Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem volala na veterinu.
Prý tu kastraci prostě nedoporučuje a mám dát wc na klidné místo (což má teď), ale mám dát ještě jeden wc odkrytý vedle toho gauče. Jenže to tu znamená, že to bude pro děti pískoviště a je tu největší ruch, pochybuju, že tam půjde. Dnes bylo načůráno i ve wc čerstvě, i na posteli. On ví moc dobře, kam jít…
Pak ještě zkusit prý ty spešl granule na ty struvity, co měl v moči. Nevím, proč mi to nedala rovnou
, když ten písek těžko sám zmizí…
![]()
Any píše:
kakika-nee,ja jsem zatim na cekacce,kotatko se nam ma narodit z jara,takze jeste asi pul roku nez ho budu mit…a tak ja tu krasu sem hodim,ale ne ze mi je vykoupite
to je krása:)
U nás jsem zapomněla dodat: podle vet. prý se cítí odstrčený a konec. ![]()
Tak jsem udělala včera kocourům radost a objednala Berryho nejoblíbenější granule. Včera už tedy dorazili, tak jsem jim nasypala a šla jsem s malým ven. Když jsem se vrátila, tak byla zeblitá půlka bytu. To moje trdlo nenažrané se přecpalo, na to si slupnul ještě pár stonků šáchoru a já měla o zábavu postaráno. Ještě, že máme všude doma koberce ![]()
Kakika: Tak to bylo v álejích nablito
![]()
U nás opět ráno počůraná peřina ![]()
Laky, to je tedy potvora chlupatá. Zkusila si brnknout i na jinou kliniku, jaký mají názor na kastraci? Ale popsala bych jim i ty výsledky moče, aby se mohli vyjádřit přímo k vašemu případu.
Kakika: psala jsem jednomu dobrému vet. Ještě ale neodpověděl.
Lakynka píše:
Kakika: psala jsem jednomu dobrému vet. Ještě ale neodpověděl.
tak to jsem zvědavá, co odpoví. Mě se to prostě nezdá, že kastraci nedoporučují.
já když jsem včera mluvila s dr a říkala jí, že mám strach, že potom už kastrace ani nepomůže, protože se z čůrání stane zvyk, tak jen řekla HM. Jakobych s tím měla počítat.
Laky, to je tedy přístup
Tak naše veterinářka i tyhle věci řeší dost, protože ví, jak to ovlivňuje náladu celé rodiny. No jo, jenže s těmi tvými evidentně asi z místa nehneš, tak snad se ozve ten, co jsi mu psala (ze zkušenosti vím, že doktoři tak často na maila nechodí, takže buď trpělivá). Fakt si nemyslím, že by byla kastrace díky těm výsledkům problém. Teď už se přeci ví, že kastrace toto neovlivní. Jasně, že když to jde, tak se raději čeká, ale takhle by to močení do postele fakt mohl dělat ještě hodně dlouho poté.
Ještě mě napadlo, kupovala jsi někdy kocourovi šantu kočičí? Jsou to bylinky, které většině kočkám hrozně voní. Možná, kdyby jsi jimi ovoněla peřinu, že by do ní močit nechtěl. To už je spíš takový pokus. Ty bylinky by měli stát do 50ti korun, pokud bys chtěla, mám je doma, tak bych ti je klidně poslala (já mám ještě živou kytku, takže si přes léto nasuším).
ahojky ![]()
Laky,to je teda kriz
,jde videt,ze tve vet.je to jedno,ona pocuranou postel mit nebude…vzala bych telefon(na mejl oni vetsinou fakt cas nemaji)a volala a klidne jela i do druheho mesta,kdyz by nikdo bliz nebyl,protoze to se fakt neda..
tak mám odpověď. Existuje prý tableta Androcur, která oddaluje příznaky puberty a tím pádem by bylo možné kastrovat za 3měs. Kastraci v tomto věku nedoporučuje. Zákrok by u něj stál 2tis. Za tu operaci, že varle je v bříšku.
hmm, androcur…i když je fakt, že ty pak budeš kastrovat, takže ti to může být fuk
Ten mě ani nenapadl, ale asi je to deformace z doby, kdy jsem ještě měla kocoura chovného a všude okolo jsem četla hrůzy, jak trvalo strašně dlouho, než byl zase kocour schopný krytí, což tebe zajímat nemusí a je fakt, že by to řešení být mohlo (aspoň na chvíli, než dojde na tu kastraci). Škoda, že to nenapadlo tvojí vetku, mohli jste to řešit už dřív ![]()
Kakika: jen se bojím, aby to zabralo, četla jsem, že vůbec
. Tak kdyby tu někdo měl zkušenost, že to zabralo, bylo by to fajn. ![]()
ahoj Lakynko, tak to vypadá, že by mohlo být řešení, ne? A nechceš se raději s tímto druhým veterinářem poradit i ohledně moč. kamenů? Třeba mu ještě donést moč na rozbor… Jen aby sis byla jistá, že je Mio v tomto ohledu ok…