Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Any píše:
dophi nektere nemocne kocicky i kdyz uz curaji krev tak chodi casto curat treba do vany nebo umyvadla.Do zachodu ne,ale taky ne do perin,proste na nejake misto,kde si mysli,ze si majitel vsimne../ale periny jsou take caste
ano přesně náš případ čůrání do vany,dřezu,umyvadla,do peřin,na postel,na sedačku,na bobky (k sezení).
To že čůrala do umyvadla,džezu to jsem si myslela že je to normální až po tom co začla i do peřin jsem zjistila že není ![]()
No a když se vyčůrala do peřin tak jsem ji tam vymáchala čumák a dala do jejího záchodu že tam se to dělá.
Přes den je úplně normální, většinu dne prospí:D, nebo se mazlíme.
Na wc chodí taky normálně bez problémů přes den a dokonce i ráno, hned pak si došel na wc
. A když na něj syknu a sundám z postele, tak on plácá tím ocasem, jako že je naštvaný pěkně.
Mno, ono to stejně začalo před tím stromečkem a děti máme fakt od začátku:D.
Laky, asi bych to viděla na tu kastraci. Takhle se doma dřív všichni zblázníte. Kočky jsou sice stereotypní zvířata, mají rádi stejné věci, ale neznamená to, že se složí proto, že si koupíš nové boty apod. Mám doma dost psychicky labilního jedince a přitom se s ním dá normálně existovat aniž by močil jinam, než do wc.
Dolphi, prosím, neber to nijak špatně, ale to, že tento postup zabral na jednu kočku neznamená, že to „vyléčí“ všechny nečistotné. U našich byl barák vždycky plný koček, takže můj život se neomezuje jen na dvě a musím říct, že naši nečistotnost řešili naprosto stejně jako ty, ale ve většině případů neměli úspěch, spíš naopak se problém zhoršil. Kočky by se bít neměli, většinou to stejně nikam nevede, ale komu občas nervy neujeli, že? ![]()
Laky, ještě k té kastraci. Obvolej si kliniky ve městě a zeptej se na cenu. U naší doktorky jsem za běžnou kastraci kocoura platila 1800,–, kočka stojí cca 3500,– (je to špičkově vybavená ordinace, kdy i při banálních operacích je zvíře napojené na řízenou plicní ventilaci a na ekg) a pak tu máme veterináře, který vykastruje kocoura za 450,– a kočku za 1200,–. Takže rozdíly jsou obrovské i v rámci jednoho města. Obecně je příliš malá šance, že narazíš na řezníka, který by kastraci spackal. Ta cena se odvíjí od vybavenosti, pokud veterinář teprve začíná, musí nalákat lidi na nižší ceny, zatím nesplácí drahé přístroje, nebo je to starší vet., který už se nebude učit na nových přístrojích a operací má za sebou tolik, že by to mohl dělat i poslepu. Takže cena ještě neznamená nutně kvalitu.
Miňulka píše:
Zdravím všechny kočky,
chtěla bych od vás poradit, máme kocoura 5 let, je kastrovaný, vzhledově bristký modrý, není čistokrevný, měli jsme ho doma, letos jsme ho začali pouštět ven, fakt otravoval, tak jsem překonala strach a byl tam jak doma, no a teďka přes zimu courá sem tam. Začaly mu padat chlupy, nepozoruju žádné chuchvalce po bytě,ale prořídlou srst na zadku, ale nikdy ne holá místa, jako kdyby mu rostla nová.Měl i řidší stolici (už je to v pořádku),tak jsme ho odčervili, celkově od podzimu hodně žere, oproti tomu, když byl dříve jen doma, to bych přičetla spíš té fyzické aktivitě.
No prostě by mě zajímalo, jestli se vám někomu stalo, že by kočka měnila srst, tím jak se jí střídají teploty?
Miňulko, ještě bych zkusila odčervit jiným preparátem, než jste odčervovali naposled a za 7-10 dní bych to zopakovala. Někteří paraziti jsou proti určitým látkám imunní. Teď je fakt divné období, že venkovní nebo polovenkovní zvířata nevědí, jestli srst schazovat nebo ne, ale línání by měl být vždycky tak nějak vyrovnaný proces. Ne že na jedné části těla srst vypadává podstatně jinak, než jinde. Pokud není srst vyloženě prořídlá, tak bych to zatím jen sledovala. Může jít buď o to začervení, dočasná změna potřeby vitamínů (venkovní kočka se může kdečím splácat venku, nehledě na to, že dost často ti kocoura může krmit kdejakým sajrajtem někdo o tři baráky dál) a nebo to může být známkou zdravotního problému. Pokud nemá žádné akutní problémy, počkala bych klidně do jara, do toho pravého línání a uvidí se. Pokud by se to ale zhoršovalo, tak by na tu veterinu zašla. Srst souvisí s hormonálními změnami, ale i s ledvinami.
Kakiko, věř mi, já bych naší kočku nikdy nějak nebila!!!! Měla jsem jí moc ráda, a nikdy bych zvířeti neublížila! A vážně netvrdím, že to funguje na všechny kočky, protože každá kočka je úplně jiná…a nejsem žádná odbornice, jen jsem se snažila napsat své zkušenosi.
A mimochodem i zvířeti hold potřebuješ nějak ukázat, že jsi páníček a něco nemůže…malý dítě přece jen nenecháš taky jen tak…a na naší kočku to vážně zafungovalo…a to, že jí dám čumák na pár sekund k počůraný peřině, v tom bych vážně nic špatnýho neviděla.
Příspěvek upraven 12.01.11 v 11:57
Lakynko, zkoušela jsem teď hledat informaci, kdy asi tak dospívají kocouři, a většinou se uvádí, že někdy pohlavní zralost opravdu může nastat v 6 měsících. Ale liší se to samozřejmě třeba u jednotlivých plemen. Viz např.
http://www.sweetnozzles.unas.cz/…ocka_14.html
Je to přímo stránka chovatelské stanice britských koček. Možná bych se zkusila jen tak pro zajímavost pozeptat ještě na jiné vet. klinice, jaký je jejich názor na optimální dobu kastrace ve vašem případě i s ohledem na to probíhající možné značkování…
dolphiny píše:
Kakiko, věř mi, já bych naší kočku nikdy nějak nebila!!!! Měla jsem jí moc ráda, a nikdy bych zvířeti neublížila! A vážně netvrdím, že to funguje na všechny kočky, protože každá kočka je úplně jiná…a nejsem žádná odbornice, jen jsem se snažila napsat své zkušenosi.
A mimochodem i zvířeti hold potřebuješ nějak ukázat, že jsi páníček a něco nemůže…malý dítě přece jen nenecháš taky jen tak…a na naší kočku to vážně zafungovalo…a to, že jí dám čumák na pár sekund k počůraný peřině, v tom bych vážně nic špatnýho neviděla.Příspěvek upraven 12.01.11 v 11:57
jé, Dolphiny, já se tě vůbec nechtěla dotknout, ale když čtu svůj příspěvek znova, tak to chápu. Fakt jsem to napsala pitomě
Já jedu taky metodu cukr a bič, jen toho biče musí být podstatně míň, než cukru. Kočky jsou hodně citlivé na negativní emoce, zlatí psi proti tomuhle. No a už tady zase chytračím ![]()
Holky, taky Mio neustále přešlapuje na mém břiše! Dělá to už několik měsíců. Začal v době, kdy jsem měla s manželem krizi. Kdy začala.. Teď se to mezi mnou a manželem uklidnilo, byly vánoce atd. Ale Mioušek pořád šlapká a šlapká. Přijde mi to fakt moc moc..
Taky vám to dělají? Dělá to jen mě. Nebo na můj polštář, nebo na gauči, peřině..
Laky, tomu se říká mléčný krok, některým to vydrží až do dospělosti. Koťátka tak při kojení našlapují kočce na mléčné žlázy a tím stimulují spoustění mléka. Tento pohyb je jim tak nanejvýš příjemný a i v dospělosti, pokud zrovna takto přešlapuje, tak to znamená max. pohodlí a spokojenost. Takže to může znamenat jen to, že s tebou je mnohem spokojenější, než s ostatním členy rodiny. Tazmánkovi zůstalo i cucání, takže když přešlapuje, tak u toho ještě něco cumlá (můj svetr, Berryho nohu
), ale to je tím, že byl strašně brzy odstavený od maminky (přejelo jí auto).
Jo, to jsem věděla, že je to od kojení pozůstatek.. Ale že to dělá tak strašně intenzivně mě zarazilo..
http://www.moje-kocka.cz/…-a--236.html
tady je hezký článek. Mám závisláka:D.
Lakynka píše:
Jo, to jsem věděla, že je to od kojení pozůstatek.. Ale že to dělá tak strašně intenzivně mě zarazilo..
http://www.moje-kocka.cz/…-a--236.html
tady je hezký článek. Mám závisláka:D.
Jseš jeho maminka, to je super
Berry se mi taky snažil šplapat po břiše, ale on by prošel až k páteři, tomu jsem to musela sama, ač nerada, zatrhnout. Moc velká váha na malou plochu nožičky ![]()
Mno mě šlape právě na striích, tak je to síla, mám to vždycky rudé:D, docela to bolí. Ale většinou se něčím ještě vypodložím a užívám si to. Jak on se na to soustředí, stáhne ušiska a šlape a šlape:D.
Lakynka píše:
Mno mě šlape právě na striích, tak je to síla, mám to vždycky rudé:D, docela to bolí. Ale většinou se něčím ještě vypodložím a užívám si to. Jak on se na to soustředí, stáhne ušiska a šlape a šlape:D.
jo jo, jako bych ho viděla. Nepřítomný slastný výraz a ty se pod ním kroutíš bolestí, dokud se ti nepovede prostrčit ještě jednu vrstvu mezi vás ![]()
Kakika-musela jsem mrknout odkud jsi,kvuli tem cenam kastrace
,pac je to hodne.Ja chodim taky na spickovou kliniku,fakt jsem tam nechala penez a penez(a (asi tak za jedno poradne nove auto-i kdyz budu mluvit o poslednim roku,a tech letech pred tim ani nemluve..),ale tolik kastrace u nas nestoji.
Ja jsem kousek od Zlina,teda Morava a to asi lecos vysvetluje.Tady se totiz kocky moc nekastruji(a ani moc nechvaji v bytech),spis jsou to takovi ti venkovni bezdomovci ![]()
Jinak soulas,v ramci mesta si projit vet kliniky ci veterinare,za kolik kdo dela kastraci,ci reference od znamych o odbornosti lekare..
Jo a mlecny krok.Tak u nas byl na pravidelnem poradku.A to vzdy k ranu v mych vlasech, k tomu vrneni,mlaskani,semtam slineni
,takze se u toho fakt spat nedalo.A vzdy jsem poznala,kdy je treba pristrihnout drapky,pac do te hlavy,kdyz byly prerostle,to fakt boli..jooo,tak to mi chybi,uz se tesim ![]()