nich v létě samozřejmě je, ale neřekla bych, že se dítě potí víc, než na tu kočárkovou podložku z šusťáku, aspoň je to bavlna. Polstrování je ze dvou dílů, to, co je pod hlavou, se tam dávat nemusí, tzn. o jednu vrstvu míň a myslím, že je to spíš pro menší děti jako opora hlavy ve spánku.
Jinak lemanko, docela čumím, je to skoro přesná kopie. Tak jen zbývá si rozmyslet, jestli to chceme víc Made in Poland (bebé beni) nebo víc Made in China (Valco) ![]()
Valco ja australska znacka :- ja mam na nem napsano made by australia ![]()
Hehe, to já taky, ale nemyslíš si, že se to montuje v Sydney, že? ![]()
Mohl by mi nekdo zmerit zadovou operku u tohoto kocarku? A sirku sedaku? ![]()
To Adelajdaaaa: Zkousela jsi kocarek reklamovat, kdyz se ti sam sklada? Pokud to neni tim, ze ho proste jen spatne nezacvaknes pri rozkladani, tak by to meli podle mne uznat, ne? To by byla teda setsakramentska a ne jen kosmeticka vada… ![]()
Délka opěrky je 51 cm, délka sedáku 41 cm, šířka sedáku je v ohybu s opěrkou 30 cm a v ohybu s podpěrou noh 37 cm (to je nejširší místo…sedák má nepravidelný tvar, od opěrky zad se rozšiřuje a směrem k nohám zase zužuje).
Kočár jsem nereklamovala, popravdě se mi to od té doby, co jsem to sem napsala, už nestalo. Dávám si větší pozor na pořádné zacvaknutí zámku a je to ok. Co se ještě týká sklápění a zvedání opěrky zad, tak mi manžel ukázal, jak to jde dělat i jednou rukou. Když to chcete zvednout, tak se prostě jen za popruhy silněji zatáhne a je to, při sklápění je zas potřeba stlačit k sobě ty dvě packy a zatáhnout za ně směrem dolů - fakt je to jednoduchý, když mi to teď vysvětlil, ještě že ho mám
Pořád se učím a nybývám zkušenosti, ale zatím pořád spokojenost ![]()
Super, diky moc za info. Ta delka zadove operky je opravdu luxusni!
Muzu te jeste otravovat? Jak se ti s nim najizdi na obrubniky a prejizdi mensi nerovnosti?
Ahoji
muzu jeste navazat dotaz na ten kocarek Valko zee, tu delku sedaku myslite 41 cm i s operkou noh, ze ale kde dite sedi je to mene, ze? A jste jestli se muzu zeptat na sirku zadove operky. A co kosik na vecicky je dost pevny. Moc dekuji za kazdou odpoved.
Ahojky, mohl by sem nekdo hodit foto, jak vypada kocarek s nanoznikem?
Ahoj holky, uvažuji nad tímto kočárkem, ale jsem dost vysoká, tak mám strach, aby pro mě nebyl nízký. Můžete mi prosím prosím některá změřit výšku rukojeti od země???Budu moc ráda. Díky
Už jsem tady dlouho nebyla, ale snad „nové“ informace pomůžou třeba dalším zájemkyním o kočárek. Délka čisté sedací plochy je 20 cm (není to mnoho, ale v podstatě dostačující), šířku zádové opěrky jsem naměřila 30 cm, vzdálenost rukojeti od země je skutečně 102 cm, jak udává výrobce (ověřeno měřením). Obrubníky a nerovnosti celkem bez problémů. Trochu horší je to s vyššími schody například. Z chodníku do domu máme jeden celkem vysoký schod, tak tam musím dávat pozor, když mám odaretovaná přední kolečka, protože jakmile se ocitnou zadní kole ve vzduchu, tak přední mají tendenci trochu poodjíždět (ale neřekla bych, že je to nějaké specifikum tohoto kočárku, budou na tom asi podobně všechny kočárky s aretovacími kolečky). A košík si doteď nemůžu vynachválit - je opravdu prostorný a snadno přístupný. A byť drží v podstatě jen na jedné straně, tak je i dost pevný. Snažím se ho nepřetěžovat, ale už mockrát jsem tam vezla i objemnější nákup včetně brambor a rozličné zeleniny a úplně v pohodě (na rozdíl od Firkonu, u kterého „košík“ drží šest druků a ty se rozepínají už pod „tíhou“ jedné krabice mlíka - no dobře, trochu přeháním, ale už aspoň třikrát mi nákup skončil na chodníku).
Jinak se musím přiznat, že už jsem sem chtěla napsat „stížnost“, protože se docela zasekával zámek bezpečnostních pásů, taky nešlo odendat jedno přední kolečko (dost se to hodí, když máte plně naložené auto) a dokonce přestala brzdit jedna brzda. Napsala jsem hned paní na ekocarky.cz, kde jsem nakupovala. Odepsala hned druhý den a byla velice ochotná. Doporučila mi vše řádně osprchovat, vysušit a promazat s tím, že může jít o nečistoty uvízlé v mechanismech a kdyby to nepomohlo, obrátit se s reklamací na ni nebo firmu Piccolo (což je český dovozce). Podotýkám, že jsem do údržby kočárku od června neinvestovala ani minutu času vyjma běžného čištění a vysávání polstrů. Tak jsem to vzala zgruntu, celý kočár rozebrala, umyla, vysušila (včetně veškerých povrchů a koleček) a kromě běžných škrábanců způsobených provozem je jako nový a vše funguje tak, jak má. Takže asi není od věci se tomu čas od času pověnovat. V jednom kolečku jsem dokonce našla zapíchnutý hřebík a v druhém velký připínáček (ještěže kola nejsou nafukovací). Kamínky tam teda nějaké zůstaly, vzala jsem to jen nahrubo a vytáhla ty, co vyloženě vyčnívaly. Ale pořád mi ty kola nepřipadají nijak tragický. Teď jsem přesvědčená, že s ním určitě jaro a léto odjezdíme. A pak uvidím, dcerce budou dva roky, tak myslím, že kočár bude potřeba míň a míň…foto s nánožníkem přikádám, ale popravdě je to jenom pózování, prakticky ho nepoužíváme.