Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
3.2.11 10:24

kakika: on původně říkal, že nedoporučuje do jednoho roku. Pak že opravdu co nejpozději kvůli struvitům. Ale jelikož v moči nebyly, tak podle toho reagoval. A uvidím, co řekne teď, když pasta nezabírá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 10:42
Lakynka píše:
kakika: on původně říkal, že nedoporučuje do jednoho roku. Pak že opravdu co nejpozději kvůli struvitům. Ale jelikož v moči nebyly, tak podle toho reagoval. A uvidím, co řekne teď, když pasta nezabírá…

Jako, že pasta nezabírá na močové problémy, nebo na to močení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.2.11 10:56

on tu pastu dal, protože jsem mu řekla, že tam ty struvity byly… Jinak se používá i preventivně.
Ale teď víme, že struvity nebyly, ještě ta kontrola bude, ale je to jasném že to tím není, když to nezabírá:(. Nechápu ale ty pauzy pár dní.. Jako díky bohu za ně:D. Ale že to nemá ani logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 11:07

Laky, to člověk fakt neví, co tedy viděli na té první veterině :roll: Teď tedy tu pastu dáváte, nebo máte pauzu, aby se něco ukázalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.2.11 11:17

Kakika: dávám.. Mám doužívat celou. Já věřím tomu, že tam byly :nevim: . Snad by to dr pod mikroskopem měla poznat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.2.11 11:18

Ahojky, taky zdravím po delší době. Hlásím, že náš kocour už bez sádry i dlahy a lítá jako kdyby nikdy packu zlomenou neměl :dance:
Laky, to mě mrzí s tím počůráváním. Já bych to už asi nevydržela a zkusila jinou veterinu. Tohle podle mě fakt není normální…
Kaki, to jako že kočkám nedáváš vůbec žádnou pastu na rozpouštění chlupů? Já bych se toho docela bála. Mamce takhle umřel první kocour - netušila, že vůbec taková pasta existuje a první veterinář nějak nepoznal, že má střeva ucpaný právě s chlupama. Nechal ho takhle týden trápit, pak mamka změnila veterináře, který to poznal hned, ale na záchranu už bylo pozdě. Byl to obyč. kocour. No a když má teď mamka sibiřáky, kteří mají ty chlupy ještě delší, tak jim to na doporučení veterináře dává pravidelně a žádné problémy nemaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 11:19
Lakynka píše:
Kakika: dávám.. Mám doužívat celou. Já věřím tomu, že tam byly :nevim: . Snad by to dr pod mikroskopem měla poznat…

Jako, poznat by to měla. Otázkou zůstává, jestli to není zlatokopka a neviděla v jeho močení příležitost pro získání korunek. Ale to doufám ne. Takže další kontrolu moče máte po využívání pasty? Myslíš, že pak by ho mohl vykastrovat, nebo si ještě počká, jestli se to bez pasty nevrátí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
3.2.11 11:28

Kakika: myslím, že by ho mohl vykastrovat..Jj, moč na kontrolu po využívání pasty.

Ernata: právě, že jsem vet změnila a chodíme ke špičce;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 11:29

Ernato, ta pasta chlupy nerozpouští, jen je slizovitá a pomůže tak, aby sklouzli trávícím traktem. V přírodě si kočky s tohohle důvodu požírají trávu, protože ta ty chlupy taky zachytí a pokud toho není hodně, projde to do střev a ven, pokud by to mohlo dělat problémy, tak to kočky hodí vrchem.
Kdyby mi nežrali trávu, tak pastu určitě dávám, ale v podstatě v každém bobečky nějaké ty kousky trávy jsou, takže jsem klidná. On ti každý veterinář doporučí radši deset druhů prevence, než aby pak řešil průšvih (a tohle fakt může být život ohrožující stav, kdy jde potom i o minuty).

Ale já mám hroznou výhodu, že jsem vystudovala střední veterinu, takže v tomhle jsem si jistá, že bych průšvih poznala včas. Pastu dávám občas v období línání, abych jim to trochu ulehčila, ale žádnou pravidelnost v tom nemám. Ono je to na nich vidět, když začínají být neklidní, že jim pasta udělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.2.11 11:38

jj,Kakika ma pravdu,pokud ji kocicky zerou travu,nemusi mit pastu.Mne to prijde i prirozenejsi,proto jsem se snazila,aby pozirala sachor ci jinou travu.Ale ona to vzdy polamala,hrala se s tim a ani si nezobla :twisted: ,proto jsem davala pastu.
Ono by mozna stacilo i pravidelne davat rostliny olej,ale tak jako zakusek jsme to meli :lol: ,navic krmim jen granulema..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.2.11 11:59

Ad pasta - máma bydlí v rodinném domku s velkou zahradou a kočky jsou naučené minimálně hodinku běhat venku a trávu žerou samozřejmě taky (+ občas likvidují doma kytky, šáchor taky milujou :twisted: ). Ale i přesto se bohužel tomu prvnímu kocourkovi stalo co se stalo :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.2.11 12:58
Ernata píše:
Ad pasta - máma bydlí v rodinném domku s velkou zahradou a kočky jsou naučené minimálně hodinku běhat venku a trávu žerou samozřejmě taky (+ občas likvidují doma kytky, šáchor taky milujou :twisted: ). Ale i přesto se bohužel tomu prvnímu kocourkovi stalo co se stalo :cry:

No, ne každá kočka tu trávu skutečně žere, některé jen ožvykují, ale nic moc nesežerou. Chápu, že se toho bojíš a věř mi, že pastou kocourkovi fakt neublížíš, takže pokud je to i pro tvůj klid, tak není vůbec co řešit. Navíc kočkám PRÝ chutná (těm našim tedy rozhodně ne, když dávám, tak to není moc dobrovolné :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.2.11 13:21

tak u nás je to naštěstí dobrovolné :-D A když vidím jak mamčiny kočky žerou trávu, tak vím, že na 99% do půl hoďky hodí šavli. Naštěstí teda venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
3.2.11 17:32

Ahojky
Laky jj číča taky v noci vyřvává ale tak pronikavě že mám boba aby nevzbudila malou :wink: a taky je na večer hrooozně aktivní sice ji to vydrží tak max. deset minut ale lítá jak kdyby měla motorový pohon :lol:

zvracení No Bednuš zvrací tak jednou za měsíc a půl fakt málo a zvládne to na jednou max. na dvakrát,ale po druhý už je to jen žluč. voda

Holky takže ikdyž kočka zvrací málo,tak by se jim měla dávat ta pasta nebo travička?A jak se dávkuje ta pasta a na jak dlouho vydží a kolik stojí.Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
7.2.11 08:46

Ahojky holky, tak pasta očividně nezabírá, Mio naopak čůrá i na věci, na které předtím nečůral. Například do krabice, kde si předtím odpočíval. A dneska v noci manželovi na čisté oblečení, co měl připravené do práce. :zed: :zed: :zed: A ráno ještě do postele :zed: :zed: . Máme ještě trochu té pasty, tak to asi musíme dobrat, se zblázním z toho..

A co vy? Jak se mají kočičáci a kočičinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný