Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ernata píše:Pajule, u nás je to tak, že všichni kocouři se vždycky manželovi vyhýbají obloukem, ale zato kočky se k němu maj
… a jinak to je prozatím náš kocourek Kája s dcerou.![]()
A mamčinu smečku teda vede kočka - bojí se jí i kocouři. Je to asi fakt o povahách jednotlivých koček.
A jinak ještě radši koukni na povahu jednotlivých plemen koček - myslím, že zrovna peršanky jsou takové „nerudné“ a nevím jestli nejvhodnější k dětem. Možná to někdo vyvrátí
Jj, na té povaze peršanek asi něco bude, kamarádka taky měla doma jednu jejich zástupkyni, když byla malá a říkala, že kočka byla vyloženě až zlá, kousala a útočila, nikdo s ní nemohl vyjít po dobrém. ![]()
Kocourci měli vždycky radši mě než manžu, to je taky pravda ![]()
A povaha koťat by se taky měla brát v úvahu, já vypiplala 2× 2 sourozenecké páry a vždycky tam byly velké rozdíly v povahách. Doteď mohu srovnávat, náš Ričí a jeho ségra jsou naprosto jiní. Ona nemazlivá, tvrdohlavá po mámě, on mazel, hodnej a pohodář po tátovi. Je to zapeklité, čím se nechat vést, já bych to nechala částečně taky na momentální sympatii ke koťátku, je dobré dojet na více míst a opravdu si vybrat. Vždyť člověk musí počítat cca s 15-20 lety strávenými se zvířátkem, které si domů přiveze.
Agat, já si právě říkala, že když budem pořizovat kotě, tak leda od mamky, kde si je budu moct pořádně otestovat
A navíc když vím jaké jsou sibiřky mazlící kočky.
Ještě jsem našla jednu foto s kočičí TV ![]()
Ernata píše:
Agat, já si právě říkala, že když budem pořizovat kotě, tak leda od mamky, kde si je budu moct pořádně otestovatA navíc když vím jaké jsou sibiřky mazlící kočky.Ještě jsem našla jednu foto s kočičí TV
Jj, sibiřky jsou krásné a hodně podobné mainské mývalí. Možná malinko menší. Znám je z výstav. A jedna teta v Liberci jednu taky má. Mají nádherný kožíšek a ta hříva…
Má mamka webovky? Že bych se pokochala ![]()
Ahoj,jee,tak diky za rady
no to jsem netusila ze,perske se moc k detem nehodi ![]()
Ale ted jsem koukala na fota a zalibila se mi ta sibirska
mi chcem proste nejakou chlupatejsi ![]()
Ernato, můžu mít dotaz? Na podzim jsme přišli o naší kočičí babičku a právě teď na jaro (konkrétně na 23.3.) bychom velmi rádi mojí mámě dali malinkatý kočičí miminko. Bude mít v tu dobu tvoje mamka nějaké trochu odrostlé špunty? Odkud jsi?
Koťátko by bylo na mazlíka, mělo by pro sebe celý veliký barák se zahradou, všude jsou kočičí dvířka…no, co budu povídat…u nás v rodině se asi kočky mají líp než lidi ![]()
Pajule22 píše:
Ahoj,jee,tak diky za radyno to jsem netusila ze,perske se moc k detem nehodi
Ale ted jsem koukala na fota a zalibila se mi ta sibirskami chcem proste nejakou chlupatejsi
Pajule - tak koukni taky na mainskou mývalí, ty jsou taky k dětem celkem vhodné a chlupaté rozhodně taky jsou
Třeba www.maine-coon.cz, tam je rozsáhlá fotogalerie.....
jééé, to jsem ráda, že nejsem sama zatížená na sibiřky
![]()
Agat, tak já udělám mamce trošku reklamu
www.petruvdul.cz. Ale bohužel jsem na to skoro půl roku nesáhla, takže moc nových info tam není. A to jí slibuju už nejmíň od října, že tam hodím foto nové kočandy ![]()
Dolphiny, nojo, to je taky info, co musím mamce dát na stránky, že má teď čtyři asi měsíční koťátka s odběrem tak koncem února. Jenže bohužel já bydlím od mamky 200 km, takže já je nevyfotím a mamka je bohužel teď v nemocnici. Ale už jsem zaúkolovala bráchu, aby je vyfotil. Až bude foto, tak dám na stránky a pokud by se líbili, tak se to určitě dá domluvit.
Když tak mi písni SZ.
Taky máme jednu „televizní“ ![]()
K peršankám…mají složitější srst na úpravu. Pokud jsi nikdy neměla dlouhosrstou kočku, tak si to nedokážeš ani představit. Běžnou dlouhosrstou kočku stačí sem tam vyčesat. Peršanky (exotky a jim podobné)je třeba česat denně, mají srst suchou a velmi ráda se cuchá a plsnatí. O jejich povaze k dětem už tu bylo psáno dost. Teta peršanky milovala, takže se jich nevzdala ani kvůli dítěti. Sestřenka má dodnes v obličeji jizvu od jedné z nich. Z nějakého důvodu má radši psy ![]()
ty blaaaho,Kakiko-to je supeeer foto
.Jak ja se tesim,az mi tu zas bude radit kocici dablik ![]()
Sibiřky a mainky (znám obě plemena) se obecně k dětem hodí, zvlášť, když se pořídí kotě již k dítěti. Ale mám maiňáka, kterému bylo 5 let, když se Luky narodil a překvapivě naprosto žádný problém. Píšu překvapivě, protože jsem si vybrala kotě po agresivním otci a tak mi můj milovaný kocourek 2× prokousl předloktí (na pohotovosti si mysleli, že je to od psa
), ale není to běžná povaha. Takže je dobré i hledět na rodiče koťátek a i ve vrhu si vybrat spíše přátelštějští (my jsme chtěli pořádné zlobidlo, žádného puňťu).
A ještě bych něco ráda napsala k rozdílu mezi kočkou a kocourem. Měli jste v rodině třeba psy? Protože já vedle sebe dokážu snést jedině kocoura (a psa). Feny a kočky mi přijdou zvláštním stylem úlisné, podlejzačné a náladové. Mamka má zase radši kočky, kocouři jí přijdou sobecčtí, namyšlení a namachrovaní. Je to taková náklonost, kterou nedokážu popsat. Někdo má prostě radši samce, někdo samice. Mě u našich vždycky strašně štvalo, jak se mrouskající kočka každému ze zoufalství nabízela, nebýt taková milovnice zvířat, tak jí snad kopu před sebou ![]()
Jinak, maincooni jsou o něco větší než sibiřky. Na fotce je zrzavý kříženec o něco větší než běžná kočka, maincooní kocour a fretka ![]()
Kakika teda ten kocourek je ale kus ![]()
A diky za info
tak zatim se nam nejvic zamlouva ta sibirska…
Pajule22 píše:
Kakika teda ten kocourek je ale kus
A diky za infotak zatim se nam nejvic zamlouva ta sibirska…
Jo, sibiřky jsou skvělé. Sama jsem jí nejdřív chtěla, ale přítelovi přišla „obyčejná“
Kočky neměl rád, tak jsem se ho nesnažila dráždit něčím, co doma vyloženě nechce. Svolil mi maincoona a teď už bych si domů mohla donést i popelnicové koťátko (jednou jsem se o jedno přes 3 měsíce starala, ale nezvyklo si na Berryho, pořád se ho bálo, tak muselo jít pryč
)
donaga píše:To by mě zajímalo, co bylo za tím oknem
Začlo sněžit. Tak málo stačí k radosti ![]()
Kaki, to by mě taky zajímalo co je za tím oknem ![]()
A kocour je teda nádherný
Ze zvědavosti -kolik tak váží? Jestli se teda nechá zvážit.
A jinak je pravda, že sibiřky jsou oproti mainkám takové „obyčejnější“, ale kožíšek maj taky krásný heboučký a navíc téměř bezúdržbový - pokud nepočítám tu speciální pastu na lepší trávení slízaných chlupů. A aspoň ty naše jsou vždy tak o hlavu větší než obyč. kočky.