Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
6.1.11 12:20

Kakika: neměnila jsem vůbec nic. I dbám na čistý záchůdek..
Jenže teď mi ho nevykastrují, že je brzy. Bojím se, že si na tohle zvykne a pak už ani ta kastrace nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.1.11 12:21

Kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 12:23

Ernata: to je super pokrok :potlesk:

Kakika: v pondělí mu bude 7měsíců. Veterinářka mi řekla, že nejdříve v roce. A co ty záněty pak:(, když už to měl teď, aby na to netrpěl, kdybych nechala kastrovat jinde.. I když kamarádka má taky britského kocoura a její vet. říkal, že už je to jedno, že věda pokročila a výzkumy ukazují, že to na to nemá vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.1.11 12:28

Laky, ty jo, snad ho to přejde :-? Já přiznávám, že kočky můžou kamkoli, ale do ložnice ne, spí tam i děti a nechci aby jim leželi v postelích :oops: :-? Navíc teď nějak hrozně línají - asi mění srst na dospěláckou :?: :think:

Kaki, to dává smysl s tím značkováním čistýho, že to je území nikoho, to mě dřív nenapadlo :think: U nás naštěstí zatím jen jedna nehoda, když byli malí a měli průjem, jinak chodí na záchodek, tak snad nám to nezačne 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 12:33

Zebra: bohužel nemám na výběr. Máme 2+1 a spíme tedy v obýáku na rozloženém gauči. Děti mají svůj pokojíček bez dveří. Není jiná možnost. Ne přijatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.1.11 12:38

Laky, tak do roka bych opravdu nečekala. Dobrý veterinář (myslím tím šikovný) ti vykastruje kocoura od 5ti měsíců, kočku od 7mi (tam je to složitější). Brzká kastrace na močovou trubici fakt nemá vliv. Tělo roste rovnoměrně i bez varlátek. Jen pak kocourci můžou vypadat spíš jak kočičky (drobnější, kulatější hlavička..), prostě může chybět ten kocouří výraz, ten je daný hormony. Mamka nechala značkujícího kocoura kastrovat na dvou letech a značkoval další tři. Teď už je to spíš vyjímečně. Prostě to dělá dál, protože to dělal i předtím, jen už si nepamatuje proč :lol: Já osobně bych kastrovat nechala, ale záleží na tobě.

Zebro, no, většina chování dává smysl, když ho dokážeme pochopit. Jenže problém je, že kočky jsou trochu z jiného světa a dají ti jen jeden náznak a pokud ho nepochopíš, tak je to tvůj problém :mrgreen: Jeden čas jsem se o kočičí psychologii zajímala, ale fakt to není sranda dešifrovat jejich chování, když většinou se jakákoliv nespokojenost projevuje nečistotností :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 12:41

Teď jsem našla dobrý článek http://www.kockaapravo.cz/…i-clanek.php?…

To mi nevadí, mě se líbí takhle:D, nějaký tvar hlavy je mi fuk, hlavně, že bude hodný a budeme se mít rádi:D. Jinak on bude potřebovat operaci, protože má jednu kouličku v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.1.11 12:50
Lakynka píše:
Teď jsem našla dobrý článek http://www.kockaapravo.cz/…i-clanek.php?…To mi nevadí, mě se líbí takhle:D, nějaký tvar hlavy je mi fuk, hlavně, že bude hodný a budeme se mít rádi:D. Jinak on bude potřebovat operaci, protože má jednu kouličku v bříšku.

Tak článek je fakt hezky napsaný. Zatím jsem ale nenarazila na doktora, co kastruje od druhého měsíce. Ale vím, že třeba v americe je to naprosto běžná praxe. Tam jde kotě k novým majitelům v ideálním případě vykastrované.

Kryptorchismus u kocoura? Tý jo, v reálu jsem se s žádným ještě nesetkala. U psů je to celkem časté, ale u kočky bych řekla docela vzácnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.1.11 15:37

Kakiko, tak bys mohla vědět, proč mě občas kočka škrábne - leží na opěradle od sedačky, já jdu jen kolem a ona natáhne nohu, škrábne mě a leží dál :twisted: :lol: Kluk to nedělá, jen ona a jen mě. Přitom se jinak mazlí, já je krmím, uklízím po nich, no prostě všechno :roll:

Já jsem teď měnila veterináře (je blíž a o dost levnější) a ta stará mi říkala, že kočky/kocoury v pohodě kastrují, jak mají přes 1,5kg, což naši měli už tak ve 2-3 měsících 8-o . Bála jsem se, že budeme muset kastrovat alspoň kluka, ale ten novej vet říkal, že čím dýl počkáme, tím líp. Že je mám sledovat, kdyby začli mrouskat, že to poznám a hned je pak oba vykastrujeme. Tak snad to fakt poznám 8-o 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 15:50

Zebra: hih, moje koťátko má 4kg :lol: , tak dobrý:D.

No, a to šmátrání packou mi dělá Mio taky, myslím, že si chce hrát:). Občas mě tak jako provokuje:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
6.1.11 16:46

Ernata ty stromy jsou úžasný !!! :potlesk: už vím na čem bude chlap pracovat a čím ho zabavím :mrgreen: akorát by mě zajímalo jak udělali ty záhyby na té látce to už je tak koupený zahnutý nebo jak ? :think: viz foto
laky je fakt že to může dělat i to dospívání mě to číča dělala taky v tomhle věku a to i jak jsem v noci spala tak mě pak probudila vlhkost na nohách a ta potvora se mi vyčůrala na peřinu idkyž jsem pod ní spala :cert: udělala to i jak jsem tam nebyla a vždy jen na mou postel,ale byla ještě malá tak to byla asi puberta či co.Pak byla vykastrovaná a už to nedělá.Začla stím až minulý rok v listopadu a to proto že má ty moč. kameny (má 6 a půl let).Ale vypadá to že prášky zabírají :dance:
No a kastrovat až v roce :think: No nevím ale moje číča byla ještě před prvním rokem a kocouři můžou i dřív skus se zeptat jinýho veterináře.
Zebra joo škrábání packou když jdu kolem? :mrgreen: tak to si přeci madam nemůže odpustit ne?Si musí dloubnout ni? :lol: Počkej až na tebe vystartuje schovaná za rohem a hupsne ti až ke kolenům anebo v noci půjdeš na záchod a než tam dojdeš tak si bude hrát s tvýma prstama na nohách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.1.11 16:49
Lakynka píše:
Zebra: hih, moje koťátko má 4kg :lol: , tak dobrý:D.No, a to šmátrání packou mi dělá Mio taky, myslím, že si chce hrát:). Občas mě tak jako provokuje:).

Ale ta moje potvůrke mě fakt škrábne. Dnes mi udělala díru v prstu a pěkně mi valila krev :roll: Ale jinak je hodná, asi je to fakt jen hraní :nevim:
Jinak ta naše číča se jmenuje Mia, jak ten váš :lol: :lol: , kluk je Teddy
To máte teda macíka 8-o :lol: Ale britský jsou velký, ne? Ty naše jsou „obyč“ kočky, jen mají asi dlouhosrstýho tátu - matku měli obyč vesnickou krátkosrstku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 17:48

Zebra: u nás je to škrábání o to vtipnější, že jsem na kočky alergická:D, takže pak mám na tom místě puchýř:D a svědí to. Ale už je to minimální reakce oproti začátku:). Miláček.. Jj, mámu měl asi 3kg, tatínka kolem 5tikg prý:). Já chtěla macíčka.
No, děti se dívají na JimJam a tam je Mio, Mao a je to o kočkách:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
6.1.11 19:53
Lakynka píše:
Zebra: u nás je to škrábání o to vtipnější, že jsem na kočky alergická:D, takže pak mám na tom místě puchýř:D a svědí to. Ale už je to minimální reakce oproti začátku:). Miláček.. Jj, mámu měl asi 3kg, tatínka kolem 5tikg prý:). Já chtěla macíčka.
No, děti se dívají na JimJam a tam je Mio, Mao a je to o kočkách:D

Taky nás to napadlo, když se děti dívali na Mio Mao, ale kdybysme je tak oba pojmenovali, tak by se nám to asi pletlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 19:55

Zebra: To jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie