Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lakynka u nás nestříháme vůbec
jistota je jistota
stačí, že ho trápím kartáčem na vyčesávání ![]()
@KačuliKačka škrábadlo krásné - můžu se zeptat, co tě stálo a kde jsi ho kupovala? nevím, jestli to tu proběhlo, nějak jsem poslední dobou nestíhala dočítat snad žádnou diskuzi
tak jsem mimo ![]()
jinak mi tady křeslocupující kočičák připomněl, že se mám pochlubit škrábadlem taky
takže naše vypadá takhle (viz obr.). někdy bych je zastřelila, ale zas v akci stálo jen 700 a už 5 let ho cupují 3 kočky a to někdy velice intenzivně a zatím mu chybí jen necelých 10 cm výpletu na noze. ale návštěvám vysvětlujem, že není dobrej nápad si do něj sedat - občas totiž cupují třeba opěradlo a pak to vezmou i se zádama sedícího
a teda sedací plocha funguje jako odpočívadlo, takže funkční je ze všech stran. bohužel sisal ani koberec je na drápky nezajímá, ale proutí, to je jiná ![]()
http://www.ikea.com/…22702_S4.JPG
Já stříhám, protože naše kočička škrabadýlko ne-eee, takže když je má delší, tak škrábe všude jinde
.. Nový matrace, gauč- ten teda už je na odpis, takže škrábání je to poslední, co by mu ublížilo…
@PjckjsANEBjája To je bezva škrabadlo ![]()
Kdo používáte hrudkující stelivo - jak moc „pevné“ ty hrudky po čůrání jsou? Naposled jsem potřebovala pro Macíka koťátko a to nebyl problém, jenže teď jsou ty hrudky mnohem větší a při čištění se někdy rozpadnou a tak nevyberu úplně všechno.
A komu to případně nedělá, tak prosím značku ![]()
Díky moc.
@Lakynka Co ten bolák? Má to lepší?
@Pipet Mno, zase si to rvala drápama
… Vzala jsem to hypermanganem, to byl boj neskutečný. A rozškrábala si to ještě víc do strany. Ale už se to zase hojí. Rostou tam chlupy, tak snad to bude dobrý.. Ale potvůrku to furt asi svědí.
@ppperla píše:
@KačuliKačka no Zula syčí,ale jakoby byla klidnější víš? To ta malá potvurka n aní doslova bubla a vrčí:-) Tak Zulejda teda syčí taky. Jinak Zula za ní neustale běhá a kontroluje jí kam jde co chce dělat a podobně. A ten malej satanek Yolanda, tak ta nam prolezla už celej barák. To jsem ještě nezažila, protože Zulejda ta týden byla jen v ložnici ve skříni vylezla za námi a ještě před námi zdrhalaTa mala potvurka už prolezla i kuchynskou linku. A šplhá si tu na nejvyšší část škrábadla. Zapomněla, že kotátka se někdy i bojí:-D
Musím se smát, koukám, že Yola je pěkná osobnůstka už v tak ranném věku
připomíná mi to Charlieho, ten taky dělal jako by tam bydlel odjakživa, syčel na oba dospěláky a byl zcela v pohodě ![]()
Jájo,
koupila jsem ho přes internet, z MMB od jedné paní, které kočka na to dlabala. Stálo mě 300,– + 80,– poštovné. Až doma jsem koukala, že paní platila 92 za poštu. Kočičáci měli radost a já taky ![]()
Charlie spí celý den ve spodním domečku, jen tlapky mu trčí ven
Samík se tam tak tak stěsná, ale ten chrní zásadně na parapetu v pokojíčku
Ale zrovna tu na mě nakukuje ![]()
Laky,
my stříháme všem třem, sice škrábou na škrabadle, ale když si hrají, tak to občas zabolí, navíc Charlie Lotě ubližuje občas, tak i proto, ale hlavní důvod je ten, že když nejsme doma, mám strach, at nezůstanou někde viset za drápek a neurvou si prstík
Ale většinou to máme taky s „průpovídkama“
a nadáváním…
Pipet,
já kupuju jen Zverlit extra jemný (obal s růžovým potiskem) a dělá pevné hrudky, protože jsou tři na dva záchůdky, občas je podezírám,že čůrají první ligu. Ale hrudky se nerozpadají a hezky se „obalí“ pískem a dají se lehce vybrat ![]()
@Pipet píše:
@PjckjsANEBjája To je bezva škrabadlo![]()
Kdo používáte hrudkující stelivo - jak moc „pevné“ ty hrudky po čůrání jsou? Naposled jsem potřebovala pro Macíka koťátko a to nebyl problém, jenže teď jsou ty hrudky mnohem větší a při čištění se někdy rozpadnou a tak nevyberu úplně všechno.
@Lakynka Co ten bolák? Má to lepší?
A komu to případně nedělá, tak prosím značku
Díky moc.
Kterýkoli zverlit. Jinak se mi všechno rozsypávalo a já zuřila, protože potřebuju vědět, že mám čisto a takhle jsem měla pocit, že mají ten záchod pořád špinavý.
U Zverlitu spokojenost, hrudky malé a pevné, protože je to vysoce absorbční, rychle to moč nasává a hrudka je pevná. Spokojenost.
tak mně vyhovuje ten extra jemný, sice ho musí zametat okolo, ale je super
a ten voňavý, ten se mi zamlouvá ještě více ![]()
A já se doma nudím
venku hnusně, dítě mě prudí, já prudím sama sebe… fuj, to je dneska den
Dopo jsem byla u babičky a hezky jsem cestou domů zmokla. Měla bych uklidit, ale nechce se mi, měla bych si umýt vlasy ale nechce se mi… Snad zítra bude lepší počasí a vypadnu někam ven ![]()
@KačuliKačka píše:
tak mně vyhovuje ten extra jemný, sice ho musí zametat okolo, ale je supera ten voňavý, ten se mi zamlouvá ještě více
A já se doma nudím
venku hnusně, dítě mě prudí, já prudím sama sebe… fuj, to je dneska den
Dopo jsem byla u babičky a hezky jsem cestou domů zmokla. Měla bych uklidit, ale nechce se mi, měla bych si umýt vlasy ale nechce se mi… Snad zítra bude lepší počasí a vypadnu někam ven
Jj, já měla právě teď už mockrát ten voňavý, u nás 10kg za 178kč a super. Místo čůrání bytem zavoní stelivo.
Já jsem z toho měla skoro vánoce. A teď jsem potřebovala vzít nějaké maličké balení, abych ho donesla sama aspoň do auta i s granulkama a konzervou, tak jsem prostě čapla Zverlit 6kg a až doma jsem zůstala čumět, co je to za prášek a děsila se, co jsem to koupila, tak jsem zbytek voňavého přesypala do vedlejších dvou a tenhle nasypala samostatně, kdyby náhodou.. a obsah tohodle záchodku mně neskutečně mile překvapil. Sice to z něj lítá víc než voňavé stelivo, ale když jsem pak druhé dva záchodky dosypala tímhle a pomíchala, tak nevím jak kočky, ale já si chrochtám spokojeností.
No vzhledem k tomu, že nejvíc chodí do toho čiště písčitého, tak asi jasné..
Taky mám takhle bájo den. Chtěla jsem vydrhnout brefem okenice a radiátory, vyluxovat atd.. zvládla jsem akorát umýt koupelnu a nádobí a stoly v kuchyni. Mám pocit problému ve vztahu a nejsem schopná dělat nic. Jak praštěná depresivama jsem. Jo a vanu jsem si teda dala, jsem si myslela, že mi pomůže, ale bez soli to není ono. Musím si koupit zas sůl z mrtvého moře.
problém ve vztahu? To mě mrzí
snad to brzy bude pryč, ten mráček, a zase bude dobře ![]()
U nás to krachlo před 9 měsíci, nějak se s tím nemůžu sama v sobě srovnat, i když rozumově vím, že to dál nemělo cenu
A ve snaze najít si nějakého fajn chlapa narážím jen na samé blbce, frajírky a magory
tak to člověku taky moc nepřidá
Nejsem stavěna na to, být sama a poslední dobou mě to žere čím dál tím více ![]()
Tak hlásím, že nůžky se našli a dnes byli všichni kočičáci ostříhaný. Kupodivu drželi a ani nereptali. Jinak zítra jdeme se Silčou na kontrolu kvůli té chřipce, tak jsem na to zvědavá. Tak je na tom trochu líp, ale odpoledne a večer je mu docela zle a poslední tři dny mu pořád slzí očičko. Tak snad dobře dopadneme. Jinak u nás se gruntovalo taky trochu, hlavně všude vysavačem a hlavně zákoutí a pod velkým bobkem a to se našlo víček, brček, zbytků rohliků a všeho možného. Asi mám doma hold sysli. ![]()
@KačuliKačka píše:
problém ve vztahu? To mě mrzísnad to brzy bude pryč, ten mráček, a zase bude dobře
U nás to krachlo před 9 měsíci, nějak se s tím nemůžu sama v sobě srovnat, i když rozumově vím, že to dál nemělo cenu
![]()
A ve snaze najít si nějakého fajn chlapa narážím jen na samé blbce, frajírky a magory
tak to člověku taky moc nepřidá
Nejsem stavěna na to, být sama a poslední dobou mě to žere čím dál tím více
No problémmek.. nedávno mi řekl, že roky miluje jinou a asi k ní jednou stejně uteče, když bude ona chtít, ale ať se nebojím, že nás miluje taky a pořád zůstanemme rodina. To mi řekl ve 23 týdnu těhu.
Den na to se mi strašně omlouval, že je vůl, miluje jenom nás, bla bla.. a od včera mi pípají smsky, v noci od půl 12 do jedné v noci seděl na balkonu a s někým si šeptal a dneska je podezřele hodný a nějak moc se stará a hraje si se Sophií.. Až malá usne, tak to na něj nějak vyvalím, protože já takhle nemůžu nic dělat, stojí mi práce jak doma tak pro lidi a cítím se děsně a malému v bříšku se to taky nelíbí. ![]()
A neboj, správný chlap se objeví, asi na něj ještě není správný čas. Oni Ti nejlepší se většinou objevují dost nečekaně. No já se jdu umýt a lehnout a čumět do stropu s holkama kožíškovýma.
Tak máš aspoň někoho s kým se poňucháš a trošku zapomeneš, kočičáci jsou taková terapie. Jednou to přejít musí a než se naděješ určitě to bude dobrý. ![]()