Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
bombdina píše:
Chci se zeptat,nemáte někdo zkušenosti s nenasytnou kočkou? Čím je Tereza starší chce víc a víc žrát. Kdykoliv jde někdo z nád do kuchyně tak tam běží a hrozně mňouká. Když jsem to říkala veterinářovi,tak se smál. Jídlo dostává ráno a večer a přes den má na chroupání sušený. Občas jí hodím nějakou tu její laskominu. Přijde mi to nenormální.![]()
Bombdina: teda, taková kočičí dáma už ![]()
Taky se říká, že se nemá nechávat dlouho s těmi příznaky puberty, že pak je to zvyk a kocouři se toho značkování nezbaví:(. Tak fakt nevím, jak rozpoznat, co to tedy je. Naše veterinářka ale jinou variantu než ten zánět močáku nepřipouští. Jestli se ale bude počůrávat příští týden, tak to mi nepřijde normální, bere ATB už týden
.
Jo a Mio teď začal taky pokukovat po jídle, slízal i dětem marmeládu z rohlíku:D. Tohle by jinak nikdy nejedl, asi ta zima:D.
jinak bombdi-co ma za granule?cim krmis?treba potrebuje zmenu vzhledem ke svemu stari(jestli jste teda zatim neprizpusobili)..jiny podil zivin,masa,vitaminu…
laky-tak treba mu ty atb nezabiraji?ono ty mocove cesty jsou na dlouho..ale v pul roku ti kocoura nevykastruji,i kdyby mel uz projevy puberty…mel by pak problemy s mocovymi cestami trebas cely zivot..
jinak ja furt tvrdila,ze moje cica sladke nerada,az mi objela dokola dort ![]()
Any píše:
jinak bombdi-co ma za granule?cim krmis?treba potrebuje zmenu vzhledem ke svemu stari(jestli jste teda zatim neprizpusobili)..jiny podil zivin,masa,vitaminu…
No střídám to. Ona nedokáže jíst jedny a ty samý delší domu. Střídám Frieskies pro domácí kočky,Kitekat a nebo whiskas. Už měla přímo od veterináře,ale to jí nejelo ,je to mlsná huba
![]()
Lakynka píše:
Agatha: no tedy, ten je krásnýýý…A holky, už nikdo neporadíte co s těmi močovými cestami? Nikdo nemá zkušenost další?
Lakynko - naše kočanda měla záněty taky, dokonce někdy čůrala i krev. ATB brala několikrát. Nám tenkrát veterinář řekl, že je to z nekvalitních granulí typu Kitekat, Whiskas a pod. Způsobují, že moč je pak moc zásaditá (nebo moc kyselá, teď si to fakt nedokážu přesně vybavit, prostě opak toho, co je u nich normální) a to pak způsobuje ty záněty. A je taky fakt, že se jí to hodně zlepšilo po koťatech a následném vynuceném vykastrování. Chodila nám tenkrát čůrat do vany a taky na sedačku. Nic nepomáhalo, ani když jsem měnila písek v záchůdku skoro po každém vyčůrání.
bombdina píše:Any píše:No střídám to. Ona nedokáže jíst jedny a ty samý delší domu. Střídám Frieskies pro domácí kočky,Kitekat a nebo whiskas. Už měla přímo od veterináře,ale to jí nejelo ,je to mlsná huba
jinak bombdi-co ma za granule?cim krmis?treba potrebuje zmenu vzhledem ke svemu stari(jestli jste teda zatim neprizpusobili)..jiny podil zivin,masa,vitaminu…![]()
![]()
bombdi-to bude ono
,ja uz o tom psala vickrat predtim,stejne jako pise Agatha pode mnou,Whiskas a kitekat jsou ty nejvetsi prasarnicky pro nase kocici lasky.Resp.vse co ma v TV reklamu na zradilko je EE
.
Je to proto,ze je barvene,ochucovane a prilis solene-to zpusobuje to,ze kocky je chteji a ty zdravejsi odmitaji,ale da se naucit.(mmch,ta sul je to,co zminuje Agy pro Laky
)
Staci velmi jednoduse precist slozeni.Tim nechci rict,ze kdo to dava,skodi umyslne,to vubec,proto to sirim kde muzu(slozenim zradla zkoumam cca 15let?)Whiskas a jine(ja jim rikam s prominutim hnusky
)obsahuji jen 4%masa-coz je pro kocicky vrazedne,pac kocka je masozravec.Pes to jeste zkousne,i kdyz u neho i jako vsezravce je to taky spatne,ale kocka,ktera neni vsezrava,ale ciste masozrava(pominme ted jejich mlsny jazyk na nase laskominky
),proste jednoduse maso potrebuje.Jsou superpremiove granule,ale i premiove,ktere nejsou az tak nakladne,kdyz zvazime pomer masa a cenu a taky,o kolik min tech granuli kocka sezere(nez tech mene kvalitnich)
Jsem s tim mozna otravna
,tak se omlouvam,jen bych rada predala zkusenosti a informace dal,treba si z toho nekdo neco veme…
Moje kočka jí spoustu let Kitekat nebo Whiskas a nikdy jí nic nebylo. Každá kočka je podle mě nachylná jinak. ![]()
Lakynka píše:
Bombdina: teda, taková kočičí dáma už![]()
Taky se říká, že se nemá nechávat dlouho s těmi příznaky puberty, že pak je to zvyk a kocouři se toho značkování nezbaví:(. Tak fakt nevím, jak rozpoznat, co to tedy je. Naše veterinářka ale jinou variantu než ten zánět močáku nepřipouští. Jestli se ale bude počůrávat příští týden, tak to mi nepřijde normální, bere ATB už týden
Jo a Mio teď začal taky pokukovat po jídle, slízal i dětem marmeládu z rohlíku:D. Tohle by jinak nikdy nejedl, asi ta zima:D..
Ještě mě napadá, jestli není moc úzkostně čistotný. Náš kocourek třeba vůbec nevleze do záchůdku. Leze jenom po okraji a pak opatrně packou zahrabe výsledek svého snažení. Takže pokud to není zánět močáku, nebo to tím nepřestane, tak tim určitě něco dává najevo. Ričí třeba ještě vůbec neznačkuje a skoro ani nesmrdí. Je to divný
A taky s kastrací pořád rozmýšlim, protože mu sestoupla jenom jedna kulka a druhou má asi někde v břiše a ta by se musela taky při kastraci vyndat, takže docela blbá operace.....a taky se mi tak nějak příčí ten zásah do jeho těla…
Když nedělá (zatím) problémy, tak proč ho nenechat…
Any takže i ty žrádla s cizím jménem s verimexu? My jsme zkoušeli i ty neznámý ale jak říkám,nechtěla to žráta pořád mňoukala o jídlo. ![]()
bombdina píše:
Any takže i ty žrádla s cizím jménem s verimexu? My jsme zkoušeli i ty neznámý ale jak říkám,nechtěla to žráta pořád mňoukala o jídlo.
mozna kdybych vedela nazev,tak bych ti rekla,takhle nevim.Ale ono spis ve zverimexu budou prave super a premiove,takze o.k.
Jinak verim,ze tvoje kocicka ma stesti,ale nebudu lhat,dobre to fakt neni,kvuli tomu masu.Mozna ze kdybys zmenila znacku s vetsim podilem masa,nemela by takovy hlad-mozna,kdyz ji to stacilo za aktivniho zivota,ted na stari nejak potrebuje vic..
Zmenit se da,(a i tak by se melo menit),ze budes davat dve zradla v pomeru,ktery budes postupne menit v pro pro to lepsi.
bombdina píše:
Any takže i ty žrádla s cizím jménem s verimexu? My jsme zkoušeli i ty neznámý ale jak říkám,nechtěla to žráta pořád mňoukala o jídlo.
Můj zmlsanec se mohl utlouct po Guabi natural. Jenže to musím chtě nechtě střídat, protože to jsou granulky jak pro koťátka (takové malé) a ten druhý má sklon k tvorbě zubního kamene, tak musí papat i větší. Koukej hlavně na složení, pokud je na prvních 3 místeh maso, tak je to dobré znamení. Pro kočky s citlivým zažíváním a sklonem k alergiím je lepší krmení, které neobsahuje pšenici, kukuřici a soju, to jsou největší alergeny.
Takže akorát svojí kočce celý život dávám špatný jídlo. No skvělý
. Zítra zajdu do zverimexu a najdu nějaké dobré a vyzkouším to. Díky
![]()
Já jsem tedy toho názoru, že ve zverimexu se zas tak kvalitní krmivo nesežene. Je to samé Hill´s, proplan, eukanuba…kde platíš hlavně za značku. Ale určitě to bude mnohem lepší, než whiskas apod.
Taky záleží na finančních možnostech, co si budem povídat. Já teď taky musela slevit z nároků, ale předtím jsem kupovala fakt drahé krmení ![]()
bombdi-nechtela jsem te zarmoutit
,ale treba vam(oboum)to k necemu bude.Slozeni ti opravdu napovi.Ja teda krmim superpremiema(Hills,Roal canin..),ale z premioveho,cenove dostupneho a kvalitniho,si chovatele pochvaluji Acanu-ja ji teda ozkousenou nemam,ale je chvalena a dostupna..
Pokud budes vybirat,mrkni teda na slozeni a vybirej krmivo pro stare kocky,je to uzpusobene jejich potrebam.Uvidis,ze pak nebude mit takovy hlad
(ale navykni ji na to postupne,aby nemela zazivaci potize a taky aby to vubec chtela-nebudou tam prave ty dochucovadla..)