Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4034
7.6.12 23:50
@KačuliKačka píše:
máš hlídačku, no… co kdyby kočárek chtěl někdo ukrást???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A Sallynka je bobíken hubený, to je fakt vidět, bobinka malá :hug: Já vážila dneska, Lota i Samík 4,3 kg a prcek má 3,7 kg… a panička se taky nějak vykrmila :zed: :zed: A přitom se hýbu, jezdím na hory, necpu se sladkým, max ráno sladké kafe, tak nevím kde je chyba :,(Přikládám pár čerstvých fotek ;-)

Nevím, jestli Ti do toho můžu kecat, ale jsem léčitelka a pracuju s lidma, nejčastější problémy přibírání jsou buď špatné stravování, zablokovaná nebo oslabená první a druhá čakra nebo pobyt v prostředí, které je pro Tebe energeticky náročné. Ohledně toho stravování si strašně moc zákazníků myslí, že jí zdravě a kdo ví jak vhodně a když vytáhnu seznam nevhodných potravin pro jeho krevní skupinu, tak se nestačí divit. Hoď si do netu stravování podle krevní skupin B nebo 0 nebo A nebo prostě co máš. Vyhodí Ti to potraviny a zkus si to projet. Možná se ve zcela dobré víře krmíš něčím, co Tvoje tělo neumí zpracovat, tím pádem to Tebou jen projde, ale z vhodných potravin, kterých je tím pádem málo, se snaží uložit co nejvíc, protože má vlastně malý příjem všeho potřebného. Ohledně první a druhé čakry - příznaky jsou zvýšená únava, spavost, podrážděnost, chuť na sladké, únava i po dlouhém a hlubokém spánku, možná je i zácpa, gynekologické problémy, nadýmavost a problémy s libidem. :) Snad neva, že to tu tak vypisuju. Profesionální deformace už trochu. :oops: :kytka:

Jj, Wicca je hlídačka veliká, ale musím to nějak vymyslet, aby mi tam nelezly holky, jinak mi tam pak skočí a hupsnou malému na břicho, na hlavu a způsobí mi zástavu srdce a sobě šok, páč tam bude cosi malé divné. :lol: A Samuel už teď držkuje, když se „po něm“ kočka projde nebo si na něj dokonce sedne (mě na břicho), se může ukopat, aby ji shodil. :lol:

Ty jo, prcek že 3,7kg.. obr.. Sally měla před operací 2,7kg a to je tříletá kočka „mohutné“ rasy. Operací a těmi dny potom shodila ještě půl kila.. :( Ale fakt se jí evidentně ulevilo, hrabe jí jak malému kotěti, zas po mně startuje zpod postele, chytá mi nohy, dělá na mě kamzíka (stoupne si ke mně bokem, nahodí vytřeštěný šílený výraz masového vraha, celá se naježí, stoupne si na zadní nohy a takhle bokem ke mně skáče, k učůrnutí smíchy). :lol: Hrozně dlouho si takhle nehrála. Jsem si myslela, že prostě dospěla, ale tak evidentně to bylo zklidnění z toho, že jí bylo asi nedobře nebo těžko.. :( Je to teda blbý, ale ježiš, já jsem tak ráda, že už nikdy nebude mrouskat a nikdy nebude mít „děti“. Už jen ať se mi pěkně vykrmí zlatíčko. :)

Peršanek mě odrovnal. Já bych asi fakt nemohla mít perskou kočku/kocoura. On by mě nenáviděl, já bych za ním furt chodila a ptala se ho, proč je tak nasraný a ať se nemračí. :lol: Já si nemůžu pomoct, oni jsou prostě fakt všichni jak permanentně napružení. A teď se vzbudíš a tohle Ti čučí z očí do očí a přede to.. mně by předení připadalo spíš jako zastírací metoda k nějakému podlému útoku s tím výrazem. :lol:

Jsem holkám dneska zas vytřela dezinfekčním Brefem celou podlahu. :lol: Já Vám fakt musím někdy natočit, co dělají na dezinfekci. Mně přijde, že se snaží vetřít si tu dezinfekci nebo tu vůni uplně všude. VYvalují se po tom, drbou se o podlahu, válí sudy.. úžasné. Samozřejmě pak můžu ještě znovu aspoň zametat, páč svou snahou zachlupatí celou podlahu, ale ten pohled na ně.. :lol: :srdce: Stejně mi reagují na modrý Cif, s tím jak umyju stoly, tak je to povel k cirkusu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.6.12 06:26

Elat

Samík je právě zlatíčko, on jen tak vypadá, ale nespí s námi, má své „okno“ v pokojíčku, to je jeho parapet a tam se vyvaluje ;-) A nevěřila bys, jak si dokáže 9 letý pán hrát a dovádět :lol:
Prcek přibral až po kastraci, do té doby měl 2,5 kg a dr. se to nelíbilo. Ted už je spokojenější :-)

A s dietama… já neumím držet žádné diety, na to nemám vůli, ale to raději co týden vypadnu na hory nebo někam ven. Ono to máš těžko, ted po té operaci ještě pořád není to koleno zcela fit, tři dny to mám ted nějaké nateklé a citlivé, takže se pořád šetřím (jak se to vezme) a navíc v práci ted máme nervy, takže to víš :lol: Ale je fakt, že jím pořád stejně, nic víc nic míň, tak nevím no… a ted přiznám se, že na diety podle krevních skupin ani na čakry či co nevěřím :nevim:
Jsem realista, nadpřirozeno a léčitelství mi jdou proti mysli (v dobrém to myslím). Prostě to chce se pořádně hýbat a opět najet na starý systém pobíhání po horách za každého počasí, plavání na bazéně a vyrážení do přírody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.6.12 09:13

Ahoj všem maminám a kočičím maminám :mavam:

holky prosím můžete mi poradit-dneska si přivezem dvě koťátka, bedeme je mít teda v baráku, budou zatím na chodbě, než je začneme vypouštět ven, tak se chci optat, jak se naučí malá koťata na záchodek, jestli dát normálně bednu s pískem, nebo kočkolit?
Děkuju :kytka:
A nemáte pro mě ještě nějaké postřehy-přiznám se, že jsme začátečníci co se týče chovu koček :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.6.12 10:22

@Ditta77
Dej jim nějakou plastovou misku, spíš nižší asi :think: - uvidíš.
Lepší je kočkolit, bobky vybereš a čůrání ten kočkolit rozmočí a on se slepí do takové hrudky, kterou taky vybereš a zůstane jim tam zas jen čistý.
Písek bys musela často měnit celý, z toho se čůrání nedá vybrat. (jsou i silikagelové podestýlky, nebo nějaké dřevité, ty jsou trošku jiné, já mluvím o klasika bentonitovém kočkolitu) - nesplachovat do záchodu, časem se ucpe…
Teoreticky se naučí hned, když tak je tam dej vždycky jak se vzbudí nebo po jídle… a ony to rychle pochopí.
Nechejte je určitě zavřené, ven jen s dozorem, na noc zavírat - aspoň měsíc, když jsou miminka, klidně i více - než si „zapamatujou“ kde je jejich domov.

Krmit můžeš namočenýma granulema - to se jim líp kouše, nebo jestli pochroupají suché? Čti složení na obalech, většina Whiskasů a Friesiesů má na prvním míste ve složení obiloviny - tzn, je jich tam nejvíc a kočka obilí fakt nežere… Tak vyber něco s lepším složením.
Vetšina kapsiček a konzerv taky není nic moc, ty dobré jsou zas tak drahé, že je lepší dát syrové přemražené maso. Občas třeba tvaroh, vajíčko…
A nedávej jim mlíko, mají z toho průjmy, na pití je voda. Nebo se dá koupit nějaké upravené kočičí mlíko.

Kdyby něco, tak se přijď zeptat, určitě se rady najdou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.6.12 10:50

Pipet moc děkuju :kytka:
S tím pískem to byl manželův nápad, pač ho tam máme hromadu na maltu, ale já jsem mu říkala, že kočkolit bude lepší-vím, že se moč slepí do takových hrudek, které vybreš a výkaly taky vyhrábneš-starala jsem se o kočku 2 týdny sousedce :pankac: Takže to jsem ráda, že to tak nějak logicky cítím 8)
Tak snad to zvládnem-moc se na ně těším :srdce:
Mlíko dávat určitě nebudu-vím, že to je mýtus dávat kočkám mlíko-nemají na něj uzpůsobený trávicí trakt :pankac:
Moc děkuju za ady-ještě určitě přijdu…hlavně teda ohledně krmení jsem toto nevěděla, no hlavně, že Whiskas a podobný produkty tak vychvalujou-no jo halt reklamy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.6.12 13:04
@KačuliKačka píše:
Samík je právě zlatíčko, on jen tak vypadá, ale nespí s námi, má své „okno“ v pokojíčku, to je jeho parapet a tam se vyvaluje ;-) A nevěřila bys, jak si dokáže 9 letý pán hrát a dovádět :lol:
Prcek přibral až po kastraci, do té doby měl 2,5 kg a dr. se to nelíbilo. Ted už je spokojenější :-)A s dietama… já neumím držet žádné diety, na to nemám vůli, ale to raději co týden vypadnu na hory nebo někam ven. Ono to máš těžko, ted po té operaci ještě pořád není to koleno zcela fit, tři dny to mám ted nějaké nateklé a citlivé, takže se pořád šetřím (jak se to vezme) a navíc v práci ted máme nervy, takže to víš :lol: Ale je fakt, že jím pořád stejně, nic víc nic míň, tak nevím no… a ted přiznám se, že na diety podle krevních skupin ani na čakry či co nevěřím :nevim:
Jsem realista, nadpřirozeno a léčitelství mi jdou proti mysli (v dobrém to myslím). Prostě to chce se pořádně hýbat a opět najet na starý systém pobíhání po horách za každého počasí, plavání na bazéně a vyrážení do přírody :palec:

:) Nevadí, že na to nevěříš. Jen k tomu dodám, že kontakt s přírodou a chodidla se zemí uvolňují první čakru a pomáhají rozproudit přirozený tok energie, proto je Ti potom tak dobře. :) Lidem s oslabením první čakry doporučuju jako první věc chodit do lesa, aby se uzemnili a rozproudila se jim energie. :lol: Jo a jen ještě malý dodatek - kolena představují v řeči těla schopnost přijímat život, změny v životě, pohyb vpřed. Lidi s problémy s kolenama bývají obvykle hodně rozumově zaměření, mají silné ego a všechno vysvětlují logicky, často mají problém s přijímáním cizích názorů a problém s přijetím nutných změn, se kterými nepřišli sami. Nerozjelo se Ti to koleno náhodou při nějakých změnách v životě? A ještě - levá strana těla představuje ženský princip a pravá mužský - u kolene to pak značí odmítání přizpůsobit se nějakému muži či ženě - podle strany. :) Vím, žes psala, že na to nevěříš, ale mě to just nedá to nenapsat. :) :kytka:

Oni peršanky jsou prý zlatíčka, i když co vím, tak mají právě rádi svůj klid, ale ten jejich výraz.. to je fakt něco. :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.6.12 14:35

Elat

tak s kolenama mám problémy od puberty, mám málo chrupavky a ubývá mi rychleji než by měla. NO a právě kousek té mi z ničeho nic zablokoval kolen, neb se urval. Ale žádné změny v té době nebyly. Ani odmítání :lol: U nás se kolena v rodině dědí.....

Takže bych to ničemu takovému nepřičítala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.6.12 20:03

Tak už máme škrabadlo doma :-) Zájem byl veliký, zvědavost ještě větší, ale ten malý hajzlík chlupatý hned zjjistil, že se koberec, který je korpus potažený, dá vyškubávat :cert: takže jsem ho za „flígr“ vytáhla z domečku a dostal na prdel :cert:
A tady pár fotek, z mobilu, nebo ve fotáku došla baterka a mobil jsem taky musela nejprve píchnout na nabíječku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
8.6.12 20:11

Ahojte :-) dneska jsme si dovezly YLANDU DOMU dám zítra fotečky. Naše Zulejda na ní ale šyčí tak sem s toho smutná tak doufejme že to brzo přejde. Ted je Zulejda s námi, ale Yolanda je v ložnici, aby se tam trošku rozkoukala. Je to mazlík. Hned si hraje hned se mazlí a vůbec před námi neutíká. A dokonce je tak hloupoučká, že kdžy na ní Zulejda syčí tak ona se akorát naježí, ale nebojí se jí. Netuším jak to udělat v noci. Zulejda spává snáma v ložnici jen na spodku skříně má svou peřinku kde spinká a co když se potkají v noci,? Myslíte si, že to přejde to syčení?? nemám s tím vubec zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
17162
8.6.12 20:18
@ppperla píše:
Ahojte :-) dneska jsme si dovezly YLANDU DOMU dám zítra fotečky. Naše Zulejda na ní ale šyčí tak sem s toho smutná tak doufejme že to brzo přejde. Ted je Zulejda s námi, ale Yolanda je v ložnici, aby se tam trošku rozkoukala. Je to mazlík. Hned si hraje hned se mazlí a vůbec před námi neutíká. A dokonce je tak hloupoučká, že kdžy na ní Zulejda syčí tak ona se akorát naježí, ale nebojí se jí. Netuším jak to udělat v noci. Zulejda spává snáma v ložnici jen na spodku skříně má svou peřinku kde spinká a co když se potkají v noci,? Myslíte si, že to přejde to syčení?? nemám s tím vubec zkušenosti.

Neboj,
u nás bylo taky syčení, předpokládala jsem, že Lota vezme prcka za svého ale syčela na něj, vrčela… ale neublížila :-)
Zulejda se jen bojí, to je vše, nechej je pod dohledem očichat, konejši tiše Zulinku a víc se jí věnuj. Za pár dní zjistí, že ji nic nehrozí a že má novou kamarádku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12801
8.6.12 20:28

@KačuliKačka zásadní chyba..... :think: tři kočičáci a dvě díry? Jak se složí? Koho odstčí 8o ale moc hezké fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
8.6.12 20:36
@AgatkaZ píše:
@KačuliKačka zásadní chyba..... :think: tři kočičáci a dvě díry? Jak se složí? Koho odstčí 8o ale moc hezké fotky.

Samík se moc dovnitř nevejde :lol: má velkou prdélku :mrgreen: ten trůnil nahoře, ale zdrhl mi… klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
9.6.12 11:19

@KačuliKačka no Zula syčí,ale jakoby byla klidnější víš? To ta malá potvurka n aní doslova bubla a vrčí:-) Tak Zulejda teda syčí taky. Jinak Zula za ní neustale běhá a kontroluje jí kam jde co chce dělat a podobně. A ten malej satanek Yolanda, tak ta nam prolezla už celej barák. To jsem ještě nezažila, protože Zulejda ta týden byla jen v ložnici ve skříni vylezla za námi a ještě před námi zdrhala :-D Ta mala potvurka už prolezla i kuchynskou linku. A šplhá si tu na nejvyšší část škrábadla. Zapomněla, že kotátka se někdy i bojí:-D

• Citovat
  • Upravit
12801
9.6.12 12:29

@ppperla jestli za ní Zulejda pořád běhá a hlídá co dělá,to je dobré znamení… třeba jí vezme jako svoje mimčo a bude jí pak vychovávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
9.6.12 13:11

KačuliKačka: jéé:D. super fotky, jak tam vykukují  :lol:

Pipet: supeeer, tak také gratuluji k oficiálnímu novému členovi rodinky:)

U nás teda stříhání drápků je horší a horší :? Takže stříhám po jedné pacce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný