Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@janikhlavik píše:
Já právě chci koťě bez papírů po rodičích s papírama, od chovatele, který i tak může zaručit ragdollí povahu koťátek, ale pořád je tam cena pro mě dostupnější, než „mazlík“ z velké chovatelské stanice, který stojí 10000,– a musím ho dát kastrovat.
No jo, jenže když jsou oba rodiče s PP, proč by chovatel neodchovával koťátka taky s PP a tím pádem měl větší prestiž a třeba by je i prodával dráž?
Jedině že ti rodiče asi nejsou zas tak úplně OK…
Nebo střídá PP a bez PP vrhy, aby z kočky vytřískal co nejvíc - u papírového chovu jsou omezení, jak často mít koťátka.
Myslím, že když si na koťátko chvíli počkáš, určitě se narodí nějaké s exteriérovou vadou - nevhodné na výstavy a chov a s cenou budeš hluboko pod 10 000,– Asi bych obepsala pár chovatelských stanic a uvidíš, co odpoví.
@Pipet píše:
No jo, jenže když jsou oba rodiče s PP, proč by chovatel neodchovával koťátka taky s PP a tím pádem měl větší prestiž a třeba by je i prodával dráž?
Nebo střídá PP a bez PP vrhy, aby z kočky vytřískal co nejvíc - u papírového chovu jsou omezení, jak často mít koťátka.Myslím, že když si na koťátko chvíli počkáš, určitě se narodí nějaké s exteriérovou vadou - nevhodné na výstavy a chov a s cenou budeš hluboko pod 10 000,– Asi bych obepsala pár chovatelských stanic a uvidíš, co odpoví. [/citace@Pipet píše:
Nebo střídá PP a bez PP vrhy, aby z kočky vytřískal co nejvíc - u papírového chovu jsou omezení, jak často mít koťátka.Myslím, že když si na koťátko chvíli počkáš, určitě se narodí nějaké s exteriérovou vadou - nevhodné na výstavy a chov a s cenou budeš hluboko pod 10 000,– Asi bych obepsala pár chovatelských stanic a uvidíš, co odpoví.Děkuji za radu
Když to tak čtu, tak máte pravdu. Ono na tom asi něco bude. na jednom inzerátu jsem našla paní, co nabízí koťátka bez PP, po rodičích s PP z důvodu že na to nemá tolik času, aby dávala koťátka registrovat a také je takto lépe umístí k majitelům. Má i moc hezký web i s fotkama umístěných koťátek, jak se jim daří u nových majitelů
Myslíte, že i na tom něco bude?
@janikhlavik měla jsem v plánu pořídit ragdollka s PP a chovný stál 10.000, byla to chovka z Brna takže daleko, zamilovala jsem se do fotky
nakonec jsem se rozhodla ještě počkat a právě když tak vzít koťátko nevhodné do chovu, mám to tak i u psa (australský ovčák) a stál mě třetinu než jeho sourozenci, a vím co mám doma a hlavně rodiče mají veškeré možné testy atd. ne jak to bývá u chovu bez PP
@janikhlavik Fakt těžko říct. Neznám podmínky vydávání PP u koček.
A na očkování a takové věci čas má? Mi to prostě všechno smrdí ![]()
@stiskoch a nějak jste si obvolávala chovatelské stanice co máte poblíž, že by jste o takové koťátko měla zájem? řekli Vám, že se v takovém případě ozvou? Už jsem z těch inzerátů fakt tak zblblá, že to udělám stejně. Prostě si počkám na koťátko z chovné stanice, které bude zaručeně Ragdoll, protože ho chci hlavně kvůli jeho povaze a vzhledu ![]()
Mám s PP a brali jsme jí s tím, že jsem dostala po vykastrovaní celý rodokmen, ale hlavně kvůli povaze. To, jaká je, bylo dáno v kupní smlouvě s tím, že pokud nebude dodrženo, budou peníze vráceny. Opravdu je taková, jaká chovatelka říkala. ona kočky bez PP nemá. Kočička bez PP udělá taky radost, ale u ní jsem neměla jistotu, že bude mazlivá. známá má kočku z útulku a to je masakr. Pohladit jí nemůže, jenom kouše a škrábe.
jinak ta naše slečna je už naučená, že zavolám a poklepu si na nohu a přijde, na povel sedni si sedne - jako pes. Je hodně nafixovaná na mě. Je mi věčně v patách, horší jak malé dítě. Ze začátku škkrábala po kožené sedačce, ale naučila se, že ne a teď škrábe výhradně na škrabadle, několikrát denně.
Rodiče jsou testovaní na ty nepříjmené a smrtelné kočičí nemoci.
Já jsem ráda, že jí máme právě od té chovatelky - museli jsme projít výběrovým řízením.
Jinak jak jsem se radila, které škrabadlo, nakonec jsme jí koupili nové toto
a je v něm opravdu hodně - nejvíce nahoře
@janikhlavik přesně tak, našla jsem si chovky v bližším okolí, se všemi vyměnila několik emailů, ptala se na spousty a spousty věcí
bohužel nebo bohudík jsem tedy 2 vyřadila - nevyhovovaly mi, a s ostatními jsem domluvená na koťátku nevhodném do chovu - zatím čekám kde se takové kotě objeví první, mám doma modrou britku bez PP
pořídil mi ji bývalí a bylo mi blbé kotě vracet, můj názor na PP/bez PP znal
naštěstí povahově je téměř super, ale stavbou těla britku moc nepřipomíná a i tohohle se chci vyhnout ale hlavně mít jistotu v povaze, jednou jsem měla štěstí podruhé už nemusím
@janikhlavik nedávno jsem se dívala na bazos a bylo mi na
některá koťátka na fotkách z ragdolla mají snad jen barvu
A co si myslíte o tomto? Taky dát raději ruce pryč? http://ragdol.webnode.cz/o-nas/
@Pipet Protože doma na odčervení nic nemám, kocourovi dáváme tabletu, a to chodíme k veterinářce, jelikož nejsem doteď tak zručná. A tu pastu nemám ráda, z ní se mi zeblil i kocour kdysi, tak tableta na odčervení mi přijde lepší, ale musím k veterináři.
@stiskoch píše:
@janikhlavik nedávno jsem se dívala na bazos a bylo mi naněkterá koťátka na fotkách z ragdolla mají snad jen barvu
jj, i spoustu britek
,to už ani nebyla britka, taková vypelichaná. nic proti, mě se líbí všechny kočky, ale když už si to člověk kupuje, tak si musí fakt dát pozor.
Ale jinak máte pravdu, my máme bez PP s rodiči s PP, ale zas mi jsme proklepávali majitele, nevzala bych si kočku za směšnou cenu, a ještě od někoho, kdo mě nepustí se podívat, jak žijou. Nechcem to na chov, jen pro radost, nám to stačí, ale zas kočku pod 3 tis bych ani bez PP nekoupila, to už smrdí právě tím, že je něco v nepořádku. U toho radgolla bych počítala tak 5-6 tis bez PP aby to byl ještě radgoll, a chovatelé byly opravdu chovatelé ![]()
Jinak cena s PP je přiměřená opravdu tomu, co chovatelé zaručují, a vědčinou to bývá i s čipem, takže když si to spočtu, zas ta cena PP je přiměřená.
Kočku jde vymazlit vždycky ať už má PP nebo né. To už je o něčem jiném. A některou prostě nejde.
@Pipet píše:
@janikhlavik bez PP není žádná záruka, že je kotě čistokrevné
Pořizovací cena je naprosté nic ve srovnání s dalšími náklady třeba jen za první rok. Když chci nějaké plemeno, tak určitě s PP… a když bez PP, tak nějakou micku třeba z útulku nebo tak…
tady naprosto souhlas s Pipet
buď chci to plemeno, pak hold zaplatím za papíráka, s tím, že cena je většinou nižší když ho nechci na chov, ale jen na mazlíka (tedy bude časem vykastrován)
a nebo na něm netrvám a pak si vezmu kočičáka z útulku, měla jsem obojí a obojí má svoje výhody
![]()
nemíním podporovat nějaký sviňáky kteří to množí jen pro prachy a nezajímá je absolutně že kříží něco co by se vůbec křížit nemělo a výsledky jsou nemoci apod ![]()
Jinak jsem uprostřed řešení té kastrace, takže baby raďte prosím
VET 1: nová klinika, ráno ji tam odvezu, odpoledne si pro ní jedu (nebo volají i dřív) ale dostanu jí až když je prostě OK. Všechny věci na které jsem se zeptala (jako vyhřívaná podložka apod) jsou standard. Šetrnější narkoza do žíly za příplatek 300,– jinak cena 1100,–Jsou v tom i dvě kontroly. Operuje z boku, takže to nemá uprostřed břicha, což zrovna u nás bez srsti nevím jestli je úplně super nápad
ale šije to tím neviditelným stehem, takže by byla vidět asi opravdu jen ta jizvička. Ale neznám tam žádné lékaře
VET2: ten náš, kam chodíme s kočkama už dlouho, náš známý (ale má tam i mladé dr. a jeden z nich mi ne úplně sedí, ale to by šlo asi domluvit, že nechci aby on to dělal, což asi ani nebude, max by byl jako druhý u toho). Ale musela bych být u toho než usne a pak tam 20 minut čekat než to udělají a pak si odvézt spící kočku. Neviditelný steh mi udělá když si to budu přát. Šetrnější narkozu mi řekl, že do žíly v tom žádný význam nevidí jedině prý podle něj má smysl ta inhalační ale to by u kočky nedělal prý jen u velkého staršího psa to má opravdu význam, že cena odpovídá, protože by to bylo +1500,–Nicméně pokud si budu přát není problém. Cenově něco přes 1200,– Vše co si budu přát (a u první kliniky je standard) on taky zařídí.
a teď baby raďte protože já váha se teda nějak nedokážu rozhodnout
![]()
@dada1511 to odčervení +-2 dny nemůže mít vliv ani u takhle malého kotěte si myslím ![]()