Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
dada-to nevim
,asi chute
.Moji nejvic jelo premrazene kureci nebo kruti,hovezi a vnitrnosti jen trochu,spis sporadicky..
Je rozežraný,beztak se mu nechtělo kousat,darebákovy.Ty kapsičky a konzervy,tam to má jak už jedou požvíkané.No co už,dám mu dietu,aby ho to donutilo,ubalíčkovala jsem mu asi 4porce,tak ho donutím.
dolphiny píše:
Nemusí, rozhodně ne, dám ráda šanci i nějakýmu chundelatýmu prckovi z útulku.......ale tady jde o to, aby to malý co nejlíp přijala moje máma, která se z toho složila. A ta bude chtít, aby prcek byl asi co nejpodobnější Kice…a ona i když mainská mývalí nebyla (byla chudinka nalezenec), tak skoro tak vypadala…tady je taky otázka, jestli to malý úplně hned teď, když je všechno hodně bolavý…já sama se snažím držet, ale mámu to srazilo.
za me nakej cas smutek, ten je potreba na rozloučení…tak mesic? a hned kotatko na mazlenicko. ![]()
Terrad píše:lindina1 píše:My za jednu kočku s komplet kastrací, antibiotikami injekčními a tabletkami + kontrolami 3000Kč, ale u každé jsme museli koupat v heřmánku, nosit košilku, …, jizva se jim špatně hojila
ahoj, myslím, že od devátého měsíce a stojí to, jak u kterého veterináře. My za kočku dávali 500,–. Dneska naopak není vůbec vidět
. Kocourek stál ségru tuším do 500 kč.
Tak naše číča to zvládla bez ATB a košilky, koupala jsem to v řapíku a pak už se o to starala sama a neměla žádné koplikace.
No, nevím kolik to stálo u naší čičiny. Mamka jí ranku čistila propolisem. Pořád se jí to nechtělo hojit a zjistili jsme, že jí nevypadl jeden steh. Jakmile povykoukl, tak jsme ho vytáhli pinzetou a bylo po problému.
Jo a holky, včera byl na Aukru nádhernej whiskas kocourek/kočička (to už nevím) jen za 200 asi nějakej kříženeček, ale vypadal přesně jako z tý reklamy, když chodí to koťátko v tom sněhu. Kdybych nečekala mimi, tak bych do něj hned šla.
Ahoj holky,
taky máme doma dvě kočičí slečny - Amálku a Miu. Jsou to strašný mazlici
Jenže bydlíme v malinkym bytě 2kk a plánujeme mimi. Tím, jak je to tu malý a číči jsou 2 tak máme chloupky prostě všude, nemluvě o granulích nebo kočkolitu
Navíc máme ještě strašně chlupatého králíčka, ale po tom strašně touží moje malá sestřička, takže jí ho asi dáme. Ale stejně…máte s tím někdo zkušenosti? - s úklidem atd…já mám pocit, že můžu uklízet pořád a stejně to není nikde vidět: ![]()
Plánovali jsme, že bychom kočindám zakázali přístup do ložnice,kde by mimi spinkalo a přebalovalo se, ale mám strach, aby nezačali žárlit a dělt naschvály, když do teď s námi spí v posteli a když jsme zkoušeli na noc zavřít dveře, byl to řev jak v ZOO. ![]()
Tak pořád nevím, myslím, že se to s číčami dá zvládnut, ale bude to asi dřina na uklízení a hlídání…Do toho manžovinedávno zjstili astmaa nevíme, jestli ty jejich chloupky mu na to nemůžou třea ještě nějak uškodit ![]()
Prosím, poraďte… ![]()
ahoj, já mam taky dvě kočky a roční dítě. Když se malá narodila měli jme jen jednu a měla jsem taky obavy, ale když jsme malou přinesli tak se jí kočka bála a nevšímala se jí…Snažili jsme se jí věnovat, když malá spala a bylo vše ok, žádné naschváli…do ložnice nesměla do té doby dokud se malá sama nepřetočila na bříško. První noc taky řvala, ale postupně si zvykla a pak byla vykulená, když jsme ji tam zase pustili.Chloupky máme taky všude, denně vysávám a 2× týdně vytírám a je vše ok..Myslím si, že pro dítě je dobře, že vyrůstá se zvířaty, mají lepší imunitu, nebojí se zvířat a mají knim lepší vztah a co se týče manžela, pokud v jejich přítomnosti nepocituje potíže, tak by mu vadit neměli…
Ahojky holky,
doufám, že kočičáky a kočičky máte zdravé. U nás to tak bohužel není. Mio se párkrát vyčůral do postele a poslední dobou hodně mňoukal. Tak jsem neváhala a raději šla k vetovi. Moč se mi nepodařilo odchytit, ale ona nasadila hned ATB s tím, že moč dodáme. Asi za dva dny jsem donesla. Potvrdila zvýšené bílkoviny a že má začínající zánět močového měchýře. Dala mu ještě další ATB do zásoby, takže dohromady na 2 týdny.
Chci se zeptat, kdo s tím máte zkušenost: za jak dlouho by měly odeznít problémy s čůráním mimo wc? Mio totiž zase čůral vedle, ATB má týden. Dnes zas i na plovoučce, což si myslím, je pro kočky krajní řešení vyprázdnění.
Miovi je pouze 6měs, dá se předpokládat, že by mohl na ty záněty později trpět? Prý je na zánět moc malý a stejně ho má, dá se tomu předcházet? Děkuji ![]()
No on ještě ani kastrovaný není. Na to je prý brzy. Pak vím, že jsou i granule pro kastráty… Kupuji zatím Brit Care Kitten.
Ta kastrace je asi taky téma do pranice… Kdy nechat.
Ahoj Lakynko! Je u vašeho kocourka ten zánět nějak spojený s močovými kameny? Neříkal veterinář, jestli je v moči nenašel? my jsme měli s naším kocourkem jednu dobu velké problémy, brečel u čůrání, čůral mimo záchod, později i krev. Dostali jsme léčebné granule, ty sice pomohly, ale směly se brát jen omezenou dobu a když jsme je přestali dávat, tak přestože dostával udržovací granule pro kočky s problémy s močovými kameny, hned se mu zase začaly tvořit. Byli jsme docela zoufalí, nakonec mě napadlo zkusit přestat mu úplně dávat jakékoli granule. Dostává výhradně konzervy a to jediné pomohlo. Je to už od té doby 5 let a s čůráním nemá vůbec žádný problém.
luon: kameny tam nenašla..
. Zatím ani nemňouká u toho čůrání, ale například hrozně moc, když jdu já na wc nebo se koupat, tak za dveřma hrozně pláče a musí být se mnou. Já si nejdřív myslela, že to je puberta.. Vše by nasvědčovalo, moč smrdí, mňoukání, čůrání. Ale pak to vyšetření moči to zazdilo..
Ahoj a jak je vlastně kocourek starý? Má ještě brzy na pohlavní dospělost? Já už nejsem schopná dát dohromady, kdy začal značkovat náš kocour, už je to spousta let, ale rozhodně to bylo spojené s čůráním mimo záchod… Nejlepším cílem asi byla manželova pohorka ![]()
Aha, promiň, jsem slepá, teď jsem si přečetla, jak je starý ![]()
Jen mě napadlo, jestli to čůrání mimo záchod opravdu souvisí s tím zánětem… Každopádně držím palce, ať ATB pomohou ![]()
jj,to jsem udělala,tak nevím proč mu to nejelo
,jsem si myslela,jak si pošmákne