Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jo a co se tyce pohlavi..to uz jsem psala predtim,je to fakt o povaze,jednou je kocka takova a podruhe kocour jinaci…proste komu co vic sedne.
Ja za celozivotni zkusenosti proste tihnu ke zvirecim zenskym a tak nejak bych to ani nevysvetlila zrovna jako Kakika tihne ke zvirecim chlapum ![]()
Bombdino, to je naprosto supeeeer, mám radost, že nové papání vyhovuje
Jinak kdo si bude víc rozumnět? Nevykatrovaná kočka a nevykatrovaný kocour si budou rozumnět hlavně 2× do roka
Zkušenost je taková, že fakt záleží na povaze. Mám dva kocoury a super. Někomu se ale bitkují. U našich se dvě kočky nesnesli, ale chovatelka měla kočky 4 a spali v jednom „pelechu“ (gauč-jinam se dohromady nevešli
)
Ideální je, vzít si rovnou sourozence. Ale tam bych v případě kočky a kocoura min. jednoho z nich vykastrovala.
Any, Luky už je vzhůru, takže mě na pc nenechá, ale historek s kočičákama máme dost, tak někdy zase něco písnu. Zase to tu nechci zahltit a unudit ostatní ![]()
Jo a taky jsem i pejskařka, takže bylo fajn, že jsem většinu psů dokázala „prečíst“ dřív, než byl ochoten to připustit páníček. Aspoň jsem tak zbytečně nevystavovala riziku kocoura ani ostatní psy. A hřeje mě u srdce, když si vzpomenu, jak jsme vylezli z paneláku (tady už nás všichni znali) a menší psy si majitelé brali do ruky a s velkými rovnou přecházeli na druhou stranu
Takový respekt na jednoho kocoura
Jen mě fakt mrzí, že teď už to je s Lukym pasé chodit pravidelně ven. A Berryho už to taky nebere, když nemá procházky pravidelně. Stačí ten jeho ukřivděný výraz, když si má dojít aspoň k autu (jezdíme za tchánovci 200km a kocouři jezdí s námi)
Ahoj holky, tak u nás situace furt stejná. Mio se dnes zase počůral do postele. Fakt nevím, co s tím, ty ATB už musely přeci zabrat
. Snažím se ho hlídat, ale s dětma to nejde na 100%. A čůrá pořád na stejné místo tak nějak. Čistím to pracím práškem naředěným ve vodě. To docela bere ten smrádek. Ale on to pořád cítí. Máte někdo zkušenost s těmi spreji proti zápachu, ze zverimexu? Vyplatí se to?
Ahoj Lakynko, nechci nic odhadovat, neznám situaci a nejsem žádný odborník, tak se předem omlouvám za to, co teď napíšu - jasně, že se můžu plést.
Ale naše kočka také močila schválně na mojí postel, na jedno jediný místo u polšáře - a to když byla stresovaná, když jsem odešla bydlet z mého rodného baráčku a jezdila jen na víkendy, prostě se mi mstila, mrcha
Pak také „značkovala“, když jsme jí třeba zabránili přístupu někam, kam zrovna ona nutně chtěla…pokud už nenaříká, když vykonává potřebu, tak to taky může být stres z nějaké situace.....u nás to prostě vždycky bylo tak, že si spolehlivě chodila na záchod na zahrádku a když měla nějaký problém, tak okamžitě něco v baráku a jasně jsme věděli, že má nějaký problém…jednou se mi i v mém starém pokoji vykadila…no fuj…ale stejně jsem jí měla moc, moc ráda ![]()
doplhy: právě, že jak přemýšlím, nenapadá mě vůbec nic, co by mu mohlo vadit. A pořád mňouká. Dokonce, dřív, když jsem šla ven, tak ho to nezajímalo a teď čeká u vchodových dveří, když se otevře a snad by i utekl
. On může mít nervy jedině z dětí, ale to je pořád stejný, už od jeho přinesení dom..
![]()
Laky, a nemá venku nějaký kámoše, za kterým chce jít a ty ho tam nepustíš…to už jsme taky s našima kočkama zažili…
Jo, a taky se nám naše kočka mstila, když jsem s ní šla k vetovi…se pak třeba na půl dne (i víc) odstěhovala na zahradu a schválně nepřišla ani na jídlo, i když měla ty největší dobroty..a nechtěla se mazlit…většinou se z toho ale nějak přes noc „vyspala“.
Laky, mamce to jeden čas dělala jedna z koček. Většinou, když se mrouskala druhá kočka (vůdce smečky
) a byla u toho na ostatní kočky zlá. To snad krom kocourů žádná kočka do patra nesměla
Tak já nevím, jestli se ta tvoje kočanda něčeho nebojí ![]()
Jinak u nás dnes taky veselo. Včera jsme byli s Kájíkem u veterináře sundávat sádru, protože z ní očividně vyrostl (doktor na něj koukal a furt jen nevěřícně kroutil hlavou, že je za těch 14 dní dvojnásobný
a ptal se jestli má opravdu 4 měsíce, když je velký jako normální kočka
). Vyfasoval dlahu, kterou ale samozřejmě do rána serval, takže jsme hnedka ráno naběhli na převaz. Tak jsem zvědavá až dorazím odpolko z práce, jestli ji ještě bude mít…
Ven nechodíme, ani nemá kočičí kamarády. U veterináře jsme byli minulé pondělí s nim- čekala jsem i nějakou odezvu, že se mi za to pomstí, ale byl dobrej. Dostal tam totiž dobrůtky od dr.
Právě že mě nic nenapadá a vymýšlet nějaký důvody je taky blbost. Jestli se bojí dětí, tak to od kotěte
. Ale on si nechá spoustu věcí líbit taky, trdlo. A pak až uteče nebo vyjede packou. Ale po většinu dne je zalezlý pod postýlkou dětskou a chrní.
Ernata píše:
Jinak u nás dnes taky veselo. Včera jsme byli s Kájíkem u veterináře sundávat sádru, protože z ní očividně vyrostl (doktor na něj koukal a furt jen nevěřícně kroutil hlavou, že je za těch 14 dní dvojnásobnýa ptal se jestli má opravdu 4 měsíce, když je velký jako normální kočka
). Vyfasoval dlahu, kterou ale samozřejmě do rána serval, takže jsme hnedka ráno naběhli na převaz. Tak jsem zvědavá až dorazím odpolko z práce, jestli ji ještě bude mít…
Jejda, copak se mu stalo?
Laky, ono jen stačí, jestli nějaký cizí kočičák něco označkoval u dveří nebo oken a ten váš dáreček to cítí…oni jsou moc chytří…naše kočka třeba s náma celý večer ležela u TV a najednou se pravidelně v půl desátý zvedla…a ono ejhle…dáma měla rande…kámoš už tam na ní čekal…a to ani nemohla mrouskat, nic - to už byla vykastrovaná…
Laky, my když si ho před těma čtyřma týdnama dovezli, tak mi ho paní dávala s tím, že žere jen syrové maso, žádné granule ani konzervy. No a on si ani ne týden potom nějak nešťastně zahákl drápek po koberce nebo sedačky a jak se chtěl vyvlíknout, tak si zlomil packu. No a doktor mi pak říkal, že to je z té stravy, že má nedostatek vitamínů a proto má křehké kosti. Takže jsme dostali od doktora speciální krmivo a přemlouvali kocoura, aby to žral… A jak to začal žrát, tak mohutní a roste před očima ![]()
dolphiny píše:
Laky, ono jen stačí, jestli nějaký cizí kočičák něco označkoval u dveří nebo oken a ten váš dáreček to cítí…oni jsou moc chytří…naše kočka třeba s náma celý večer ležela u TV a najednou se pravidelně v půl desátý zvedla…a ono ejhle…dáma měla rande…kámoš už tam na ní čekal…a to ani nemohla mrouskat, nic - to už byla vykastrovaná…
se musím smát při představě kočky spěchající na rande
![]()