Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@dada1511 je nádherná
No jasné k čemu granule taky bych zblajzla rybu
![]()
@KačuliKačka tak uvidíme ještě jsem nemela čas tam zavolat ted zkusím dat ditko na chvíli do postele a porušit to tak uvidim ![]()
Smradi jedni malí, dneska dělali od 4 hod. od rána bordel, až mi to vlezlo do snu, a zdálo se mi o tom, že se nám přemnožily kočky ![]()
Holky, mám jít s mladou na odčervení, bo než nám ji dali, tak ji sice odčervili, ale prý to vyblila, mám jít dneska.Ale nemůžu, synátor má druhý den neštovice, myslíte že bude moc vadit když tam skočím zítra nebo pozítří? Na mě apelovali, abych tam zašla za ten týden ![]()
Prosím o radu
chci si pořídit koťátko Ragdoll a pořád se doma nemůžeme domluvit zda kocourka, nebo kočičku. Máte zkušenosti, které pohlaví je přítulnější, mazlivější a tak nějak klidnější? Mám doma dvě děti a fenečku Yorkšírka. Jo a ještě nevíte o nějakém chovateli z Liberecka, nebo Hradecka, který ragdoll chová a měl by koťátko k odběru? Děkuji za rady a vaše zkušenosti ![]()
Ahoj,
mám holku ragdollku. Když jsme se domlouvali s chovatelkou, tak říkala, že přítulnější jsou oba. Když jej ovšem vychováváš, tak je kočka „jednodušší“. Když ti např. vyskočí na linku, řekneš důrazně ne a dáš jí dolů. Uděláš to pár krát a budeš dodržovat, tak se to už nestane (aspoň v tvé přítomnosti). Ovšem kocour má svou hlavu a je to s ním těžší. Neustále chce dávat najevo, že on je pán. My jsme vzali kočku a jsme spokojeni. Brali jsme jí od této chovatelky , ale ta je trochu z ruky.
http://www.pomahamesprovidentem.cz/…rgie-zvirat/
Kdo může, ať hlasuje a šíří dál!!!
@ivulka píše:
Ahoj,mám holku ragdollku. Když jsme se domlouvali s chovatelkou, tak říkala, že přítulnější jsou oba. Když jej ovšem vychováváš, tak je kočka „jednodušší“. Když ti např. vyskočí na linku, řekneš důrazně ne a dáš jí dolů. Uděláš to pár krát a budeš dodržovat, tak se to už nestane (aspoň v tvé přítomnosti). Ovšem kocour má svou hlavu a je to s ním těžší. Neustále chce dávat najevo, že on je pán. My jsme vzali kočku a jsme spokojeni. Brali jsme jí od této chovatelky , ale ta je trochu z ruky.
Moc děkuji za radu
Jak hodně jsou Ragdollky ničitelky nábytku? hodně čtu, že to jsou lenoši a neškrábou. Je to pravda? Manžel mě pořád odrazuje, že mě to doma poničí, ale já jí tak chci ![]()
@janikhlavik ahojky, mám doma už víc jak dvouletého ragdoll kocourka, nijak důsledně ho nevychovávám má dovolený skoro všechno, je to zlatíčko, když pominu pár kousanečků na věcech (to byl ještě malé kotě) tak nikdy nic nezničil, drápe jen tam kde ho nechám - tj. škrabadlo a občas proutěný koš na prádlo, nic jiného… když dělá něco co by neměl tak stačí okřiknout a je to… pokud to zrovna není jeho taktika na upoutání mé pozornosti, ale to už od něj pak beru jako cílenou provokaci abych se mu věnovala… jinak je to ocásek kam se hnu tam jde za mnou… když ho občas nechám přes noc samotného tak taky nikdy nic nezničil, věci ze stolů, okna ani jiných míst neshazuje… jinak je děsně nebojácnej a miluje návštěvy, a to i malé děti… dělá si z nich svoje otroky na hraní
je to prostě miláček
Jinak ho mám z Plzně : http://www.azragbey.cz/
@Nitetis píše:
@janikhlavik ahojky, mám doma už víc jak dvouletého ragdoll kocourka, nijak důsledně ho nevychovávám má dovolený skoro všechno, je to zlatíčko, když pominu pár kousanečků na věcech (to byl ještě malé kotě) tak nikdy nic nezničil, drápe jen tam kde ho nechám - tj. škrabadlo a občas proutěný koš na prádlo, nic jiného… když dělá něco co by neměl tak stačí okřiknout a je to… pokud to zrovna není jeho taktika na upoutání mé pozornosti, ale to už od něj pak beru jako cílenou provokaci abych se mu věnovala… jinak je to ocásek kam se hnu tam jde za mnou… když ho občas nechám přes noc samotného tak taky nikdy nic nezničil, věci ze stolů, okna ani jiných míst neshazuje… jinak je děsně nebojácnej a miluje návštěvy, a to i malé děti… dělá si z nich svoje otroky na hraní![]()
je to prostě miláček
Jinak ho mám z Plzně : http://www.azragbey.cz/
Děkuji
a máte kocourka papírového? Já chci bez papírů, hlavně kvůli financím, ale mám trochu obavu, aby to byl ten správný ragdoll s jejich ragdolí povahou
množíren je fakt hodně a inzerátů také, tak byla ráda za kontakt na chovatele, který je prověřený a má právé ragdoll kočičky a prodává koťátka bez papírů ![]()
@dada1511 kam jít? proč ji neodčervíš sama
? Jinak jeden den podle mě nic nezkazí ![]()
@janikhlavik bez PP není žádná záruka, že je kotě čistokrevné ![]()
Pořizovací cena je naprosté nic ve srovnání s dalšími náklady třeba jen za první rok. Když chci nějaké plemeno, tak určitě s PP… a když bez PP, tak nějakou micku třeba z útulku nebo tak… ![]()
@Mišička63 No jo, to jsou věčné spory, s PP, bez PP… já mám názor viz. výše, ale rozhodně i koťátko bez PP udělá plno radosti, ono za to nemůže, že je bez papírů ![]()
Hodně se o tom diskutuje v souvislosti s „množírnama“, u psů hlavně, ale u koček to může být taky tak…
I když třeba moc nechápu u koček ten propastný rozdíl mezi cenou kotěte na chov a na mazlíka…
Takže kdo koupí na mazlíka, má většinou ve smlouvě podmínku kastrace - a když pak na takové kočce chová, tak vlastně podvádí
když slíbil, že nebude.
To jsou ta koťátka "bez PP po rodičích s PP! ![]()
@Nitetis to bude vědět…
@Pipet píše:
@Mišička63 No jo, to jsou věčné spory, s PP, bez PP… já mám názor viz. výše, ale rozhodně i koťátko bez PP udělá plno radosti, ono za to nemůže, že je bez papírůHodně se o tom diskutuje v souvislosti s „množírnama“, u psů hlavně, ale u koček to může být taky tak…
I když třeba moc nechápu u koček ten propastný rozdíl mezi cenou kotěte na chov a na mazlíka…
Takže kdo koupí na mazlíka, má většinou ve smlouvě podmínku kastrace - a když pak na takové kočce chová, tak vlastně podvádíkdyž slíbil, že nebude.
To jsou ta koťátka "bez PP po rodičích s PP!
@Nitetis to bude vědět…
Já právě chci koťě bez papírů po rodičích s papírama, od chovatele, který i tak může zaručit ragdollí povahu koťátek, ale pořád je tam cena pro mě dostupnější, než „mazlík“ z velké chovatelské stanice, který stojí 10000,– a musím ho dát kastrovat.
@janikhlavik Perfík je papírový a jako mazlík - takže mám ve smlouvě podmínku kastrace pod pokutou pokud nebude doloženo včas dokladem z veteriny (spácháno asi před rokem ![]()
Jinak mám na PP stejný názor jako @Pipet, u bezpapírového je to bez záruky že je to „čistá“ rasa něčím nemixnutá a když chcete opravdu čistokrevnou kočičku a konkrétní rasu tak bych do bezpapírového nešla
Rozhodně, ale netvrdím, že kočičky bez papírů jsou horší, jsou to miláčci jako ty PP, jen se člověk prostě musí smířit s tím, že to sebou může nést větší rizika často v podobě vyšších nákladů na léčení různých neduhů (způsobené často nedostatečnou péčí v množírnách) nebo prostě tím že kočička nebude odpovídat vysněnému standardu.
@janikhlavik píše:
Já právě chci koťě bez papírů po rodičích s papírama, od chovatele, který i tak může zaručit ragdollí povahu koťátek, ale pořád je tam cena pro mě dostupnější, než „mazlík“ z velké chovatelské stanice, který stojí 10000,– a musím ho dát kastrovat.
No co se týček kastrace, tak já bych stejně kastrovala tak jako tak, chov v plánu nemám, chtěla jsem mazlíka, taže to není nic omezujícího spíš naopak, je to pro kočky a kocoury co nejsou na chov lepší… nehledě na následky pro páníčky ![]()
A ne vždy jsou nutně PP kočíčky drahé, už jsem měla dvakrát od chovatelky zprávu, že potřebují rychle najít domov pro koťátko nebo už odrostlejší kočičku a to pak byly ceny v podstatě za hubičku, když jsem to tak počítala tak to chovatelce stěží pokrylo náklady na odchov. Takže i tak se občas dá sehnat PP kočička za „přijatelnou cenu“