Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5579
5.1.11 11:55

zebro My jsme na vanoce 2009 dostali kočku (3měs. starou) a začali ji učit chodit ven kolem března, prostě jak se oteplilo. Prvně se bala, očuchala si zahradu a teď už lítá kdoví kde, dom se chodí ohřát, najíst a vyspat :mrgreen: ale celé prázdniny se držela u baráku a očmuchávala si terén a blízké okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.1.11 12:35

Moc díky všem :hug:

Eli, právě že máme dům tak blbě na rohu a auta jezdí do zatáčku pěkně rychle, sice jsme na vesnici, ale i tak :twisted:

Laky, my máme zatím 2 malý - jedno vyhrané v aukce :palec: a jedno půjčené od kamošky, oni ho vyrobili z trubky omotané sisalem a stojí to na stojanu od vánočního stromku :lol: . Já chci časem vyrobit něco většího do rohu obýváku, ale neplánujeme tu zůstat, tak asi až se přestěhujeme :think: Už se na to těším, my jsme doma všichni kutilové, tak se asi zapojí celá rodina :lol:

Donago, tady je pár hotelů, ale zkušenost nemám… http://www.firmy.cz/…ta/reg/praha

Kakiko, asi to tak udělám :nevim: , počkám a uvidím, buď budou domácí nebo je vypustím na jaře Škrábadlo je super, manžel zrovna vyřadil starý rifle :palec: :think:

Kamošce se právě na štědrý den ztratil kocourek (9měs. myslím měl), chodil normálně ven pořád, ale ten den už se nevrátil :-( A to bydlí u lesa, kde aut jezdí hodně málo, koček je tam plno a on to tam znal :nevim: . Tak přemýšlím, že je ani zatím nepustím. Včera jsem je vzala jednoho po druhým před dům s postrojem (máme malej ještě po štěněti :lol: ), kocourek se bál a jen stál a čmuchal, ale kočka byla ve svým živlu, hned by vyrazila na průzkum :lol:
Taky se mi moc nelíbí představa, že jsme nechali kočky naočkovat drahou vakcínou, odčervování a odblešování taky není zadarmo a ony by prostě vyšly před dům a někdo by je zajel nebo by utekly :oops: :roll: Hraček tu mají víc než dost, drápky si brousí na koberci a pěnovým puzzle ( :twisted: :lol: ), na sedačce,… na děti už si snad zvykly,…tak jsou snad spokojený
Taky je to trochu komplikovaný - máme 2 fenky, který jsou trochu lovkyně (loví všechno, co se dostane na zahradu). Přes zimu bydlí na chodbě a mají dvířka na zahradu. S kočkama se do styku nedostanou, jen přes bránu. Museli bysme je oplotit a část zahrady by měli psy a druhou kočky (máme velikou zahradu). Ale je to složitý :roll: Ta menší by si na kočky asi zvykla, ale ta větší je fakt lovec a pořád na ně štěká přes okno (a kočky ji samo provokují :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
5.1.11 13:21

Zebro, podle toho, co pises, bych je asi taky nepoustela… Kdyz jsou dve, tak je velka pravdepodobnost, ze se zabavi spolu. Pekne si je uzivejte. :kytka:

Prikladam nase dva kocourky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
5.1.11 13:22

Tak tady… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.1.11 14:03

Eli, krásní :-D Ten černej má bílý fousky? Na fotce mi to přijde, je to roztomilý :-)

Holky, čím krmite? My jen granulema (Brit care pro koťata) a většinou jednou denně jim dám trochu jogurtu nebo zakys. smetany. Zkoušela jsem kapsičky, konzervy, ale měli z toho průjem. Myslíte, že granule stačí, když jsou kvalitní? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 14:11

Zebra: taky mám Brit Care Kitten /doporučuju e-shop světkrmiv.cz) A ještě dávám kapsičky:(, protože na ně byl zvyklý a říká si o ně, ale postupně ubírám, už jsem ubrala jednu dávku. Chci se toho svinstva zbavit co nejdřív. Zkusila jsem tuňáka v konzervičce, kvalitka. Ale on to párkrát olíznul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.1.11 14:39

Zebra-ja bych nepoustela 8-) ,prave z duvodu,ktere uvadis.A ani u me to nejde,pac ziju na byte :mrgreen: ,kdybych bydlela na baraku a stala bych o to,aby kocicky chodily ven,udelala bych jim venkovni volieru-tedy ven,ale odsud podsud… :mrgreen:
A kvalitni granule staci,ostatni je na mlsani.Ja teda granule doplnovala cistym premrazenym masem,nekdy koupila konzervicky Sheny cat(ale ty jsou fakt drahe).Asi takto.Kocka je masozrava selma.Potrebuje maso.Vsechno ostatni je jen doplnek pro mlsnou tlamicku 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 15:14

Any: kolik toho masíčka dáváš? Mio miluje masíčko syrový:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
5.1.11 15:33

Zebro, diky, jj, ma bile fousky, je to moje 0. miminko. :wink:

Na ty granule, uz ti nemusim odpovidat, odpovedely holky prede mnou. Naopak, krmit kvalitnimi granulemi je lepsi, zvlast kdyz pak budou kastrovani. Moji zmlsanci maji granule, ale vecer jsou zvykly dostat kazdy jednu kapsicku na mls, ja vim, ze to neni moc zdrave, ale jim to taak chutna. :oops: Kdyz stihnu, tak jim uvarim cerstve masicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
5.1.11 15:48

Asi zůstanu u granulí, nestěžují si. U té „chovatelky“ měli nejlevnější šmejdy z hypermarketů, tak ještě aby nebyli spokojení :-P .
Já jsem na maso cejťa, takže když ho vařím, máme vždycky plno odkrojků :oops: , takže je vařím pro psy a číče taky kus dostanou. Ty mléčný výrobky dávám spíš proto, že byli odstavený dost brzo (teda podle mě :think: ), máme je od 5 týdnů, tak jsem si říkala, že něco mléčnýho ještě potřebujou. Kupovala jsem na začátku Royal Canin, ale asi po třetím pytli začal manža brblat a já se mu nedivím, ty ceny jsou děsný :roll:

Laky, já jsem dávala kapsičky Iams, ale měli hroznou spotřebu, taky nejsou nejlevnější :-?
Granule i pro psy kupuju z vase-krmiva. Rozváží po Brně zdarma nad určitou částku, tak si to nechávám dovézt, když jsem u mamky v Brně :-D Kupuju tam i normální Brit pro hafiny (ty brit care nepotřebují, stejně venku sežerou, co najdou :roll: :lol: Ale jako malý taky měly Royal Canin)

Any, tak my voliéru máme na zahradě (chovala jsem andule a korely), tak že bych to připojila k domu? :think: :lol: Manža by asi ale brblal, že to chci stěhovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
5.1.11 17:57

Laky-takovou hrsticku :lol: Ja nevim-cca 10dkg?(nemam odhad)-asi jako mys :lol: ,mela jsem to vypilovane,podle toho,jak Cherry nechavala,tak jsem ubrala a uz jsem vedela presne kolik.Na syrove maso mela misku jinou nez granule,takovou mensi,nerez,takze akorat na tu hromadku..

Zebra-to je super,to nejak vyspekuluj,uprav,pripoj k domu a mas super vybeh pro kocicacky :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.1.11 10:02

Any: tak to dávám taky tak..

Holky, Mio se večer zase počůral, měla jsem čistou peřinu vypranou, i povlečení. Místo na gauči jsem brala octem, tak snad ho to odpuzovalo. Ale on se počůral přímo přede mnou!!! Byli jsme už s manželem v posteli, on přišel mezi mé nohy, vypadalo to, že si lehne a on se vyčůral na mou peřinu. Tak to mi až přišlo, že si mě jako podepsal nebo co 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
6.1.11 10:27

Ahoj Lakynko, tak koukám, že u vás zatím asi žádné zlepšení :-( nějak mě nenapadá co poradit, možná si právě chtěl tu čerstvě vypranou postýlku označit, zlatíčko :nevim: S dětmi je to asi náročné, řešit ještě nečistotného kocourka, což?
Ale viděla jsem jeho fotku, je nádherný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
6.1.11 11:41

Laky, tak to je mi líto, že kočanda furt zlobí. Možná zkus pohledat v diskuzích na kočkowebech (Adélka, Modrý kocouř apod.) nebo si tam založit vlastní diskuzi. Třeba tam nějaká rada bude :nevim:

U nás naopak úspěch. Kocourovi dláha tentokrát vydržela. I když je vidět, že jak má teď ten obvaz i přes hřbet, tak že se mu to moc nelíbí. Ale když lítá s hračkama a blbne s dětma, tak na to vždy v zápalu boje zapomene :twisted: :lol: Večer jsem mu ještě na zkoušku vedle misky s granulemi dala i misku s jeho oblíbeným hovězím srdcem (podle chovatelky, od které jsme si ho brali, jediná strava kterou pozře) a nejdřív šel na granule a pak teprve milostivě kousnul i do masa. Tak jsem šťastná, že si zvykl na granule :dance: i když kapsičky teda ne-e a konzervu už radši ani zkoušet nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.1.11 12:14

Ernato, chovatelka to asi myslela dobře, že maso je pro kočku přirozená strava, ale to by musela krmit celými zvířátky (ptáky s peřím, myši s kůží, krávu i s kopyty…nadsázka :lol: ). Je moc dobře, že si zvykl na granule, jste šikulky. Mohla by jsi hodit foto zavázaného kocoura? Abych to ukázala tomu svému chlupatému blbounovi :mrgreen: Vzpomínám si, že když měl zavázanou packu kvůli kanyle (chodil přes týden na kapačky), tak s ní odmítl udělat jediný krok. Musela jsem ho nosit i na záchod :zed:

Laky, do čistého povlečení ti půjde skoro každá nečistotná kočka :lol: Když je to nové a voňavoučké, nenačichlé zatím ani vašim pachem, tak je to „území nikoho“ a kočka si to jde okamžitě zabrat :cert:
Neměnili jste třeba i stelivo? Kocour mi na změnu steliva reagoval zadržováním (on by se nevyčural jinam ani kdyby měl přijít o život). Jinak se obávám, že je to projev dospívání. To ten mladší taky dělal, že mi močil na polštář, když jsem na něm spala :pocitac: , tak šel okamžitě na kastraci. Udělal to dvakrát, víc nestihl. Pak už to neudělal nikdy, jsou mu 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný