Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, tak konečně můžu napsat.. Dělala jsem prácičku doma;).
Dr mě hned zastavila, protože prý je tu problém, tak jsem se zhrozila. Ona říkala, že si nechala udělat z minulé moči detailnější rozbor. Měl tam předtím teda v moči krev, ale co nejvíc a co se prý zděsila, že hodně močového písku. Že to nechápe, že takhle malý a takhle moc tam toho měl. Ale dneska to bylo v pořádku. Tak se uvidí. A taky že případně by bylo potřeba kupovat ty super drahé granule OS.
![]()
Ale říkali s dr(byli tam dva), že to do postele vypadá na psychiku a tím, že mám dvě děti malé, tak klidně ho to může nervovat. Že zkusíme dát prášeky na nervíky. Zylkene se jmenují. Tak jich máme zatím 5 a uvidí se, jak to bude vypadat.
Mimochodem v čekárně byla paní s nádherným 7kilovým Britským kocourem, pochopila jsem výstavní kousek a říkala mi o výstavě příští víkend v Praze.
Laky, tý jo, ty granule jsou fakt nekřesťansky drahé. Doufám, že to dobře dopadne a nebudou potřeba. Ty prášky na nervíky jsou fakt super, aspoň opravdu budeš vědět, jestli má stres nebo je to lump ![]()
PS závidím prácičku doma (pokud tím nebyli myšleny domácí práce
). Snažila jsem si najít nějaký přivýdělek, ale po roce už jsem to vzdala.
Kakika: jo, jsem ráda, že zvolil nejdřív tyhle prášky, prý je to novinka, než ty granule..Ale dochází mi 7,5kg balení těch Brit, tak doufám, že se to rozlouskne. Prý se musí tamty objednávat tak aby to vyšlo.. V letáčku píšou, že můžou být ze stresu z hluku- což moje dvě pištící děti..:( i mě z nich bolí hlava každý den. Ještě mi doporučil chovanizvirat.cz tuším, kde je ta psycholožka, co byla na Primě a měnila chování psů.
Prácička: dělám doma dortíky
.
Laky to jsou ty granule co mám já ty Urinary S/O nebo jiné a kolik stojí? Mě ty naše 400,– ![]()
Tož ale nechápu že když tam bylo tolik písku že to nepoznali minule
Já když donesu moč tak udělá rozbor hned jak tam stojím a kontroluje ho podle proužku se zabarvením a v tom to jde vidět hned,že tam jsou kameny/písek a aby věděli jak moc ho tam je tak mi ještě dvakrát dělali i jiný rozbor,ale to jsem musela volat bo je detailnější a trvá to den…
No a teda v moči už nemá písek? A jak mu dáváš ten prášek?Já stříkačkou a nemusí mi ji nikdo držet je to tak pohodlnější pro obě sice trošku pyskuje,ale smůla
předtím jsem to dělala lžičkou,ale to byl fakt boj drželi jsme ji dva někdy tři a děs,přes stříkačku je to pohoda
no a na další kontrolu máš donést asi moč že?
Mona: granule jsou tuším od Eukanuba a Purina. Dala mi dvě na výběr
. Ale zatím počkáme. Cena 380kč za 1,5kg.
A jinak první moč byla právě na ten papírek, kde to ukázalo zvýšené bílkoviny, ale o písku nic neříkala. A asi si nechala udělat ten detailnější rozbor právě. Pak jsem tam nesla včera podruhé moč a to jen řekla, že krev tam není a bílkoviny v normálu.
ATB tablety dávám čtvrtku pinzetou do hubinky:). Mio je úžasný pacient, nechá se krásně. Dám si ho mezi nohy, otevřu hubičku a šup a je to tam:).
Dneska se opět počůral ráno do postele. Ale manželovi ![]()
Poslední dobou mi taky prděl na nějaký hry, max číhal a čekal na místě. Ale dneska si hrál a skotačil, tak možná zabraly ty psycho..
Ale taky tu dnes nemám děti.
Kaki, tak jsem se zas konečně dostala na net a našla fotku, na které je poznat, že má kocour sádru. Teď už má sice tu dlahu, ale ono to vypadá skoro stejně, jen navíc má obvaz i přes hřbet, ale to v těch chlupech stejně není skoro vidět. Tak to ukaž kocourovi jako výstrahu ![]()
Laky-to je kriz,teda
,tak vam drzim palec,at se to lepsi
.Chudatek kocourek..
A co manzel na to?Jak to snasi?
Jinak ja kupovala dlouhodobe granule 2kg/450kc
a to prosim 2× protoze mel kazdy jiny specif.problem..Jenze kdyz to jinak nejde..
Na podavani prasku jsem expert,kocicande jsem davala rok denne!x prasku…ze zacatku to slo,pozdeji uz to bylo narocnejsi,protoze uz me mela plne zuby.Podat kocce prasek neni jen tak,ze
,psovi to je uplna pohadka podle kocek.(soucasne jsem musela davat denne leky i senior psovi)
Ja si vzala velkou osusku,do te zabalila,ze mi koukala jen hlava-to se pak se mnou neprala.Dala ten uzel mezi nohy,otevrela tlamku a dala na koren jazyku..Manzel ten to zkousel rozpoustet do ruznych laskominek,ale to mu z 97%neproslo..a to co mu proslo,proslo jen tak dvakrat trikrat..toz tak.
Ernata-chudacek
,ale je to super foto..
Laky-a jeste jsem chtela k tomu psychic stavu..to me strasi moje mamka,ktera se me snazi odradit ted od porizeni nove kocicky..Ze bude ve stresu z druhorozeneho,ze bude jeste maly..Kocicku si budu brat z chovu,kde je male dite,tak snad bude zvykla od mala(pani je teda echt chovatelka a pise mi,ze kocicky s jejim synem jsou fakt zvykle..)
No tak snad to dopadne dobre,ja uz proste cekat dyl nemuzu.. ![]()
Any: manžel to snáší blbě, ten by to hned nejraději vzdal, co Ti budu vykládat.. Kočku by si v životě nepořídil. Teď ho má hrozně rád.. Ale nesnáší jakékoliv komplikace se zvířaty. prostě já jsem ten opravdový milovník, on tolik ne.
Jinak ty psycho prášky se dávají do jídla a že to má prý výbornou chuť. Což je asi fakt, protože mi to sežere. Ale je to prášek. Asi to vůbec nepozná.
Ernato, má to hezky udělané. Moje první kocouří láska měl nohu drátovanou, srazilo ho auto. Dostal do toho zánět, který mu sežral 1,5cm kosti, tak musel na reoperaci. Dostal taky dlahu, poctivě s ní chodil až jednoho dne mamka kouká, že si hraje s nějakou špejlí. On si sundal dlahu a vytáhl si jeden z drátů (ten nejdůležitější, který už mu měl zůstat napořád). Noha se nakonec zahojila, ale byla nepohyblivá, kratší a zkroucená, ale i tak s ní lezl po stromech jak nic.
Laky, máš dobré pacienty. Když mi Berry těžce marodil, tak dostával prášky 2× denně a po měsíci odmítal slézt ze skříně, když mě viděl. Prostě ze mě chytil totální depresi. Vůbec ke mě nechtěl, já řvala jak blbka. Uřvaná jsem s ním došla na veterinu, že už nevím co s ním, že léčba nepomáhá a Berry se mě bojí, odmítá se léčit. Takže jsme nasazovali antidepresiva (pro jistotu v injekci, abych to nebyla zase já, kdo bude týrat) a ostatní léky se vysazovali, aby se srovnal psychicky. Prý kočka, která se dostane do těžké deprese, může i zemřít. Tudíž v tu chvíli hormonální problém byl mnohem menší než psychický. No, užili jsme si. Jinak odčervování mých a mamčiných kocourů, to je nebe a dudy. Svoje si posadím mezi nohy zády ke mě, otevřu tlamku a oni to sami spolknou. Máminy…chytit první kočku není takový problém, ta druhá vidí, co se děje s první a tu už honíme. Zabalit do ručníku, kouká jenom hryzající hlava. Rukou chytit tlamku a vší silou držet zavřenou, jinak jsme pokousaní. Koutkem vpravit léky rozpuštěné do injekční stříkačky. Hroutím se, když si mamka vzpomene na odčervování
Platit jim odčervovací pipety za krk nechce ![]()
Lakynka píše:
Kakika: no ty jo, to zní děsivě. To mám docela kliku.
Když já mám takovýho cíťu. O kočkách se říká, že nevydrží žádnou bolest, že jsou to fakt citlivky a u mého to platí dvojnásob. Jakmile je na něm páchána křivda, tak to nese až neuvěřitelně těžce. Jako příklad…obvykle mají celý den k dispozici granule (ve dne, v noci, prostě pořád). Párkrát se mi stalo, že jsem večer ignorovala, že tam mají jen dvě hrsti granulí. Berrymu stačí nemít granule dvě hodiny a začne být v takovém stresu, že další půlden prozvrací. Jak je to jinak dost seběvědomí kocour, který fakt budí respekt, tak se dokáže fakt hrozně rychle sesypat.
Kakika-tak to si taky pekne uzivas
.ja ji taky musela do toho rucniku balit a taky uz pak prede mnou utikala,jen co jsem vzala rucnik do ruky
Taky uz jsem mela prokously prst..
Je to kriz..
Laky-ja si to prave myslela,ze to manzel snasi spatne,u nas by to taky tak bylo.Muj chlap kocku nechtel(byl tak vychovany),pak ji teda mel moc rad,ted uz se taky tesi az budem mit zase,ale kdyby mu curala do postele…nesl by to,predpokladam,blbe..
Zdravím všechny kočky
,
chtěla bych od vás poradit, máme kocoura 5 let, je kastrovaný, vzhledově bristký modrý, není čistokrevný, měli jsme ho doma, letos jsme ho začali pouštět ven, fakt otravoval, tak jsem překonala strach a byl tam jak doma, no a teďka přes zimu courá sem tam. Začaly mu padat chlupy, nepozoruju žádné chuchvalce po bytě,ale prořídlou srst na zadku, ale nikdy ne holá místa, jako kdyby mu rostla nová.Měl i řidší stolici (už je to v pořádku),tak jsme ho odčervili, celkově od podzimu hodně žere, oproti tomu, když byl dříve jen doma, to bych přičetla spíš té fyzické aktivitě.
No prostě by mě zajímalo, jestli se vám někomu stalo, že by kočka měnila srst, tím jak se jí střídají teploty?
Ahojky holky,
Miňulka: v tomhle bohužel neporadím, nevím.
Tak hlásím, že prášky na nervy nezabírají. Mio stále čůrá do postele, dneska dokonce dvakrát ráno
. ATB už má dobrané. Už mě to začíná štvát:(. Protože nevím, co mu vadí. Dávám si fakt pozor na wc, měl ho bez jediné loužičky, vyčištěný. Jídlo doplněné, voda doplněná, prostě fakt nevím. Mazlený byl dost..