Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
3.1.11 09:01

On mňouká mimo to čůrání. Takové jako aaaauuuu. No, ale dr nám nedoporučila ani žádné ty spešl granulky. Není to divné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
3.1.11 10:48

Mona.M: Ahoj, u nás tenkrát úplné odstranění granulí z jídelníčku asi opravdu bylo jediné, co nám kocoura zachránilo. Svoji logiku to asi má, jestli jsem to pochopila, tak pro zabránění tvorby močových kamenů je velmi důležitý velký přísun tekutin, ten možná našemu kocourovi zajistily právě ta konzervy. možná prostě při žraní granulí dostatečně nepil, takže měl problémy i při podávání granulí pro kočky s těmito problémy (bylo to tuším c/d od Hill´s).
Asi to můžete zkusit a uvidíte, moc držím palce :kytka:
Lakynka: Speciální granule asi nemáte, pokud vašemu kocourkovi doktorka kameny nenašla… Půjdete ještě na kontrolní rozbor moči? Pokud by už ta byla v pořádku, bez známek zánětu, ale kocourek byl stále nečistotný, tak je možné, že už opravdu pohlavně dospívá… Psala jsi, myslím, že i moč smrdí, tak to tak vypadá… Snad bude kocourek ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
3.1.11 10:56

Luon díky :kytka: skusím si o tom promluvit s veterinářkou :wink:
Lakynko myslím si to stejné co Luon-jestli nemá ty kameny v moči,tak vám je asi ještě netřeba dávat.Doufám,že je mít ani nebudete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.1.11 14:02

Aha, tak to bude tím:). No a kdyby tedy pohlavně dospíval, tak si vytrpíme ještě půl roku ve smradu a počůraných postelích, peřinách a podlaze?? :zed: . To je uď počůrané dítě nebo kocour :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
3.1.11 16:21

Ahoj,tak jsem dnes Terezce koupila masíčko od zn. BOZITA FELINE? Máte zkušenosti? Je tam 93% masa,a i tři druhy zároveň,paní i říkala,že si to lidi pochvalují.
A granule mi dala nějaký speciální pro kastrovaný kočky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
3.1.11 18:33

Lakynko, obávám se, že u nás to tak bylo, i když už nevím, jak dlouho jsme museli vydržet, než šel kocour na kastraci, je to už moc let. Ale náš kocour tedy nechodil do postele, ale preferoval oblečení a boty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.1.11 20:41

Lakynko, tak to neporadím. Jeden mi neznačkoval nikdy a druhý to udělal 2× (poprvé jsem doufala, že to je jen náhoda) a do týdne byl vykastrovaný. Některé to po „pubertě“ přejde, ale velká část u značkování zůstane. Může jít i o projev nervozity. Spokojený kocour nemá potřebu neustále si potvrzovat nárok na území značkováním. Znáš Feliway ? Mě pomohl při úzkosti kocoura, když nám rekonstruovali panelák, používala jsem i v případě, když měla přijet kočka na krytí, aby se u nás cítila lépe a opravdu si to nemůžu vynachválit.

Bombdino, Bozita je opravdu super značka. Tou nic nezkazíš, spíš naopak. Co na to číča? Jinak jsem kupovala ještě konzervy pro fretky (bohužel si teď nemůžu vzpomenout na název) a ty byli taky skvělé. Po otevření voněli dva dny tak krásně, že jsem měla chuť taky si dát :mrgreen: , ne jako ty kitekaty, které ráno rozděláš a večer ti smrdí celá lednička :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.1.11 20:46

Kakika: no, nám tu rekonstruovali barák- zateplovali+ výměna oken, před 2 měsíci. A vlastně Miovi byly 4měsíce.
Taky děti přeci jen, nahánějí ho občas, nebo v noci břečí střídavě, ječí až. Tak třeba mu to vadí :think: .Je to těžké něco určit takhle… Teď je tu stromeček vánoční :think: ..

Feliway znám podle názvu, ale že je to taaaak drahý, jsem netušila:(. Jinak bych pořídila hned. Momentálně máme výdaje za veterinu:(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
3.1.11 20:57

Kakiko tak to jsi mě potěšila- Terezce jsem to zatím přimíchala do toh na co je zvyklá a měla boule za ušima. Ona by to klidně snědla i samotný. :-D . Ale to nevim,jestli jí hned můžu dát plnou porci. A ty granule jí taky moc chutnají,tak jsem ráda :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.1.11 21:03
bombdina píše:
Kakiko tak to jsi mě potěšila- Terezce jsem to zatím přimíchala do toh na co je zvyklá a měla boule za ušima. Ona by to klidně snědla i samotný. :-D . Ale to nevim,jestli jí hned můžu dát plnou porci. A ty granule jí taky moc chutnají,tak jsem ráda :palec: :lol:

Noo, tak to je super. Radši jí to chvíli míchej, aby se ti z toho nepo…, přeci jen je to něco úplně jiného a tělíčko si na to bude muset zvyknout. Maso se tráví jinak než obilí :lol: Tak ať jí ten apetit vydrží.

Lakynko, drahé to je, bohužel. Já bych si to teď taky už dovolit nemohla :-( Navíc když není ani jistota, že to opravdu pomůže (třeba kocour fakt neznačkuje z nervozity ale z přesvědčení :lol: ), tak člověk nemá ani chuť si na to našetřit a koupit to třeba příští nebo přespříští měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.1.11 22:52

Ahoj,
hledala jsem tu uz nejakou zabehnutou diskuzi o kocickach a nasla jsem tuto :)
Chceme si domu poridit kocicku,nejlepe perskou,tak si sem jdu pro radu,jestli je lepsi kocicka nebo kocourek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.1.11 23:07

Pajule - tak my jsme měli 2 kocourky, teď máme třetího a 2 kočky. Z vlastní zkušenosti musím říct, obecně, bez ohledu na rasu, že kocouři jsou většinou větší, hezčí a dominantnější. Naši kocourci byli a jeden ještě je všichni mazlíci. Ať vykastrovaní, nebo nevykastrovaní. Jsou mezi nimi samozřejmě povahové rozdíly, to je jasné, stejně jako u lidí.
S kočičíma holkama mám 2 zkušenosti, naprosto odlišné povahy, oběma jsme podobným způsobem zachránili život, jedna je vděčná už 12 let, druhé je to tak nějak fuk.
Ono se asi nedá moc dobře radit. Snad jenom pokud byste chtěli třeba chovnou stanici, tak kočku, když kocourka s papírama, tak je dobré si uvědomit, že kočka se na nakrytí vozí za kocourem, takže vám bude doma min. 14 mroukat s kocourkem a je to fakt nářez, to asi nemusím vykládat. Já se naposledy rozhodla pro kocoura, protože s kočkou mám takové zkušenosti, že milovala spíš mého muže a na mě zvysoka ...... Kocourek mě miluje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
3.1.11 23:12

To mi by jsme chteli nejakeho domaciho mazlicka,jak pro nas,tak pro syna :) hlavne teda pritel si hrozne preje kocicku,protoze kdyz byl jeste dite,meli doma kocoura hodne let a ja s nima zatim zadne zkusenosti nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
3.1.11 23:27

pajo My kdyz vybirali tak jsem chtela to nejmazlivejsi kote a co se ted dozvidame (sourozenci nasi kocky jsou taky u znamych) tak ta nase je opravdu nejdomactejsi a nejmazlivejsi z tech 3 :mrgreen: tak zkuste vyptat povahu uz kotat.
A jinak s kocoury zkusenost nemam, ale lidi co maji rikaji, ze kocouri obcas maji tendence znackovat teritorium :nevim: Kocky udajne tu potrebu nemaji (nase teda rozhodne ne, ale ta je navic jeste frigidni :lol: :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.1.11 23:29

Ahojky, já se taky hlásím mezi milovnice koček. Akorát, že v současné době máme sice doma kotě-kocourka, ale to je vánoční dárek pro mamku a doteď jí ho hlídáme, protože je v nemocnici. Nám kocoura bohužel přejelo auto a manža od té doby kočku doma nechce :cry: Tak snad ho teď s dětmi přesvědčíme…
Ale jinam jsem milovnice koček asi po mamce. Ta začala nejprv u jednoho kocoura a postupně se jí to rozrůstalo až má chovnou stanici sibiřek :lol:

Pajule, u nás je to tak, že všichni kocouři se vždycky manželovi vyhýbají obloukem, ale zato kočky se k němu maj :nevim: :lol: A mamčinu smečku teda vede kočka - bojí se jí i kocouři. Je to asi fakt o povahách jednotlivých koček.
A jinak ještě radši koukni na povahu jednotlivých plemen koček - myslím, že zrovna peršanky jsou takové „nerudné“ a nevím jestli nejvhodnější k dětem. Možná to někdo vyvrátí :nevim:

… a jinak to je prozatím náš kocourek Kája s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný