Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jája8 píše:
Tak máš aspoň někoho s kým se poňucháš a trošku zapomeneš, kočičáci jsou taková terapie. Jednou to přejít musí a než se naděješ určitě to bude dobrý.
Ony jsou fakt zlata moje čarodějné. Přesně večer věděly, že je mi smutno a vlezly si uplně ke mně všechny. :´) Normálně spí Corala buď na parapetu nebo pod postelí pod mojí hlavou, Wicca vedle hlavy a Sally v levém dolním rohu postele. Ale večer se na mě namačkaly a předly všechny, což je sááááákra co říct.
![]()
@Jája8 nůžky?
to by na naše zlatíčka neprošlo…
my stříháme štípačkama (jako normálníma elektrikářskýma kleštěma) - ty štípačky přímo na drápky se hned hrozně ztupí, ale nářadí máme kvaitní ![]()
Holky já nemůžu dostat z hlavy jeden zverimex u nás.
Mají ho přímo v hypernově, s různými zvířátky, ale všechno bývaly takové terarijní, v pohodě.. teď jsme byli nakoupit v hypernově a šly kolem toho a oni v těch malých prostorech na myši, potkany, apod. hlodavce měli strčené fretky. Já nevěděla, jestli to tam rozmlátit nebo brečet. Fretulky potřebují spoustu místa, běhat, volnost a oni tam v nějakých možná 70× 40× 50cm.. takové nešťastné, smutné, ta jedna větší neměla místo ani na protáhnutí pořádně.
A nevím, jestli je to v nějakém zákoně, že bych na ně podala oznámení, stížnost nebo něco. Nemůžu to už dva dny dostat z hlavy. ![]()
@Jája8 píše:
@Sebinah Přesně takovou kočinu, stříbrnou bych strašně moc chtěla, ale nejdřiv se musí sehnat větší byt nebo tenhle nafouknoutJinak nevíš jakou maj povahu? Pro mě jsou strašně kouzelné prostě jednou tuhle budu muset mít
Povahu majú úplne perfektnú..!! Ja som doteraz mala síce tú česť len so samými bojkami, čo občas utekajú ešte aj predo mnou akoby ma nepoznali
ale to prejde. Ten prvý čo som mala, od začiatku čo sme ho priniesli domov tak spával zašitý v kuchynskej linke
No a naša nová, tá je ešte mladá, ale odvahu má…cudzích sa síce bojí, ale na ulicu vybehnúť jej nerobí problém
tiež je to hrozne zvedavé plemeno
musí ísť všade za mnou atď o wc ani nehovorím. No a sú hrozne moc vĎačné, určite nebudeˇš ľutovať keď si jednu zaobstaráš ![]()
@Elata Mě takové věci taky často trápí… Jenže prostě nemůžu zachránit všechna zvířátka a nakrmit všechny hladové děti atd… Takže to úmyslně vytěsňuju z hlavy, jinak bych se zbláznila.
Můžeš zajít za vedoucím té prodejny a něco mu k tomu říct, ale pochybuju, že to k něčemu bude. Ale třeba jo.
Na rybičkovém serveru se jednou řešilo, že někdo prodával taková nástěnná „akvárka“, polokoule s vodou, že prý ideální pro betty (bojovnice), tak mu pár lidí napsalo, že jako pro rybu vůbec. A on si to dal do popisu zboží, že není vhodné pro chov ryb - předtím jen přepsal od výrobce.
Sice to nezabrání lidem si to koupit, ale aspoň něco.
Já jsem nějak znavená a asi ještě budu, chlapův brácha se ženou mají trojčata a ona je teď v nemocnici a holky jsou u nás, on musí chodit do práce… O prázdninách jim budou čtyři roky. K tomu ta moje cácora…
Sice jsou jakože „u babičky“ v patře, ale do dvou odpoledne by s nimi byl jen sám děda, babi chodí taky do práce… takže jsou u mě. Děda aspoň uvaří=)
Sice jsou relativně hodné, ale přece jen je to velká zodpovědnost a spíš taková psychická únava z věčného hlídání, aby se jim nic nestalo hlavně - přece je rozdíl mít na starosti svoje nebo „cizí“ děti. ![]()
pipet trojčata a k tomu svoji v podobném věku? Kde je zásuvka? Potřebuju olizovat něco elektrického už z té představy.. Uf! Máš moji poklonu a upřímnou soustrast, mně by z nich přeplo. Já i do školky jen vběhnu, předám, vběhnu seberu svoji a rychle pryč.
Cokoli nad počtem DVA mě děsí (pokud nejde o zvířata). ![]()
S tím obchodem - majitel tam právě nebývá. Má víc obchodů a kancelář má uplně jinde. Je tam vždycky jen prodavačka..
No zkusím se jí zeptat, jestli by nešlo aspoň je dát do větší klece nebo něco.. chudáci v terárku zavřené.. to uvidím ještě dlouho. ![]()
Tak jsme dnes od veterinářky na tu chřipku dostali nové prášky, tyhle nějak nezabírají. Chudák vždy odpoledne a večer má teplotu, hoří mu hlavička a má úplně sklený očička. A za 4 dny jdeme na kontrolu. Chudák papá jen konzervy pořád ho bolí v krku, tak mu z nich musím dělat kašičku. Teď váží 2,14 kg, což se samozřejmě nelíbí ani doktorce, ale prý když teď marodí se s tím nedá nic dělat.
Jinak ptala jsem se na to, že když jsou vidět třetí víčka jestli to znamená, že je kočce špatně. Doktorka říkala, že to v prvním případě značí průjem a pokud je jí hodně špatně tak se to také může objevit. Ten náš to má vždy při teplotě.
To znám, jsme takhle zachraňovala činčilu a osmačku s mláďaty. Často takhle potkám nějak zubožená zvířátka, ale snažím se to vytěsnit. Ono i kdybych si je vzala daj tam zas jiné a do nekonečna to nejde.
holky, něco pro rozveselení
aneb…to si takhle koupíte schůdky menší než máte kočku ![]()
a samozřejmě že je to nejoblíbenější místo koček - momentálně jsou schůdky totiž v kuchyni a oni z nich tak vidí na linku ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
holky, něco pro rozveseleníaneb…to si takhle koupíte schůdky menší než máte kočku
a samozřejmě že je to nejoblíbenější místo koček - momentálně jsou schůdky totiž v kuchyni a oni z nich tak vidí na linku
Vidím, že nejen u nás vedou nejmenší možná místečka první příčky
Super fotky ![]()
@KačuliKačka ale co mu dalo práce přijít na to, že:
a) na plošinu se prostě nevejde a bude mu něco padat
b) jak i při tomhle faktu ulehnout, aby nepadal ![]()
ale očividně i kočky intuitivně vytuší něco o nutnosti těžiště nad pevnou podporou ![]()
Zabudla som sa spýtať, či máte niekto mačku, ktorá pribehne na zavolanie ako pes
pretože včera sme si s priateľom uvedomili, že tá naša je skorej pes ako mačka
stačí zavolať a je v posteli vyvalená hore bruchom a apripravená na škrabkanie. ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
@KačuliKačka ale co mu dalo práce přijít na to, že:
a) na plošinu se prostě nevejde a bude mu něco padat
b) jak i při tomhle faktu ulehnout, aby nepadalale očividně i kočky intuitivně vytuší něco o nutnosti těžiště nad pevnou podporou
Boží zdůvodnění fakt
Vidíš jak máš inteligentního kocoura????? ![]()
@Sebinah píše:
Zabudla som sa spýtať, či máte niekto mačku, ktorá pribehne na zavolanie ako pespretože včera sme si s priateľom uvedomili, že tá naša je skorej pes ako mačka
stačí zavolať a je v posteli vyvalená hore bruchom a apripravená na škrabkanie.
Nám to tak dělal starý kocourek Piškot, ten byl jak kočkopes, všude s námi, na zavolání přiběhl, spal zásadně na komkoliv přilepený, na gauči na nás nalepený, bobátko moje ![]()
Jinak naše kočky všechny přiběhnou na zavolání jménem, i když ne vždy ![]()