Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17026
2.1.11 23:05

kakika-tak znacka jiste,ale pokud ma znacka dobre slozeni.. :mrgreen: .Nejde mi o pismena,ale o podil masa :wink: .Ale ja mela u svych zvirat spesl krmeni pro kazdeho,pac kazdy mel jiny zdravotni problem,takze kazdy jeste mel i svou dietu,verim,ze spesl stravou jsem jim prodlouzila zivot..
/ale jinak myslim,ze se chapem stejne,proste o ctejni tech malych pismenek v zadu jde.. 8-) /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.1.11 23:15
Any píše:
kakika-tak znacka jiste,ale pokud ma znacka dobre slozeni.. :mrgreen: .Nejde mi o pismena,ale o podil masa :wink: .Ale ja mela u svych zvirat spesl krmeni pro kazdeho,pac kazdy mel jiny zdravotni problem,takze kazdy jeste mel i svou dietu,verim,ze spesl stravou jsem jim prodlouzila zivot..
/ale jinak myslim,ze se chapem stejne,proste o ctejni tech malych pismenek v zadu jde.. 8-) /

Any, jasně. Hlavní je, že se člověk snaží a nekoupí to první. Já se o to musela zajímat hodně, protože kocour mi dost těžce marodil a podezření bylo i na krmení. Nakonec jsme se po půl roce dopátrali hormonálního problému, ale něco mi to dalo a už vím, že i ty pitomý granule můžou kočku dost ošklivým způsobem zabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:20

Ale zajímavé je že už je jí 17let,to je úžasnej věk. Ale je v mých možnostech jí život prodloužit tak to udělám :-D .
Ale co když to nebude žrát? To jí to mám stejně dávat? To se bude trápit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:21

Stejně to jsou podrazáci,ty co ty značky propagujou,když ví,že nejsou kvalitní co? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.1.11 23:23
bombdina píše:
Ale zajímavé je že už je jí 17let,to je úžasnej věk. Ale je v mých možnostech jí život prodloužit tak to udělám :-D .
Ale co když to nebude žrát? To jí to mám stejně dávat? To se bude trápit :-(

To je opravdu krásný věk, znám jen dvě kočky ve svém okolí, které ho překonali. Zkus to míchat s tím, na co je zvyklá. Nejdřív do celé její porce jen pár granulek nového a postupně přihazuj nové a ubírej staré. Velmi, velmi pozvolna, nebo ti to prokoukne a budeš mít smolíka. Za 17 úžasných let jí to nezabilo, tak pomalu míchej klidně dva měsíce. Ale ve tvůj prospěch teď hraje to, že se jí čich i chuť zhoršuje, takže je velká šance, že na to nepřijde (pokud nebude mít změnu ze dne na den) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.1.11 23:24
bombdina píše:
Stejně to jsou podrazáci,ty co ty značky propagujou,když ví,že nejsou kvalitní co? :cert:

Jim jde o prodej. To je jasné, že kočky by kupovali whiskas, když je to slané a kočky slanou chuť milují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
2.1.11 23:28

kaki-ja prave taky.Moje kocicka mela atop.ekzem,takze strava delala moc.Proto spesl granule a nic jineho..Ale studovala jsem jeste pred kockou,zas kvuli psum..ono je to podobne..

bambdi-je to super,muze zit,ale jeste vic,kocicky se klidne dozivaji i 20let..a k zradlu..no to vis..obchod je obchod a prachy vladnou svetem…co na tom,ze to huntuje zdravi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:38

Díky za radu,budu se jí řídit. Terezka je jako moje sestra,je to už poslední tvor který mě zná nejdéle :lol: .
Už jdu spát a jí si vezmu sebou do postele :mrgreen: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.11 23:42

Já krmím momentálně Proplan, myslím s rybou, chutná mu to. Předtím jsem měla Hill´s kitten. Přidávám Baby pastu a Malt pastu kvůli chlupům. Jinak zkoušela jsem ledacos, ale mladej je zmlsanej :lol:

Ony kočky hodně takovýmhle jakoby dotíráním komunikujou a snaží se něco sdělit. My máme fakt blbou příhodu, prostě po porodu nám Mína 2 měsíce pořád jakoby nadávala. Znáte to, tu jejich řeč. Chodila hlavně za manželem a chytala ho za nohy a povídala. My mysleli, že se jí něco nelíbí, chce vodu (pila zásadně jenom z vanového kohoutku) nebo jídlo, nebo vyměnit záchůdek, už jsme nevěděli, co jinýho jí nabídnout, když vše měla v pořádku. No a pak jsme se rozhodli jí nechat vykastrovat, když se nám začala mroukat prvně od porodu. Když jsem si pro ní na veterinu přijela, tak mi doktor řekl, že měla v děloze dvě zapouzdřená nenarozená koťata 8-o Dokonce jsem je i viděla, byla normálně vyvinutá, akorát se prostě z nějakého důvodu nenarodila. Pak teprve mi došlo, proč za námi pořád chodila a povídala.......a proč jsem se tak rychle rozhodla nechat ji vykastrovat, i když tchyně chtěla ještě další koťátka.....No rozhodně jsme jí zachránili život a nedovedu si představit, jak chudinka musela trpět :cry: Naštěstí je v pořádku, sice trochu překrmená, ale zdravá kočičanda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:49

Před 2 lety jsem našla asi 14 denní koťatko,které spadlo do zákulisi divadla kde jsem pracovala. Ujala jsem se ho,veterinář řekl že je v pořádku jen je brzy od matky. :-( Tak jsme kupovali umělé kočičí mlíčko a krmili jí pře stříkačku. Byla naše první miminko :lol: . Povedlo se,vykrmili jsme jí. Ale Terezka jí nesnesla,museli jsme je držet odděleně nebo by jí ublížila :-( Moc mě to mrzelo,když už byla Mášenka(tak jí pojmenovali nový majitelé) větší a sama papala masíčko,jsme jí darovali známým,kteří mají baráček se zahrádkou,takže měla výběh a spinkala doma. Ale bohužel to nekončí happyendem,když utíkala před jinou kočkou tak jí srazilo auto. Strašně jsem oplakala,když jsme jí dávali pryč a pak jsem plakala znovu. Vyčítám si,že kdyby jsme si jí nechali tak by ještě žila. :cry:

Fotka jak jí manžel krmil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:53

A pak nám takhle vyrostla :-D

Snad nevadí,že jsem napsala román :mrgreen: . Už musím jít spát :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
2.1.11 23:55

Bombdina - tak s krmením koťátek mám velké zkušenosti, vypiplala jsem takhle 4 koťata ze dvou vrhů. Mína měla vždycky málo mlíčka, takže jsem každé 3 hodiny dokrmovala. Od malička. I našeho Ričmonda jsem si takhle krmila. Dokonce jsem v té době ještě kojila Tobíka, tak jsem občas odstříkala svoje mlíko a dala Ričímu. No jen si mlaskal :lol: Takže to je takové moje třetí částečně odkojené dítko :mrgreen: Jsem ujetá, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
2.1.11 23:58
Agatha píše:
Bombdina - tak s krmením koťátek mám velké zkušenosti, vypiplala jsem takhle 4 koťata ze dvou vrhů. Mína měla vždycky málo mlíčka, takže jsem každé 3 hodiny dokrmovala. Od malička. I našeho Ričmonda jsem si takhle krmila. Dokonce jsem v té době ještě kojila Tobíka, tak jsem občas odstříkala svoje mlíko a dala Ričímu. No jen si mlaskal :lol: Takže to je takové moje třetí částečně odkojené dítko :mrgreen: Jsem ujetá, co? :mrgreen:

jde vidět,že je máš moc ráda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.1.11 07:43

Holky, já krmím Brit Care Kitten, superprémiové krmivo. A k tomu dávám 2× denně kapsičky Kitekat. Ale on dostával od původních majitelů jen Whiskas i granule. Ty kapsičky má, protože je na ně zvyklý, tak jsem mu je nechala, ale ubírám a nakonec to vynechám úplně. A ještě dostává občas syrové maso, jogurt. Jinak je pravda, že ten den, co se vyčůral, měl pěkně zaneřáděný záchůdek, což obvykle nemívá. Tak uvidím a budu sledovat jak dál..

Jinak Mio má taky sestoupenou jen jednu kouličku, takže to bude složitější operace až budu chtít kastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
3.1.11 08:27

Zdravím holky po dlouhý době :mavam:
Lakynka Ahojky taky máme tento problém akorát že já mám číču,u čůrání nemňoukala,čůrala i krev a našly jí kameny ale taky čůrala na postel,a do peřin,na sedačku (jednou jsem tam našla 8 malých loužiček 8-o :zed: ) do dřezu,do umyvadla…No hrůza :roll: na veterině píchli injekci-vůbec nepomohla,takže se nasadily prášky-ty pomohly + granule název byl CD a dál nevím :-) co deset dní se nosila moč a bylo to čím dál tím lepší,takže prášky se vysadily granule zůstaly.ALE asi po 3 týdnech opět čůrání na sedačku,a do umyvadla :zed: .Opět veterina,rozbor moči a znovu mi bylo řečeno zvýšené bílkoviny kočka má opět močový písek (kdyby jste měla kluka už by tady nebyl mají tenkou moč. trubici a ucpala by se) Návíc na to trpí víc kastrované kočky/kocouři.
Takže znovu prášky a jiné lepší a dražší garnule (cena 400,– 1,5 kg) které by měly rozpouštět moč jmenují se URINARY S/O High Dilution.Až prášky dojdou jdu na veterinu na rozbor jak se to spravilo…
Jinak čůrání mimo WC po práškách odezněly okamžitě,ale po vysazení se zase dostavily uvidíme jestli nám tyto nové granule víc pomůžou-jestli ano prej bych je musela používat už napořád-ale to je to nejmenší.
No a jestli problémy později u tvého kocourka objeví znovu? Víš myslím že asi ano když už je jednou maj tak se prý můžou vracet-to mi řekla vetrinářka :nevim: Ale víc na to trpí kastráti.Jo a předtím jsem dávala granule jen Whiskas a různé konzervy-Whiskas,Kitekat … takže jsem to asi zadu.ala já :zed:

Luonříkáš že po vysazení graunlí problémy s močákem přestaly?Hmmm tak to na příští veterinární kontrole řeknu jestli to nemáme skusit taky.
Ale asi na tom něco bude :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný