Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
dana59 -ahojky..jak Ti snášeli kastraci-tedy jak se chovali po ní…jestli měli bolesti a ták
Kastraci snášeli dobře, do večera spinkali a v noci už šli žrát. Kubu (toho jsme měli jako prvního)jsme nechali kastrovat, když začal značkovat v osmi měsících. Je pravda, že po roce měl problémy s močovými cestami, ale dá se to srovnat. Mourek (ten k nám na chalupě chodil žrát, jeden rok jsme si ho nevzali, ale za rok už byl náš)byl kastrovaný ve čtyřech letech, je strašný mazel a poslední Charlie, tomu je rok a čtvrt a kastrovaný je od 11 měsíců a taky v pohodě. Je vidět, že je to mimino, lítá jak splašený a otravuje „dědky“ (těm už je sedm roků). Jsou to všichni zlatíčka.
Sylvajs píše:
Děvčátka takový dotaz…kolik mám dávat granulí tomu našemu méďovi…chovatelka říkala,že propaguje plnou misku granulí ať si vezme kolik chce…ale to předci nejde pořád…Někde jsem četla,že 250g denně granulí pro dospělou a dvakrát za den…to samé pro kotě,ale 4 denně…jak to máte vy?
Dobré ráno ![]()
já někde zase četla, že kočka jí až 20× denně a tudíž by měla mít misku neustále v dosahu (na rozdíl od psa) takže my máme granulky v mističce pořád. ![]()
Sylvajs píše:
Kači -na youtube…pak sem šoupni odkaz..že opravdu hodně pije a každou chvilku je u granulek…Holky on je asi rozbitej..pořád a pořád vrní…to je neuvěřitelný…i když spinká tak vrní…já četla,že kočka vrní když je spokojená…je možné,že by byl spokojený pořád?
Vrní protože je u vás spokojený
vyjadřuje tak svojí lásku, buď ráda ![]()
A „drápkuje“ ? a žužlá jako ten náš?
Agi -on se nechce chovat..jen ho vezmeš do náručí a už mečí,že chce dolů…jo když ho hladíš na zemi tak je maximálně spokojený a otírá se o tebe..plácne sebou na zem a nechá se drbat na bříšku
Sylvajs píše:
Agi -on se nechce chovat..jen ho vezmeš do náručí a už mečí,že chce dolů…jo když ho hladíš na zemi tak je maximálně spokojený a otírá se o tebe..plácne sebou na zem a nechá se drbat na bříšku
No to přijde
, my chováme jen když je ospalý, protože jinak je to blesk a černá ruka ![]()
Jo, pro všechny kočkomamky
, ve zverimexu jsem koupila za 65Kč „tunel“ od Puriny, je cca 120cm dlouhý, lehounký,ale co nadělá radosti ![]()
ahojky,
zdravim nove prichozi
,tesim se na fotecky.
Bzuk je dobre jmeno,
,skoda,ze ten druhy neni Tuk.To byl vecernicek-Bzuk a Tuk ![]()
Sylvi,to mazleni prijde,dej mu cas,mate ho teprv dva dny..chapes,prvni si vas musi ochocit podle sveho
.
Jinak misky-ja u vsech zviratek ucila na plne misky,pak se nepreziraly.Ale minula kocicka po kastraci zrala jak neurvana,tak jsem ji mirne omezovala(jakoze mela porad k dispozici plnou misku,ale kdyz ji sezrala moc rychle,hned jsem ji nedodala-mela taky sve zavazne zdravotni problemy,tak mela stravu hodne upravenou a to uz je i jina nez u zdraveho zviratka..(musela jsem ji davat nekolikrat denne leky,takze taky nebylo dobry preplneny zaludek).Je docela obtizne mit doma nemocne zviratka,kazde se specialni stravou a dietou a uhlidat,aby si to nezraly navzajem ![]()
U Fay budu opet propagovat plnou misku po cely den
Britule jsou holt velke kocky..
Agi -pěkný
…taky ho budeš dávat kastrovat?…a jedeš na kila nebo na roky?…někde píší odurčitých kil a někde od měsíců ![]()
Agatka-ten tunel vypada luxusne za super cenu
po tom kouknu..
Any -já ho miluju od prvního okamžiku,ale ochočit se nedám
…pokud ano tak trošinku
…
Sylvajs píše:
Any -já ho miluju od prvního okamžiku,ale ochočit se nedám…pokud ano tak trošinku
…
jehehe,tak to si povime
Pockej,jak si te omota
![]()
jak jen to je…u psa jsme pani my,kdezdo kocka vlastni nas..
![]()
Sylvajs píše:
Agi -pěkný…taky ho budeš dávat kastrovat?…a jedeš na kila nebo na roky?…někde píší odurčitých kil a někde od měsíců
No u nás na vet (Altavet)říkala dr, že někdo dělá už od 1,5kg ale tady zastávají názor, že kocour má být pohlavně zralý, což je v těch cca 8 měsících,ale rozhodně kastrovat budu, protože máme doma fenku, tak nejsem zvědavá na označkovaný byt
navíc předpokládám ještě zklidnění a „ztloustnutí“
aby z něj byl pořádný Garfield ![]()
Any píše:Sylvajs píše:
Any -já ho miluju od prvního okamžiku,ale ochočit se nedám…pokud ano tak trošinku
…
jehehe,tak to si povime
jak jen to je…u psa jsme pani my,kdezdo kocka vlastni nas..![]()
Pockej,jak si te omota
![]()
![]()
Tak to je doslovné
![]()
Agi-u kocourka bych teda fakt pod 9mesicu driv do kastrace nesla,to je fakt hranicni.Britule ma 1,5kg v mimincim veku..Pokud nezacne znackovat(zeby dospel drive),tak s kastraci vydrzet..u kocky je to jina,tam je ta hranice nizsi(od pul roka)a kastrace samozrejme horsi..
Any píše:
Agi-u kocourka bych teda fakt pod 9mesicu driv do kastrace nesla,to je fakt hranicni.Britule ma 1,5kg v mimincim veku..Pokud nezacne znackovat(zeby dospel drive),tak s kastraci vydrzet..u kocky je to jina,tam je ta hranice nizsi(od pul roka)a kastrace samozrejme horsi..
Já samozřejmě počkám také, vždyť Artík má teď necelá 2kg a to je mimi ![]()