Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahaa, tak to já zajdu za tím lepším vetem zas s močí klidně, ať na to koukne on. A pak to budem řešit dál..
Androcur dávat nechci, nevěřím tomu ![]()
Lakynka píše:
Ahaa, tak to já zajdu za tím lepším vetem zas s močí klidně, ať na to koukne on. A pak to budem řešit dál..
Androcur dávat nechci, nevěřím tomu
Asi by bylo fajn, kdyby jste to k tomu lepšímu dr. zvládli. Spousta kvalitních doktorů mívá otevřeno i o víkendech, zkus to zjistit.
No, on má v sobotu akorát, tak případně až v sobotu. Ale upřímně se mi ani nechce čekat..
Upřímně se ti fakt nedivím. Už bych asi z milého kocourka vylétla z kůže. I když je možné, že za to vlastně nemůže, tak tobě to fakt práci neulehčí. Snad se povede zajet tam co nejdříve
Laky, moč bych s sebou k veterináři vzala určitě, jestli si vzpomínám, měla by být co nejčerstvější a uchovávaná v lednici, ale už je to dlouho, co jsme toto řešili. Ale myslím, že by už bylo fajn, kdyby ti někdo konečně řekl, v čem je vlastně problém - kameny, puberta nebo obojí dohromady. Tu kliniku, co jsem ti posílala, máš hodně daleko? Jsou tam hodně do večera…
Ach jo, ještě nemocné děti k tomu, máš toho moc ![]()
Luon: no, je to v centru. My jsme úplně na severu na kraji Prahy. Teď jak jsem psala bez toho auta. Naše vet je tam až do 21hod, ale ta jaksi je asi na… Takže další návštěvu budu směřovat k tomu druhému nejblíž, osvědčenému od kamarádky.
S tou močí máš pravdu;)
Tak moč se jako na potvoru nedaří chytit. KAždopádně jsem zavolala té obyč vet a ptala se, jaké přesně má ty výsleky moči. prý se to nijak nerozděluje a má struvity a tím to hasne. No, ptala jsem se na ty granule spešl, co je to zač, jak se jmenují. Tak ty prý nikde než u vet neseženu
, dělala ze mě kreténa. Tak mi to vyjmenovala a já, že dobrý, že to jsem viděla na netu:D.
Takže objednávám spešl granule a bude to. Jen mám na výběr několik výrobců, tak nevím, do jakých jít.
A co kapsičky? Nechat? Vyžaduje je:(, ale jsou to kitekat
Laky, hmm, tak tvoje vetka…
ta fakt jede na kšeft. Kapsičky…pokud možno, omezit a postupně úplně vynechat. Je to jak kdyby jsi držela bezlepkovou dietu a 2× denně snědla rohlík. Aspoň na čas, než se mu to trošku srovná. Každopádně počítej s tím, že ti nejspíš ty granule bude ze začátku odmítat, tak můžeš využít toho, že má ty kapsičky rád a ochutíš mu to tím.
Lakynko , já bych se kapsiček nebála, nevím, možná je náš kocour nějak ojedinělý případ, ale při pojídání jakýchkoli, i speciálních, granulí měl veliké problémy se struvity. Kapsičky a konzervy jsou bezva, dáváme i Kitekat, jelikož je málo penízků na nějaké lepší krmení, a už pět let je úplně bez problémů, čůrá nádherně. I veterinář nám tehdy řekl, že se mu zdá z principu praštěné bojovat proti tvorbě kamenů granulemi ![]()
Ale třeba je ten náš opravdu nějaká výjimka ![]()
luon: tak ono je to vlastně suché krmení a jemu by prospělo mokré, to je jasný. Ale Mio třeba, ten pije skvěle, takže s tekutinami problém nebude. Ty granule obsahují nějaké látky, co rozpouští ty kamínky. Co přesně to netuším, ale věřím tomu. Alespoň na ten jeden měsíc je dám.
Hlavně je to divné, že jako kotě má takové problémy už:(.
Kakika: s těma kapsičkama je to dobrý nápad, dát to do těch granulí:). Uvidíme, jak mu budou chutnat.
Zatím hledám nějaký e-shop, kde bych mohla vyzvednout cco nejblíže domovu. (P7,8,9)
Laky, jasně, určitě mu je dej, vůbec jsem tím nechtěla říct, abyste je nevyzkoušeli. Já to myslela jen tak, že kdyby k tomu ještě tu a tam vyžadoval kapsičky kitekat, takže podle našich zkušeností by to nemuselo být to, co by mu problémy zase vyvolalo. Ale zase na druhou stranu, pokud budete vědět, že speciální granule mu účinkují, je zdravý, tak je zbytečné zkoušet cokoli jiného. ![]()
Laky teda tu tvou veterinářku bych poslala do prd.le !
Děs!
No a k těm garnulím já mám ty speciální a dávám jen to vete. říkala,že nic jinýho nedávat (ale my jsme těch struvitů měli hoodně) a zatím to fakt pomáhá (ale měli jsme i prášky) teď už mám dávat je granule a za měsíc kontrola.Minule mě nechala se i dívat přes mikroskop na tu moč a teda vám povím to je teda hnus fakt tam jdou vidět ty krystaly a pěkně špičatý a ostrý
ale už jich tam nemá tak moc jak na začátku.
Ale kapsičky jsou i speciální dietní tak jako granule ale cena ![]()
Jo a moč odychytávám tak že všechno stelivo vysypu a nechám prázdý (umytý) záchůdek a po vyčůrání odsaju stříkačkou a s tou pak na veterinu,ale musí to být aspoň 2,5 ml.
Myslíš,že by ti do záchodu bez steliva nešel?
Mě se u kocoura osvědčilo záchodek sebrat a dávat ho k dispozici cca každou hodinu. Když už fakt potřeboval, tak mu bylo šumák, že jsem pod něj podstčila takovou malou naběračku (inventář k akvárku
) a odebralo se. Ale věřím, že by to zvládl i dle postupu Mony
mě se zatím dařilo odchytit na lžíci, dát pod něj, když už se přikrčil. Většinou přijde na wc, když mu to čistím, tak jsem dělala, že hrabu:D. A on přišel. Ale teď nechce. Včera např. se vyčůral dopoledne a pak to držel, silou vůle a večer až sám do wc, když jsem ho nechala samotného:( a v noci mě do postele. Asi za trest:D.
Mony: myslíš jako že dávat ty granule už pořád?? Pochopila jsem dobře? Ty kapsičky
práávě, ta cena..